Ewijk recht de rug tegen Kunde: 3-2 overwinning én onverwachte koppositie

Na de harde nederlaag in de topper tegen Groesbeekse Boys was het zaak snel de draad weer op te pakken. De voortekenen waren echter niet best. Door blessures en vakanties miste trainer Bram Remkes ook nog eens een half elftal. De bank werd aangevuld vanuit het sterke 2e elftal. En A junior Bas Jacobs startte zelfs in de basis. Tegenstander FC Kunde maakt een sterke fase door en wist vorige week met ruime cijfers te winnen van SCE.

In Ewijk stond de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter de Jong uit Deest die overigens een prima wedstrijd floot. Ewijk startte met Jan Cobussen in het doel, achterin Rick Verploegen, Sander Leenders Kay Thomassen en Jordy Poppelier. Op het middenveld startten Bas Loeffen, Luuk Reuvers en Max Wattenberg. Voorin Koen de Waal, Bas Jacobs en Sjoerd van der Hagt.

Na een rommelig begin kreeg Kunde in een kort tijdbestek 4 corners te nemen, waarbij de laatste leidde tot een vrije trap waar Kunde plotsklaps een mooie kans kreeg om de score te openen, maar de voorzet kon niet worden binnen gewerkt door de studentenploeg. Daarna klopte Ewijk voor het eerst op de deur: Jordy Poppelier zette fraai voor op Koen de Waal die net naast mikte met een kopbal.  Maar Kunde bleef regelmatig doorkomen. Na een half uur spelen kon een van de middenvelder een vrije doortocht krijgen, hij kapte de bal nog eens af en schoot de bal op de goal waar keeper Jan Cobussen met een fraaie redding met de voet de voorsprong van Kunde maar ternauwernood kon voorkomen. Dat bleek uiteindelijk maar voor even uitstel van executie: in de 34e minuut kon Kunde na een corner de bal via een scrimmage binnenwerken 0-1.

Ewijk zette nu een tandje bij en op een fijn moment, net voor rust, wist Ewijk de gelijkmaker te forceren. Jordy Poppelier bereikte met een goede pass Bas Jacobs die keurig afschoof op Koen de Waal die tegendraads afwerkte. Uit een corner wist diezelfde speler voor rust ook nog bijna op voorsprong te schieten, maar de bal smoorde in het gewoel: 1-1 bij rust dus.

Met de wissel van Thijs Henriks voor de geblesseerde Rick Verploegen werd afgetrapt voor de 2e helft. De eerste fase na rust was Kunde de fellere partij zonder direct tot kansen te komen. Ewijk werd na 10 minuten voor het eerst weer gevaarlijk: Bas Jacobs counterde zich tot bij de goal, waar hij besloot af te leggen en misschien zelf had moeten proberen te schieten. De voorsprong kwam er wel na een klein kwartier in de 2e helft. En hoe... Koen de Waal ging door op links. Hij leek onreglementair te worden gestuit, maar kon de bal toch nog inzetten. Die werd weggewerkt door de Kunde verdediging. De opgestoomde Jordy Poppelier haalde direct verwoestend uit en joeg de bal hard in de kruising: 2-1. Ewijk leek de wedstrijd redelijk onder controle te hebben en hoefde eigenlijk niets weg te geven. Maar de voorsprong bleef mager. In de 70e minuut ging Bas Jacobs er vandoor op rechts, kreeg de bal met een gelukje mee, behield keurig het overzicht en stelde zo Koen de Waal in staat zijn 2e doelpunt van de dag te maken: 3-1.

Tim van de Mortel kwam voor de aangeslagen Max Wattenberg. Bas Jacobs was moegestreden en werd afgelost door Jelle Hock. Veel leek er niet meer te gebeuren, Kunde kwam er niet door, Ewijk geloofde het wel.

Toch werd het nog even spannend: de rechtshalf van Kunde zette een fraaie solo in, waarbij de verdediging van Ewijk halfslachtig ingreep. Toch leek de kans al verkeken toen er uiteindelijk uit een scrimmage een tergend langzaam rollertje tot doelpunt werd gepromoveerd: 3-2. De resterende tijd werd gevoelsmatig billenknijpen om een onverwacht gelijkspel te vermijden. Eerlijkheid gebied te zeggen dat er toch eigenlijk niets meer werd gecreëerd, zodat de Ewijk spelers terecht de overwinning konden begroeten.

Door het gelijkspel van Groesbeeks Boys bij Krayenhoff, werd ook nog eens de koppositie over genomen. Volgende week een belangrijke pot: uit naar Krayenhoff, het betreft een inhaalduel uit de 1e periode. Aanvang 14.30 uur.