Ewijk ruikt heel even aan koppositie tegen DIOSA: 2-0

Op een regenachtige donderdagavond trad Ewijk op de vertrouwde Blatenplak aan tegen DIOSA. Er is wel iets met deze wedstrijd, want voor het tweede jaar op rij wordt deze door de weeks gespeeld. DIOSA had dit weekeinde sociale verplichtingen in het dorp en Ewijk zou Ewijk niet zijn als er aan feestjes wordt meegewerkt.

De basis elf van trainer Bram Remkes toonde een aantal wijzigingen in het team ten opzichte van de wedstrijd tegen UHC, welke puntenverlies opleverde in de slotsecondes, 4-4. Zo mocht Max Wattenberg zijn opwachting maken op het middenveld en speelde Jordy Poppelier weer als linksback.

De eerste helft als totaal was matig: veel balbezit voor Ewijk zonder echt tot grote kansen te komen. Het spel van beide teams waas daartoe ook te onrustig, steeds weer schoten ballen weg bij de aannames, werd te snel de lange bal gespeeld zodat het erop leek dat de rust met een 0-0 stand zou worden bereikt. Tot in de 41e minuut een vrije trap van Kay Thomassen zomaar pardoes de goal inschoof en Ewijk toch wel onverwacht de 1-0 voorsprong te pakken had. Een actie waar de keeper van DIOSA er niet erg goed uit zag.

Aan de thee dus waar iedereen in de miezerregen wel aan toe was. Helaas na rust een kopie van de eerste helft. Veel tempo, veel onrustige balcontacten en weinig grote kansen. In de 60e minuut kwam Patrick Tromp het veld in voor Luuk Reuvers.  Vlak daarop een vervelend moment als de scheidsrechter van dienst een harde pass volledig mist, maar de bal wel vol in zijn gezicht krijgt. Al vallend wist hij nog wel de het spel af te fluiten zodat hij in ieder geval geholpen mocht worden.  Na de hervatting haalde vervolgens Patrick Tromp maar eens uit waarop in de rebound Sjoerd van der Hagt nog een keer mocht proberen, maar zonder resultaat. De 2-0 hing nadrukkelijk in de lucht, maar kwam er nog niet. Sander Leenders zag zijn inzet van de lijn worden weggewerkt. Ewijk wisselde vervolgens weer en bracht Koen de Waal voor Sjoerd van der Hagt.

Die werd meteen gevaarlijk met een kopbal na een voorzet van Rick Verploegen. Toch kwam de 2-0 nog op het bord, toen Tom Diebels doorging en de bal teruglegde op Patrick Tromp die keurig binnenschoot. Daarmee kwam er een eind aan deze wedstrijd en kon Ewijk voor heel even de koppositie overnemen van Groesbeekse Boys.

A.s. donderdag neemt Ewijk het op tegen Woezik 1, voor de beker. Aanvang 20.30 uur in Woezik