Ewijk pakt derbywinst tegen WVW 3-0

De derby bleek eerder te zijn begonnen dan trainer Bram Remkes had bedacht. Een afvaardiging van zijn oude club WVW had zijn auto ingepakt en de ramen ingekleurd met wat derbygevoelige teksten. Daar nog een stuk of 12 kippen in de tuin bij en de toon voor de wedstrijd was wel duidelijk.

WVW was het seizoen matig begonnen met 3 nederlagen zonder doelpunten te hebben gescoord. De kenners uit Weurt wisten te melden dat het spel echter prima was. Ewijk was er juist op gebrand na de nederlaag tegen Millingen de trein weer snel op de rails te krijgen.

Was het ook nog heerlijk weer, er was veel publiek, dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een prachtige voetbalmiddag. Ewijk begon met Sjoerd van der Hagt op de positie achter de spitsen terwijl bij WVW verassend genoeg Bas Magdelijns op de bank startte.

Het begin van de wedstrijd golfde wat op en neer, tot Ewijk al in de 8e minuut voor het eerst rustig over de grond combineerde en Kay Thomassen Tom Diebels met een steekpass wegstuurde. Tom schoof de bal beheerst binnen, Ewijk stond zo al snel op voorsprong 1-0.

Daarna werd Ewijk de sterkere partij, zonder dat dit nu direct tot grote kansen leidde. WVW kroop pas na een 20 minuten uit haar schulp. Dat leidde eerst tot een goed schot, wat naast de goal verdween. Even later een uitstekende redding van Jan Cobussen op een inzet van een van de spitsen op slechts een paar meter van het doel. Ewijk kwam via Sjoerd van der Hagt nog een keer goed door, zijn pass op Tom Diebels leidde tot een schot wat echter werd gekraakt door de WVW-verdediging.

Tot de thee was het verder rommelig zonder grote kansen. Rust dus met een 1-0 stand voor de Ewijkenaren. Na de rust wilde WVW meteen aanzetten om de gelijkmaker te forceren, waar Ewijk rustig achteroverleunde, zonder tot goed spel te komen.

In de 53e minuut kwam WVW weer eens goed door, echter de voorzet vloog over alles en iedereen heen, zodat Ewijk onbekommerd kon blijven genieten van de voorsprong. Het was wel de opmaat van een sterke fase van WVW waar Ewijk korte tijd later tot 2x toe goed weg kwam: bij een corner redde eerst Rick Verploegen bekwaam op de lijn, wat overigens al voor de 2e keer deze middag was. De afgeslagen bal kwam terug n de rebound en keeper Jan Cobussen moest alles uit de kast halen om de gelijkmaker te voorkomen, hetgeen lukte met een katachtige reflex.

Bij Ewijk werden de moegestreden Koen de Waal (61e minuut) en Bas Loeffen (69e minuut) vervangen door Luuk Reuvers en Patrick Tromp. Tussendoor kreeg Ewijk op een 25 meter van de goal nog een vrije trap, die door Kay Thomassen geweldig werd ingeschoten, de redding van Luc Magdelijns, keeper van WVW, was minstens zo goed: de stand bleef bij 1-0.

Toen werd ook duidelijk dat de spelers van WVW wellicht beter gelijk met de kippen bij Bram in de tuin op stok had kunnen gaan, want de vermoeidheid sloop in de ploeg en Ewijk kreeg steeds meer ruimte, waarbij er nu wel goed gecombineerd werd.

Achtereenvolgens in de 72e minuut werd uit een prachtige corner van Brian de Groot door Jordy Poppelier net naast gekopt. Vlak daarop een mooie Ewijk aanval over vele schijven eindigend in een schot net naast van Tom Diebels. Maar in de 77e minuut was het dan toch raak, Luuk Reuvers, die sterk inviel, kwam goed door en stuurde Sjoerd van der Hagt weg.  Voor de goal wist hij Brian de Groot te vinden met een bal die op waarde werd geschat en ineens werd binnen gewerkt 2-0.  De wedstrijd was nu gespeeld en Ewijk liet de bal langdurig rondgaan. In de blessuretijd wist Sjoerd van der Hagt met goed doorgaan toch nog voor Ewijks slotakkoord te zorgen 3-0. Een terechte, maar enigszins geflatteerde overwinning, aangezien WVW in het middenstuk toch ook zo maar een paar kansen had kunnen benutten.

Volgende week speelt Ewijk weer thuis, dan tegen SCE uit Nijmegen, aanvang 14.30 uur.