Ewijk ontwaakt uit winterstop met 3 punten én koppositie

Na enkele afgelastingen mocht Ewijk dan eindelijk de wei in voor de eerste wedstrijd van 2019 in competitieverband. En meteen een thuis wedstrijd tegen OSC, waar uit nog met 2-6 werd gewonnen. Door de absentie van Kay Thomassen en Tom Diebels kon trainer Bram Remkes weer een plek inruimen voor de herstelde Sander Leenders. Op het middenveld sloten Patrick Tromp en Max Wattenberg aan. Zij lieten allen zien dat Ewijk in de breedte veel keus heeft, een fijne constatering in deze fase.

Het begin was voor Ewijk dat al in de 3e minuut op voorsprong leek te komen toen Koen de Waal sterk doorging. Voor de goal besloot hij af te leggen op de inlopende Sjoerd van der Hagt. Helaas kon die bal onderschept worden voor Sjoerd kon binnenwerken. Het was echter de opmaat voor een sterke fase van Ewijk waarbij in de 10e minuut Koen de Waal voor de goal kwam maar de bal niet langs de keeper kon krijgen. Uit de corner die volgde kon Lars van de Coolwijk de bal ook net niet voorbij de keeper van OSC krijgen.

Uit het niets meldde OSC zich vervolgens voor de goal bij Ewijk en hoe: een indraaiende vrije trap werd op de paal gekopt en zag de verbouwereerde keeper Jan Cobussen de bal vanaf de paal zomaar in zijn handen landen. In de 13e minuut was het dan toch raak voor Ewijk toen Koen de Waal zijn derde kans na een goede aanval wel binnen schoot en de keeper prachtig in de lange hoek verschalkte 1-0.

Daarna een slordige fase van de oranje zwarten die daarmee tegenstander OSC sterker maakten. OSC beschikt over een paar vaardige aanvallers die het de verdediging bij tijd en wijle lastig maakten. Zonder dat het nu hele grote kansen opleverde maar een aantal indraaiende vrije trappen misten maar net de precisie in de afwerking.

Ewijk meldde zich weer in de 24e minuut voor de goal bij OSC, Brian de Groot kreeg een kans om met links binnen te werken maar dat verliep zo op het oog niet al te gemakkelijk. Ewijk had na een goed halfuur de volgende grote mogelijkheid toen de buitenspelval omspeelt werd door Sjoerd van der Hagt. Hij gaf goed af aan Koen de Waal die op de keeper stuitte.

Daarmee gingen we rusten met een allesbehalve comfortabele 1-0 stand. Na rust al snel een mooie mogelijkheid voor Ewijk, maar de niet al te sterk vlaggende assistent uit Oosterhout besloot niet voor het eerst deze middag onterecht te vlaggen. Even later zat hij weer mis bij een ingooi, waarbij hij door de goed leidende scheidsrechter ten Broek werd gecorrigeerd. De gegeven ingooi werd snel genomen door Ewijk, wat leidde tot een scrimmage waar Max Wattenberg alert de 2-0 keurig binnen schoot.

Ewijk wisselde door Luuk Reuvers en Tim van de Mortel in het veld te brengen voor Patrick Tromp en Bas Loeffen. De wedstrijd leek op slot, de in groten getale opgekomen toeschouwers maakten zich al op voor de 3e helft toen de wedstrijd plotsklaps kantelde. Een scrimmage voor het doel bij Ewijk leidde tot een bal die de doellijn passeerde. De scheidsrechter nam het niet waar, maar werd door de Ewijkse assistent ingeseind dat de bal de lijn was gepasseerd: 2-1. De consternatie bij Ewijk was groot en daarmee de concentratie weg. En werd nog geen 2 minuten later een afstandsschot door OSC van een meter of 20 pardoes binnengeschoten:2-2.

Ewijk rechtte nog eens de rug en in de 73e minuut ging Koen de Waal na een pass van achteruit goed door. De keeper twijfelde, kwam uit maar stapte algauw weer terug en dat bleek fataal want Koen schoof de bal keurig binnen 3-2. Nu wilde OSC weer naar voren waardoor Ewijk eerst nog een prachtige kans kreeg om de 4e goal binnen te werken, maar beide inkomende spelers misten de bal op een haartje. In de blessuretijd moest keeper Jan C obussen zich nog eens onderscheiden: met een prachtige zweefduik kon hij nog net de hand achter bal krijgen en daarmee de zeker lijkende gelijkmaker voorkomen.

Vlak daarna het slotakkoord, de moeizame maar o zo belangrijke overwinning werd uitbundig gevierd door de Ewijkenaren. Ewijk is na het gelijkspel van Groesbeekse Boys en Millingen de trotse koploper. Met een wedstrijd minder gespeeld dan Groesbeekse Boys, de tegenstander van volgende week om 14.00 uur in Groesbeek.