Keesvan Koolwijk

UHC 1
Overasseltse Boys 1
Victoria '25 1

Maak kennis met Serge Heuveling!

Ewijk 1 is dit seizoen uitstekend van start gegaan met een voorlopige 2e plek in de competitie. Een mooi moment om Serge Heuveling, dit seizoen als nieuwe trainer van Ewijk 1 gestart, aan jullie voor te stellen!

De redactie van De Aftrap ging met Serge in gesprek over waar hij naartoe wil met Ewijk 1 en wat hij belangrijk vindt als voetbaltrainer. Dit resulteerde in een leuk portret van een voetbaltrainer die gezonde ambities heeft en veel oog heeft voor jonge spelers die in de toekomst de stap naar Ewijk 1 kunnen gaan maken!

Wie is Serge Heuveling?
Ik ben Serge Heuveling, 43 jaar, getrouwd met Sylvia en we hebben 1 dochter Evi van 5. Geboren in Nijmegen en sinds een aantal jaartjes woonachtig in Beuningen. Werkzaam als Proces Coördinator in het Radboudumc op de afdeling Financiën – Zorgadministratie waarbij wij/mijn team verantwoordelijk is voor de patiëntenzorg facturatie.

Op mijn 5e ben ik op judo gegaan zodat ik lekker mijn energie kwijt kon, maar op latere leeftijd wilde ik toch gaan voetballen en op mijn 10e ben ik begonnen bij Oranje Blauw en heb ik 1 jaar judo en voetbal gecombineerd. Uiteindelijk een keuze moeten maken en toch voor het voetbal gekozen, ondanks dat ik ook wel goed kon judoën.

Op mijn 12e gescout door NEC en heb daar de jeugdopleiding doorlopen wat resulteerde in een contract bij het 1e van NEC in 1994, het jaar dat we promoveerden. Helaas niet goed genoeg bevonden en op mijn 20e verkast naar SCH waar ik vervolgens 7 jaar heb gespeeld en de gouden tijden nog heb mogen meemaken, waaronder binnen 2 jaar promoveren van de 3e klasse naar de 1e klasse. Vervolgens 1 jaar bij Leones gespeeld, 4 jaar bij Dio om weer terug te keren bij NEC waar ik nog 2 jaar 1e klasse heb gespeeld. In mijn laatste jaar UEFA C diploma behaalden via via terecht gekomen bij Beuningse Boys waar ik 2 jaar de B1 heb getraind en 2 jaar assistent bij het 1e ben geweest waar ik mijn UEFA B diploma heb behaald.

De volgende stap was zelfstandig Hoofdtrainer worden en die kans heb ik gekregen bij Krayenhoff wat door omstandigheden geen succes is gebleken, maar wel een transfer opleverde naar DVOL. Hier heb ik vervolgens 3 jaar met veel plezier gewerkt en hoogtepunten waren bijna in mijn 1e jaar promotie via de nacompetitie naar de 3e klasse. In het 2e jaar spelers vanuit de jeugd en het 2e laten doorstromen naar het 1e. Ook DVOL op de kaart gezet als voetballende ploeg waar rekening mee gehouden dient te worden.

Hoe ben je bij vv Ewijk terecht gekomen?
Nadat DVOL en ik besloten hadden om na 3 jaar afscheid van elkaar te nemen heb ik voor mezelf een lijstje gemaakt van voetbalclubs die mij aanspraken, waarvan ik dacht: daar zou ik wel trainer van willen zijn. Al deze clubs heb ik een brief geschreven, zo ook aan vv Ewijk, nog voordat bekend werd dat vv Ewijk ook afscheid zou nemen van de trainer.

Waarom heb je voor vv Ewijk gekozen?
Waarom voor vv Ewijk gekozen: een leuke, gezellige, warme, dorpse, gemoedelijke vereniging, beetje vergelijkbaar met DVOL en dat trekt mij wel, presteren maar ook gezelligheid, dat past bij mij. Jongens die al een aantal jaar met elkaar voetballen en het van eigen opgeleide jeugd moet hebben. Jongens met potentie, waarvan je denkt dat je ze nog beter kan maken en hiervoor ook openstaan.

Wat voor type trainer ben je?
Een fanatieke trainer die spelers probeert beter te maken en veel vraagt/eist/verlangt van spelers, dit alles om spelers voor te bereiden op wat er in de wedstrijd kan gebeuren en dat ze hierop zelf keuzes moeten maken hoe te handelen en waar het dan om gaat is dat spelers leren/gaan inzien wat dan de beste/juiste keuzes zijn. Dit alles met als doel om zondags een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Wat vind jij belangrijk als voetbaltrainer?
Wat ik belangrijk vind is duidelijkheid, eerlijkheid en openheid richting eenieder toe zodat spelers, staf, begeleiding, etc. weten waar ze aan toe zijn en wat ik van spelers verwacht. Waar ze aan moeten werken en wat hun sterke punten zijn, zodat spelers beter worden als individu en uiteindelijk ook als team beter worden. Belangrijk om ook de wisselspelers te blijven motiveren, niets is vervelender als voetballer als je op de bank zit en niet veel minuten maakt. Hier probeer ik rekening mee te houden door hierover met speler te praten, spelers met het 2e mee laten voetballen en door oefenwedstrijden te regelen.

Wat zijn je ambities voor het huidige seizoen?
Mijn ambities zijn om vv Ewijk neer te zetten als voetballende ploeg waar rekening mee gehouden dient te worden en die mee gaat doen om de prijzen, in ieder geval dit seizoen een periode titel pakken. Opzetten wedstrijden Onder 23 met spelers uit JO19-1, het 2e en het 1e met als doel spelers laten wennen aan hoger niveau, om de stap richting het 1e kleiner te maken voor deze jonge spelers en ook om de selecties dichter bij elkaar te brengen.