sc Millingen zet Ewijk 1 weer met 2 voeten op de grond: 2-1

De oranje zwarten togen zondag 7 oktober naar Millingen om te spelen tegen de Millingse fusieclub, opgericht op 1 april 1997 voortkomende uit Concordia’34 en MVV’18.

sc Millingen, met een prachtige accommodatie én tribune. Een rijke voetbalhistorie, waarbij het 1e team na een degradatie dit seizoen weer in de 4e klasse uitkomt. De seizoenstart was ook niet echt overtuigend te noemen met een gelijkspel tegen Nijmegen, en een duidelijke nederlaag tegen UHC.

Ewijk was dus gewaarschuwd, de blauw zwarten moesten winnen van Ewijk, wat met 6 punten sterk was begonnen aan de competitie. Scheidsrechter: te Booij floot om 14.00 uur voor het begin van de wedstrijd.

Ewijk speelde in de variant van de eerste wedstrijd dus met Kay Thomassen en Koen de Waal. Al snel was duidelijk dat Millingen het Ewijk lastig ging maken. Maar maakte ook Ewijk het zichzelf nogal moeilijk. Waar het team in de eerste wedstrijden fel in de duels kwam en vroeg druk zette, waren we vandaag overal net te laat of te slap. Koppel dat aan slechte balaannames, matige passing en je hebt de hoofdredenen wel waarom het zondag niet lukte.

Millingen speelde goed georganiseerd met een ijzersterk centraal duo, die zowel fysiek als positioneel ervoor zorgde dat de Ewijk aanval aan banden werd gelegd. Toch is het zeker niet zo dat Ewijk zich makkelijk liet slachten. Sterker nog in de 28e minuut ging Koen de Waal goed langs zijn tegenstander en zette voor vanaf links. De bal leek daar door een Millingse verdediger met de hand te worden beroerd maar de scheidrechter wuifde het weg.

Aan de andere kant werd eenzelfde situatie 10 minuten later helaas anders beoordeeld en ging de bal wel op de stip 1-0. Dit was op basis van het verzorgde spel zeker niet onverdiend. Nog voor de rust kreeg Ewijk toch nog een kans op de gelijkmaker, maar werd de inzet door Millingen van de lijn gered.

Rusten dus met een 1-0 achterstand. Dat trainer Bram Remkes ontevreden was bleek wel uit de dubbele wissel aan Ewijk zijde waar na rust Patrick Tromp en Sjoerd van der Hagt mochten proberen de bakens te verzetten. Maar voor Ewijk kon bedenken hoe het Millingen onder druk ging zetten lag de 2-0 in het mandje. Via een snelle uitbraak, maakte Millingen een goede goal en werd de opgave nog lastiger.

De rest van de tweede helft worstelde Ewijk met Millingen, het veld en vooral de eigen vorm. Toch kreeg het team nog wel een aantal mogelijkheden iets aan de stand te doen, maar steeds zat er of een Millings been tussen of miste de precisie. Een kwartier voor tijd werd met de wissel van Max Wattenberg voor verdediger Jordy Poppelier het startsein gegeven voor een slotoffensief. Sander Leenders werd naar de plek net voor de spits geposteerd. Achterin werd er met de één op één veel ruimte gelaten. Die ruimte werd door Millingen ook wel benut met een paar razendsnelle counters van de blauw zwarten. Maar de verdediging redde met verve of de aanvallers hadden hun vizier niet scherp.

Onrustig bleef het wel op het veld waar de scheidsrechter op de vreemdste momenten veelbelovende aanvallen afblies ten nadele van Ewijk, voor praten van Millingen spelers. Daarmee drukte de scheidsrechter voor Ewijk zeker geen gelukkig stempel op de wedstrijd.

Vlak voor tijd leidde de Ewijkse inzet tot de aansluitingstreffer van Koen de Waal 2-1. De vele supporters uit Ewijk spoorden de oranje zwarten nog eens flink aan. Zoals langs de lijn terecht werd opgemerkt, lag het zeker niet aan de Ewijk supporters. In de 91 minuut nog een laatste wapenfeit van Ewijk zijde met een kopkans voor Lars van de Coolwijk die in lijn met het wedstrijdbeeld over de goal vloog.

Zo kwam er een eind aan de wedstrijd. Ewijk was weer met beide voetjes op de grond geland. Duidelijk werd met deze nederlaag dat Ewijk elke wedstrijd met volle overtuiging zal moeten spelen om aanspraak op de punten te kunnen maken.

Om te beginnen a.s. zondag huis tegen WVW, uit Weurt. Aanvang op de Blatenplak is 14.30 uur.