'Messidona..... dan begrijpen ze wel wie Joep Boerakker was'

De bomen roesten in het zieke licht langs somber in zichzelf gekeerde grachten. In wilde, stormdoorvlaagde regennachten vertoont de maan een bleek, behuild gezicht boven de lege straten, smalle schachten waar in een onverbiddelijk gericht de zomer langzaam voor het najaar zwicht, terwijl de huizen op het einde wachten......blablablabla. Het enige wat vandaag telt zijn 3 punten tegen SCP.

We kunnen merken dat de winter er aan komt want Ewijk 7 zat deze zondag in de slappe was. Hierdoor moest Ewijk een beroep doen op aanstormend talent Joep Boerakker. Deze technisch briljante voetballer uit de Boerakker familie is pas 16 jaren oud en gaat een gouden toekomst tegemoet. Mocht hij het niet gaan redden met voetbal, dan kan hij met zijn uiterlijk hoge ogen gooien in de modellenwereld. Maar van wie heeft hij toch het gelaat van een "handsome" boy? Eerlijk is eerlijk; laten we die credits geven aan 1 van de mooiste vrouwen van Ewijk, zo niet de mooiste: zijn moeder Marion! Laten we zijn vader, een begrip in voetballend Ewijk, niet vergeten maar de tijd van Co gaat nog komen. Ewijk 7 ging voortvarend van start en was zeer zeker niet de mindere maar had geen geluk aangezien SCP beschikte over de beer van de meer.

Deze, wat apart ogende, keeper keek letterlijk de ballen uit zijn doel. Dit tot groot ongenoegen van de wederom getergde midmid van Ewijk, Marty Megens. Waarom is deze man toch zo getergd? Nou, sinds je dit seizoen in de Ewijk Hall Of Fame kan komen weet deze (volgens veel vrouwen knappe) man niet goed met deze druk om te gaan. Maar goed, terug naar de wedstrijd. Het ging gelijk op maar het was toch Ewijk die de 1e kans kreeg. Ons jeugdig talent stond ineens oog in oog met de beer, maar hij schrok van zijn uiterlijk. In plaats van de bal onder de keeper te schuiven knalde hij de bal tegen de met bier gevulde buik van de keeper. Al snel moest Ewijk zijn meerdere erkennen in SCP en met de name de snelle nr. 8 liet Ewijk alle hoeken van het veld zien, Joost kan er alles over vertellen. Maar de kleine telg van Ewijk liet toch echt wel zien over de meeste lucht en snelheid te beschikken. Als een kleine Messi dook hij de gaatjes in en liet hij SCP zijn hielen zien. Daar waar zijn vader en gelegenheidswissel Frank de kantine opzochten was er gejuich; Joep scoorde een goal die bestond uit sluwheid, leepheid en slimheid. De kantine moest maar wachten en wat in Duitsland (BVB-SCHALKE) kan, kan hier ook. Niet veel later zette de getergde Marty een 1-2 op met de man van de wedstrijd en drukte koelbloedig af. Joep dacht; verdomme, had ik dat maar in de 1e helft gedaan. Zo zie je maar dat Joep boordevol talent zit maar ook nog wat van de vedettes kan leren. De wedstrijd bloeide dood en onze vriend de scheids floot af. Na zijn glansrijke rol als prins van de Dijkvelders liet hij alle complimenten van zijn spelers aanhoren en waande hij zich in een sprookje.

In de 3e helft zag ik hem nog steeds nagenieten alhoewel ik niet weet of dat nu door de wedstrijd kwam of door de meiden achter de bar. Voetballend Ewijk, onthoud de naam Joep Boerakker!! Of hij net zo beroemd wordt als zijn vader is nog maar te bezien. Maar dat hij potentie heeft om een grote te worden, is een feit. Joep Boerakker oftewel La Pulga is een naam waarvan wij later zullen zeggen; daar heb ik nog mee gevoetbald. Menig persoon zal zeggen; La Pulga? Laten we het dan maar houden bij Messidona.....dan begrijpen ze wel wie Joep Boerakker was.