Ewijk 1 geeft F.C. Kunde les op hoog niveau: 1-3

Zondag 30 september trad Ewijk aan tegen studentenvereniging FC Kunde. De ploeg van Gert Visschers, daar al trainer sinds jaar en dag, promoveerde vorig seizoen naar de 4e klasse als trotse kampioen. Ook opvallend is dat zij direct in de eerste wedstrijd van het seizoen, uit bij titelkandidaat SCE, een verdienstelijke 2-2 wisten te bereiken.

Aangezien Ewijk de eerste pot tegen Groesbeekse Boys overtuigend won, was iedereen dan ook benieuwd wat deze wedstrijd zou brengen. Na een wat onrustig begin aan 2 kanten trok Ewijk na een kleine 5 minuten het spel naar zich toe. De mannen van Bram Remkes zetten al hoog druk en wisten daarmee veelvuldig fouten bij de tegenstander te forceren.

Al in de 5e minuut leidde een uitbraak van Ewijk tot een overtreding van Kunde zijde. Uit de gegeven vrije trap wist van Sjoerd van de Hagt Sander Leenders te bereiken, die bekwaam in de verre hoek kopte. Helaas werd door de assistent buitenspel geconstateerd.

Het was echter het startsein voor een totaaloverwicht wat lang aanhield. In de 20e minuut ging Sjoerd van de Hagt er na een goede paas van Luuk Reuvers vandoor. Gestart vanaf eigen helft dus het onnodige vlagsignaal werd terecht door de goed fluitende scheidsrechter Heijmans genegeerd. Sjoerd leek te stranden op de keeper maar Brian de Groot was goed meegelopen en rondde bekwaam af ,0-1.

Het enige manco aan het spel van Ewijk in de volgende fase was het afronden van kansen. Zo miste Tom Diebels bij het ogenschijnlijk simpel inschuiven maar net de goal en had ook Brian de Groot nog een keer kunnen afronden. Bij een voorzet in de 5 meter kon Patrick Tromp middels een draai om de as afronden maar schoot net naast. Bij een mooie voorzet liepen ook nog eens 3 man voor de goal in, maar niemand haalde de figuurlijke trekker over...

Ewijk was volgens erelid van Hulst heer en meester. Een juiste constatering, maar met al die gemiste kansen was 0-1 toch te mager. Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de spaarzame uitbraken van Kunde meestal in de kiem werden gesmoord en anders stond de achterhoede onder leiding van Jan Cobussen als een huis.

Toch werd het nog voor de rust 0-2: Rick Verploegen greep goed in en stuurde Sjoerd van de Hagt op pad, die vond Tom Diebels die bekwaam om de keeper ging en afrondde. Zo werd er gerust met 0-2, geheel terecht en in lijn met het wedstrijdbeeld.

Na de rust leek Ewijk iets meer terugtrokken te wachten op Kunde, toch veranderde dat weinig aan het spelbeeld. Achterin vingen Sander Leenders en Lars van de Coolwijk bekwaam de lange ballen op, in de ruimte daarvoor heersten Bas Loeffen en Luuk Reuvers samen met Patrick Tromp.

Ewijk wachtte iets rustiger af, kwam er echter niets minder vaak gevaarlijk uit. In de 59e minuut pakte Jan Cobussen een corner, hervatte het spel snel op Luuk Reuvers die Tom Diebels op pad stuurde. Die maakte vervolgens een weergaloze solo langs 5 verdedigers en schoof bekwaam binnen: 0-3, een Messiaanse goal op 4e klasse niveau, fantastisch, zelfs de Kunde aanhang applaudisseerde. Toch bleef die stand maar 2 minuten op het bord: Kunde kreeg ietwat gelukkig een corner, die het onberispelijk binnenkopte: 1-3

Max Wattenberg viel daarna in voor Patrick Tromp die een sterke wedstrijd gespeeld had. Ook Jelle Hock maakte zijn opwachting als vervanger van de ongrijpbare Brian de Groot. Ook Cas Thomassen kwam aan zijn minuten toe als vervanger van Jordy Poppelier die een degelijk pot speelde. Ewijk bleef zoeken naar mogelijkheden om de score uit te breiden, kreeg er ook legio, maar de meeste stierven in schoonheid.

Zo kwam er met 1-3 een slot aan deze wedstrijd. Ewijk heeft aangetoond met een sterke bank te spelen: met afwezigheid van én 2 sleutelkrachten, maar óók de wissels in de wedstrijd werd aangetoond dat de bank Ewijk erg sterk en tot een lastige tegenstander maakt op dit moment.

Volgende week gaat Ewijk 1 op bezoek bij sc Millingen 1, aanvang 14.00 uur.