Ewijk verslaat Batavia eenvoudig met 5-0 na stroeve eerste helft

Met een stevige koude wind over het veld, werd er op sportpark de Blatenplak afgetrapt tussen de beide 1e elftallen uit Ewijk en Batenburg. Batavia kan de punten onderin goed gebruiken en was gebrand op een beter resultaat dan vorig seizoen, toen Ewijk met liefst 12-1 wist te winnen.

Ewijk begon moeizaam, en bleef het eigenlijk bijna de hele eerste helft moeilijk hebben. Er werd te weinig druk op de tegenstander gezet. Op het hele veld stonden spelers verdedigend steeds iets te ver weg. Aannames, passing echt alles verliep moeizaam bij zowat alle acteurs. Gevolg van dat alles was wel dat de vele aanwezige toeschouwers weinig te genieten hadden. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Batavia daarbij een paar keer doorkwam en met een paar afstandsschoten op mooie posities zo maar meer had kunnen doen. Nu bleef het bij een prachtige save van keeper Jan Cobussen die zich daarmee keurig onderscheidde.

Ewijk kon daar slechts wat halve kansen tegenover zetten. Eenmaal werd een kansrijke aanval via Koen de Waal onreglementair gestopt. De verder overigens prima leidende scheidsrechter Ariëns zag er niet meer in dan een vrije trap die helaas niets opleverde. Na 37 minuten moest Jordy Poppelier het veld verlaten met een voetblessure, opgelopen in het begin van de wedstrijd. Patrick Tromp verving hem. De tactische omzetting van routinier Tim van de Mortel naar de linksback positie pakte echter verassend goed uit en dus een terechte keuze. En zowaar, Ewijk kwam nog net voor de thee op een nauwelijks verdiende, maar o zo belangrijke voorsprong. Tom Diebels ging door aan de rechterkant en zette voor. De keeper leek de bal te pakken maar kon de inzet toch niet genoeg onder controle krijgen zodat het voor Brian de Groot een koud kunstje was de 1-0 binnen te werken.

Na de rust maakte de koude wind plaats voor harde regen. Max Wattenberg kwam erin voor Bas Loeffen. De formatie van Bram Remkes tapte nu uit een heel ander vaatje. De tegenstander werd nu over het hele veld onder druk gezet en afgejaagd. Het resultaat kwam er al snel in de 50e minuut: Koen de Waal ging sterk door aan de rechterkant en zette voor op Tom Diebels die keurig binnen werkte: 2-0

Nog geen 2 minuten later had het al 3-0 moeten zijn: Max Wattenberg die een sterke invalbeurt neerzette, ging goed door op links, omspeelde wat tegenstanders en legde keurig af op Tom Diebels die helaas over mikte. In de fase daarna kwam Ewijk een aantal keren goed door met messcherpe counters. Helaas had de Batenbrugse vlagger een paar keer geen goed zicht op de snelheid van de Ewijkse aanvallen waardoor onterecht wat kansrijke aanvallen werden afgevlagd.

In de 70e minuut kwam de 3-0 dan toch op het bord: Sjoerd van der Hagt die was ingevallen voor Koen de Waal, kwam met een goede actie door en schoot keurig binnen. Vlak daarna weer een mooie mogelijkheid als Tom Diebels, na een prachtige pass van Max Wattenberg, de bal net niet voorbij de keeper weet te werken en ook Brian de Groot de herkansing niet binnen kan schieten.

Het was nu volledig eenrichtingsverkeer. Wederom schoot Brian de Groot langs zijn tegenstander, gevolgd door een strakke voorzet die door Tom Diebels tot doelpunt werd afgerond: 4-0. Even later maakte de sterk ingevallen Sjoerd van der Hagt zijn 2e doelpunt van de middag door na balverlies van Batavia langs de keeper de 5-0 binnen te schuiven.

Dat was het slotakkoord van een vooral na rust goede wedstrijd van de Ewijkse manschappen. Een wedstrijd waarin de wissels trainer Bram Remkes voor een dilemma plaatsten door met ijzersterke invalbeurten aan te tonen dat Ewijk een heel brede, goede groep heeft. Door het gelijke spel van de Groesbeekse Boys bij SCE komt Ewijk op één punt van de koploper, met nog een wedstrijd te goed. De laatste wedstrijd voor de winterstop gaat Ewijk op bezoek bij het lastige Krayenhoff, aanvang is 14.30 uur.