Ewijk doorstaat Oosterhouts geweld en slaat met 2-6 hard terug

Op een ijskoude zondagmiddag trad Ewijk op volle kracht, maar zonder zieke trainer Bram Remkes, aan in Nijmegen –noord. OSC is het seizoen moeizaam begonnen en heeft alleen een overwinning uit bij WVW weten te behalen. Na de aftrap welke symbolisch door de pas verkozen prins carnaval werd verricht, kon de wedstrijd beginnen.

Alhoewel OSC de punten nodig had was al snel duidelijk dat Ewijk een sterker was. Na een minuut of 10 kwam Brian de Groot aan de rechterkant 2x goed door. Eenmaal een voorzet, Tom Diebels zag zijn inzet ternauwernood gestopt, en eenmaal schoot hij zelf net naast. Kay Thomassen strooide over het veld met prachtige passes en het was wachten op een goal.

Die kwam er na een kwartier dan ook, alleen wel voor OSC. Een verkeerd geraakte bal viel zomaar pardoes voor de rappe rechtsbuiten die de bal netjes over de uitstormende keeper Jan Cobussen lobde: 1-0 voor OSC. Het teken voor Ewijk er een schepje boven op te gooien. Maar het middenveld had het nu moeilijk met de snelle en bekwame omschakelingen waarbij vooral de rechtsbuiten een plaag was om te bespelen.

Er zat maar een handicap in het spel van OSC en dat was het aantal forse overtredingen wat ze begingen om Ewijkse aanvallers en middenvelders af te stoppen. Alleen al in de eerste helft gingen er 5 spelers op de bon bij de uitstekend leidende scheidsrechter Schenk.

Nog voor rust boog Ewijk de achterstand om in een voorsprong: in de 38e minuut stuurde Brian de Groot Tom Diebels weg die beheerst binnen werkte. Vlak daarna een prachtig doelpunt van Koen de Waal die goed doorging en werd beloond met de 1-2. Met het wegsturen van de OSC grensrechter kwam de rust precies op tijd om de verhitte gemoederen aan Oosterhoutse zijde wat te bekoelen.

Na rust een vervangende grensrechter die het uitstekend deed. Met correcte vlag signalen werden weliswaar 2 goals van Ewijk voorkomen, maar hij deed het eerlijk en goed. OSC kwam vlak na rust zelfs nog op 2-2, Ewijk stond nog even apathisch te kijken, niemand greep in en de gelijkmaker was een feit. Daarna werd het eenrichtingsverkeer: 2-3 na een prachtige pass van Bas Loeffen op Brian de Groot die Koen de Waal bereikte, die vervolgens snoeihard binnenkopte. Patrick Tromp en Bas Loeffen die veel werk hadden verzet, werden afgelost door Tim van de Mortel en Sjoerd van der Hagt.

En het moment wat niet uit kon blijven kwam natuurlijk ook: de scheidsrechter besloot na een buitensporige maar mislukte aanslag het voordeel af te wachten en trok daarna alsnog het tweede geel voor een OSC’er. Dat maakte het verzet aan Oosterhoutse zijde nog lastiger. De verdedigers Rick Verploegen, Jordy Poppelier en Lars van de Coolwijk zaten kort op hun tegenstander en bal was nu steeds in Ewijks bezit. Kort daarna al een 4e Ewijkse treffer. Na een goede actie besloot Sjoerd van der Hagt met een prachtige steekpass op Tom Diebels die vervolgens fraai afrondde. De 2-5 was het resultaat van een actie van Tom Diebels die door Koen de Waal leek te worden gemist op de doellijn, maar alsnog achter het standbeen fraai werd afgerond. Tussendoor kwam Max Wattenberg voor Luuk Reuvers in het veld.

Het slotakkoord was een kopie van de 4e goal alleen waren de rollen omgedraaid: Tom Diebels ging fraai door en zette Sjoerd van der Hagt op een ideale plek af, die fraai afrondde precies zoals zijn moeder het hem heeft geleerd.

Let op trouwe Ewijk supporters, volgende week treedt Ewijk 2 om 11.00 uur aan in Winssen voor de moeder aller derby’s RODA-Ewijk. Daarna snel door naar Ewijk voor de lastige thuiswedstrijd van Ewijk 1 tegen SCP, tenminste als dit team wel komt opdagen. Aanvang 14.30 uur op de Blatenplak.