Ewijk 1 beleeft met 2-0 tegen Groesbeekse Boys een ijzersterke start van het seizoen

Na een wisselende beker reeks kon Ewijk zondag 23 september het seizoen dan echt aftrappen. De eerste competitiewedstrijd was direct een pittige kluif tegen Groesbeekse Boys.

Dit team vloog vorig seizoen nogal discutabel de 3e klasse uit door een georkestreerde nederlaag van Beuningse Boy tegen Blauw Wit (waardoor Beuningen nacompetitie speelde en Blauw Wit, Groesbeekse Boys achterhaalde).

Een team dus wat wil meespelen om de bovenste plaatsen om snel terug te keren naar de 3e klasse. De mannen van Bram Remkes willen ook graag bovenin eindigen om eindelijk eens om de promotie te kunnen strijden.
In een onvervalste 4-3-3 opstelling onder barre weersomstandigheden werd de wedstrijd begonnen. Door de meer dan goed gevulde kwalitatief sterke bank is duidelijk dat Ewijk dit jaar met de komst van Kay Thomassen en Bas Loeffen 2 echte versterkingen binnen heeft gehengeld.

Direct was duidelijk dat de Boys probeerden met goed positiespel erdoorheen te spelen bij Ewijk. Met name de vleugelaanvallers van de Groesbeekse Boys waren lastig te bespelen en kwamen een paar keer goed door. Echter regelmatig schoof de bal op het natte veld te hard door waardoor aanvallen strandden.
Met het positiespel van de Groesbekers is ook meteen de achilleshiel van deze wedstrijd genoemd. Door het collectief en gegroepeerd druk zetten van Ewijk werden al gauw de fouten afgedwongen. Uit een prachtige interceptie /pass van Rick Verploegen kon Tom Diebels alleen op de keeper af en rondde bekwaam af:1-0.

Toen even later de muziek werd ingestart leek het of vanuit de bestuurskamer de polonaise al werd ingezet, maar niets was minder waar. De uitstekend leidende Henk de Jong kon na de korte onderbreking ook zien dat Groesbeekse Boys met mooi combinatievoetbal bleef proberen de Ewijkse stellingen te bestoken.

Toch was het Ewijk dat even later na een goede interceptie via Brian de Groot de 2-0 kon aantekenen. Als Ewijk het vizier op scherp had gezet was de wedstrijd echter al voor rust gespeeld geweest: zo raakte Tom de lat nog en kon Brian de bal ogenschijnlijk simpel binnentikken, maar kwam in de war met zijn eigen benen.

De rust brak aan en de spelers van Ewijk konden tevreden aan de thee. Na de rust duurde het een kwartiertje tot de wedstrijd weer ontbrandde: De Boys kregen een vrije trap op een mooie plaats, maar schoven naast. Uit de tegenaanval kon Ewijk ook de eerste kans noteren na de pauze. In de fase daarna probeerde Groesbeekse Boys door wat omzettingen met meer druk naar voren te spelen zonder dat dit direct kansen opleverde. Die kwamen er wel aan de andere kant, in kort tijdsbestek kwamen zowel Tom Diebels als Sjoerd van de Hagt alleen voor de keeper, maar doelpunten leverde dat helaas niet op. Ook de geelzwarten schoven nog een bal hard voorlangs.

In de 74 minuut leek de uitstekend spelende Luuk Reuvers alleen op weg naar de vijandelijke goal af te gaan tot hij onreglementair werd gestuit: direct rood voor de Groesbekenaren. Daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld en kon Ewijk rustig uitspelen, waarbij het spel met een man meer er niet direct beter op werd.

Zo rondde Ewijk de wedstrijd met een overwinning af op een gevaarlijke concurrent. Komende 2 weken even zo veel uitwedstrijden: de mannen gaan op bezoek bij Kunde en Millingen.