Hoofdsponsoren
Ewijk 2
Algemene informatie
Eerstvolgende wedstrijd
AVIOS/DBV 2 - Ewijk 2
Zo | 01-10-2017 om 10:00u
Laatst gespeelde wedstrijd
Ewijk 2 - Beuningse Boys 4
Zo | 17-09-2017 Uitslag: 8 - 2
Ewijk 2 kan voorsprong niet vasthouden in derby tegen Roda’28 2
Overzicht
Ewijk 2 kan voorsprong niet vasthouden in derby tegen Roda’28 2

Zondag 7 mei was het weer tijd voor een derby op de Boshof in Winssen. Ewijk ging op bezoek bij buurman Roda'28. Voor beide ploegen stond er voor deze wedstrijd niks meer op het spel, de wedstrijd ging dus puur om de eer. Toch is dit altijd een wedstrijd waar de spelers en de aanhang van beide clubs naar uitkijken. Het was dan, zoals gewoonlijk, een drukbezochte wedstrijd.

Ewijk had nog wat goed te maken van de heenwedstrijd en wilde deze pot dus ten koste van alles winnen. In de heenwedstrijd in Ewijk, kon het ensemble van Henk Sanders de 1-0 voorsprong tot de een-na-laatste seconden vasthouden. Luc Janssen kopte namelijk in de 93e minuut nog de gelijkmaker in voor Roda, waardoor hij door het Ewijkse team na afloop uiteraard werd gebombardeerd als ‘lulletje van de week’. Helaas hebben wij deze trofee, welke de vorm heeft van een mannelijk geslachtsdeel, nooit meer terug mogen zien van de Winssense back…

Terug naar de wedstrijd. Beide ploegen begonnen wat onwennig aan de wedstrijd. Dat had wellicht te maken met het benauwde weer. Positief punt was overigens de grasmat van het hoofdveld in Winssen. Deze lag er verrassend genoeg goed bij, voor het eerst in de historie van de club. In het eerste kwartier was de bal voornamelijk op het middenveld aanwezig, beide ploegen konden niet gevaarlijk worden en waren vooral slordig in de passing. Net op het moment dat Roda wat meer druk aan het uitoefenen was op de defensie van Ewijk, waren het juist de oranjemannen die uit het niets een doelpunt maakte. Waar vlak voor het doelpunt Bas Janssen Daalen de keeper van Winssen met een schotje had warm geschoten, kwam de bal via de rechterflank voor in het strafschopgebied van Roda. Via de aanval en vervolgens de kluts kwam de bal voor de voeten van Remco Rothuis, die wel heel erg vrij en alleen voor de keeper stond. Remco bleef heel koel, kapte de doelman uit en schoof de bal tegen het net aan. 0-1 voor de oranjemannen. Na dit doelpunt kwam er bij beide ploegen veel meer strijd in, maar echt aantrekkelijk werd het (nog) niet. Roda kwam iets dichterbij de 16 meter van Ewijk, maar echt gevaarlijk werden ze niet. Het gevaarlijkste moment van Roda was via een vrije trap, welke ietwat verkeerd werd ingeschat door Ewijks sluitpost Davey Vogel, die de bal nog ternauwernood kon verwerken tot een hoekschop. Ewijk werd nog een keer gevaarlijk via linksback Sjoerd Jansen, welke een rush over de linkerflank maakte, 3 spelers van Roda het bos in stuurde, het strafschopgebied van Roda in liep, een duw kreeg van achteren maar geen penalty mocht krijgen van de clubscheidsrechter van Roda.
Meer dan dit gebeurde er niet in de eerste helft.

