Koploper Ewijk aan de Breedeweg afgeschminkt: Groesbeekse Boys - Ewijk 4-1

Met de uitslagen vorige week in het achterhoofd toog Ewijk naar de Breedeweg voor de ontmoeting met Groesbeekse Boys, de nummer 2 van de competitie. De Boys liepen vorige week tegen puntenverlies aan in Millingen zodat Ewijk op kop stond met een punt meer en een wedstrijd minder. Ewijk trok in een spannende pot met 3-2 aan het langste eind tegen OSC. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen in Ewijk werd met 2-0 gewonnen.

Ewijk trad aan met Jan Cobussen in het doel, achterin Rick Verploegen op rechts; Lars van de Coolwijk met Kay Thomassen centraal en Jordy Poppelier op links. Ervaring genoeg op het middenveld met Tim van de Mortel, Patrick Tromp en Bas Loeffen. Sjoerd van de Hagt Koen de Waal en Brian de Groot vormden de aanval.

Op basis van het middenveld leek Ewijk wat ingezakt te willen starten. Groesbeekse Boys wilde juist graag het initiatief en beide ploegen kregen zowat ze wilden. De boys hadden wel de bal, speelden beter samen en leken wat feller in de duels. Dat overwicht drukten ze in het begin nog niet meteen uit in kansen.  Ewijk stelde er aanvallend wel weinig tegenover. Net in een fase dat de mogelijkheden wat serieuzer werden voor de boys lag de 0-1 er ineens in: Sjoerd van der Hagt joeg de verdediging goed af, veroverde de bal en trok strak voor op Koen de Waal die onberispelijk de 0-1 binnen knalde. Dit tot grote vreugde van de in grote getalen afgereisde Ewijkenaren. Het was tegen de verhouding in en daardoor leken de Groesbekers even de draad kwijt. Ewijk kwam een kleine 10 minuten beter in de duels en leek met de gekozen tactiek goed verder te kunnen.

Toch stond het bij rust als 2-1 voor de Boys. Eerst gingen de Groesbekenaren goed door op de rechterkant en na een mooie voorzet werd de 1-1 binnen gewerkt. Een 5-tal minuten later werd er slordig uitverdedigd aan Ewijk zijde. In de haast dat te corrigeren werd een overtreding begaan op een aanvaller en de scheidsrechter van dienst legde de bal op de stip. Keeper Cobussen zat nog wel in de goede hoek, maar de bal werd hard en onberispelijk laag ingeschoten: 2-1.

Ewijk had zich voor rust de kaas van het brood laten eten in alle voetbalopzichten. Met de wissel meteen na rust van Max Wattenberg voor Tim van de Mortel leek de strijdwijze iets aanvallender en naar voren gericht. Zeker toen na ca. 60 minuten ook nog Luuk Reuvers voor Bas Loeffen kwam.

Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat het nooit meer een wedstrijd werd na rust.

De Boys scoorden nog twee keer. En als het vizier links en rechts wat scherper had gestaan hadden er nog 2 of 3 meer bij kunnen, of misschien wel moeten, staan. Ewijk kwam niet verder dan één goede kans en een halve scrimmage.

Ewijk kwam er simpelweg niet aan te pas, was technisch, tactisch en op duelkracht de mindere. Er lukte niet veel en symbolisch voor het Ewijks onvermogen was de 4-1: linksback Jordy Poppelier werd gewisseld en aanvaller Bas Jacobs kwam erbij in de spits.

Echter niemand vulde de ruimte op links achterin. Toen er écht niemand kwam werd de rechtsbuiten met een vrij veld voor zich op pad gestuurd. Hij legde keurig af zodat de 4-1 werd binnen gewerkt, maar hij heeft onderweg geen oranje shirt gezien.….

Kortom een trieste zondagmiddag die eindigde met een terechte 4-1 nederlaag.

Gelukkig waren er ook vandaag maar 3 punten te verdelen. Ewijk zal de geroemde mentaliteit weer snel moeten vinden om volgende week thuis tegen Kunde meer aanspraak op de 3 punten te maken.