Na rust gebeurde er veel meer. Of dat nu te maken had dat er 2 vedettes in de ploeg kwamen, of dat het vuurwerk in de 49e minuut voor opschudding zorgde. Zowel bij Ewijk kwam Jelle Hock in de ploeg, die ‘s ochtends wat moeite had om op te staan, waar bij Roda Jop Verploegen in de ploeg kwam, die altijd wel wat brengt bij de ploeg in Winssen, hetzij meestal hilarische momenten voor de supporters (ook belangrijk..). Zoals gezegd werd de wedstrijd aantrekkelijker om naar te kijken. Roda zette Ewijk wat meer onder druk, terwijl Ewijk in het eerste kwartier prima onder die druk uit kon spelen. Het spel golfde op en neer, maar Ewijk was gevaarlijker. Na wat kleine kansjes van de voorhoede van Ewijk, kreeg Ewijk de beloning van het goede spel aan het begin van de 2e helft. In een goede uitbraak kwam de bal aan de rechterkant bij Bas Janssen Daalen, die voor het eerst écht gevaarlijk werd en de bal achter de doelman schoot. Een verdediger van Roda probeerde de bal nog voor de lijn te keren, maar ging via zijn been de goal in. Experts zeggen dat dit een eigen doelpunt was, dus wij kennen de goal daarom graag niet toe aan Bas en zullen deze dan ook noteren als een eigen doelpunt. 
Roda ging vanaf dit moment alles of niets spelen, en die tactiek werkte. Ewijk zakte in en Roda werd gevaarlijk. Luc Janssen bewees dat zijn doelpunt in Ewijk puur geluk was, want hij kopte 2 kansrijke ballen ver over en naast het Ewijkse doel. Ook Jop Verploegen kon namens Roda nog geen potten breken, met schoten ver over het doel. Neefje van Jop, Luc Verploegen, fungeerde als voorstopper bij Ewijk en liet Jop op sommige momenten akelig vrij. Was dat vanwege het vertrouwen in elkaar of omdat de Ewijkse verdediger knikkende knietjes had?
Want u raadt het al, uitgerekend Jop Verploegen scoorde namens de Roda mannen de aansluitingstreffer. Via een actie aan de rechterkant kwam de bal bij Verploegen die weer vogelvrij stond en de bal achter Davey Vogel schoof. Opvallend was wel dat Verploegen niet deed juichen na het doelpunt. Volgens de zaakwaarnemer van Verploegen was dat omdat Verploegen ontevreden is met zijn reserverol bij Roda en omdat de aanvaller aast op een overstap naar de Ewijkse ploeg.

Roda was hierna haastig opzoek naar de gelijkmaker, maar het was Ewijk dat de kans kreeg om de wedstrijd te beslissen. Invaller Julian (A-speler) dribbelde fantastisch langs de Roda verdediging en schoot op doel. De keeper van Roda leek de bal klemvast te hebben, maar Bartje Bruisten was alert en zag dat de keeper de bal losliet en veroverde de bal maar schoof deze helaas net naast het doel. Even later had Ewijk een overduidelijke penalty moeten krijgen, nadat Jelle Hock met een goede actie het strafschopgebied inkwam en onderuit werd gegleden. Scheidsrechter vond het weer geen strafschop. Even later brak Roda weer uit en kwam Jop Verploegen eigenlijk in een identieke situatie als bij zijn doelpunt. Via de rechterkant van Roda kwam de bal bij Verploegen in de 16 meter, stond weer akelig vrij maar dit keer was de Ewijkse sluitpost te sterk. Roda drong meer en meer aan en het was zelfs Roda-middenvelder Tom van Gemert, de ervaren rots met rust ingekomen bij Roda voor meer snelheid op het middenveld, die met een iets te strak shirtje aan vanaf een meter of 10 de bal met 3 km/u op doelman Davey Vogel schoot. Geen gevaar. Later schoot een andere Roda-aanvaller de bal van een meter of 20 afstand op doel maar deze ging ruim over en naast. Toch vond de scheidsrechter, die nog achter de middenlijn stond, het nodig om een hoekschop te geven voor Roda. Vol ongeloof en nog discussiërend ging de Ewijkse verdediging staan, maar het was tevergeefs. De hoekschop werd binnengekopt door Roda-verdediger Bas Gradussen. Door een foutieve beslissing speelde de woede bij de Ewijkse spelers op, maar het doelpunt werd gewoon toegekend. 5 minuten voor tijd kwam Ewijk goed weg, omdat Vincent Verploegen (overigens geen familie van..) als keeper ging fungeren en een aanval van Roda met zijn handen afsloeg in zijn eigen 16 meter gebied. De scheidsrechter durfde ook hier geen strafschop voor te geven. Dit was het laatste grote incident wat in deze spectaculaire wedstrijd plaatsvond, en daardoor deelde beide ploegen de punten met elkaar en was de eindstand 2-2. Vooral de 2e helft was een leuke helft voor de vele toeschouwers, waar het spel op en neer golfde met veel strijd en kansen voor beide teams. Voor Ewijk jammer dat het de 0-2 voorsprong niet vast kon houden of uit kon breiden.

Aanstaande zondag wacht het laatste competitieduel voor Ewijk 2. Bij en tegen SDOO 2 wordt om 12.00 uur afgetrapt.