7

Senioren

MarcoBoerakker

Marco Boerakker

PaulBuiks

Paul Buiks

ErikDibbits

Erik Dibbits

JeroenEgbertzen

Jeroen Egbertzen

RonGrisel

Ron Grisel

FrankGrisel

Frank Grisel

RaymondHuiskens

Raymond Huiskens

LoetHuttner

Loet Huttner

HeathKelly

Heath Kelly

PatrickLooman

Patrick Looman

MarthyMegens

Marthy Megens

RenéSchouten

René Schouten

MikeTromp

Mike Tromp

WernerVelden

Werner Velden

PieterVen

Pieter Ven

PatrickVerwey

Patrick Verwey

HansWillems

Hans Willems

SjorsZuijlen

Sjors Zuijlen

JoostZuijlen

Joost Zuijlen

MarcoBoerakker

Marco Boerakker

LoetHuttner

Loet Huttner

datum
tijd
thuis
uit
scheidsrechter
22 april
11:00
AAC-Olympia 3
vv Ewijk 7
Kooimans, A. (Adrie)
meer info
29 april
09:45
Heumen 3
vv Ewijk 7
meer info
06 mei
11:00
Union 4
vv Ewijk 7
meer info
13 mei
10:00
vv Ewijk 7
Heumen 3
meer info
20 mei
10:00
vv Ewijk 7
Alverna 4
meer info
datum
thuis
uit
uitslag
15 april
Victoria '25 3
vv Ewijk 7
2 - 1
08 april
vv Ewijk 7
vv Ewijk 5
4 - 3
25 maart
SCP 3
vv Ewijk 7
7 - 0
rank
team naam
gespeeld
punten
1
AAC-Olympia 3
14
34
2
SCP 3
16
32
3
Union 4
14
27
4
DIO '30 3
14
22
5
Beuningse Boys 5
13
20
6
Victoria '25 3
14
20
7
UHC 3
14
17
8
vv Ewijk 5
14
15
9
Heumen 3
12
13
10
Alverna 4
13
13
11
vv Ewijk 7
14
9

Ewijk 7 - Marty 'de Becks van Ewijk'

In de stilte van de winternacht houdt een kleine kabouter de wacht over de boerderij. Vele winters heeft hij al zien komen en gaan. Elke nacht maakt hij zijn ronde langs de koeien, de schapen, het paard, de kippen en de hond. Ook bij de mensen in het huis komt hij even langs. Hij fluistert het de dieren en de mensen in hun slaap toe: "Heb geduld, spoedig zal de lente weer komen." Maar in dit verhaal is de kleine kabouter ene Marty Megens. 

Deze uit Winssen afkomstige voetballer is een paar jaartjes onderdeel van Ewijk 7. Eerlijk is eerlijk; het is een aardige stylist. Maar ondanks dat hij een stylist is, kan je toch na zijn spectaculaire omhaal tegen SCP zien dat de jaartjes gaan tellen bij deze flamboyante casanova. En dat hij goed bij de vrouwtjes ligt is het gevolg van zijn kledingstijl. Mede door een prachtig shirt maakte hij zichzelf woest aantrekkelijk. Hoe komt dit? Nou dat shirt bevatte meer gaten dan structuur en door de transparantie zag je zijn mannelijke tepels, iets waar Marty bijzonder trots op is. 

Maar goed, terug naar afgelopen zondag. Dit jaar spelen we tegen Ewijk 5 en wel 2x. 1 ding telt maar dit seizoen; 6 punten. 3 hebben we al in de pocket, nu er nog 3 bij. Het is 3-1 voor het 5e en niemand denkt nog aan een mirakel. Nadat the Bold Slayer op een geweldige manier de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam was het de beurt aan Marty Megens. Een pass werd in de 16 gegooid en daar was het “Winssense” wonderkind. Op zijn Cruijffs plukte hij de bal weergaloos uit de lucht, kapte geniaal zijn tegenstander uit en enigszins gelukkig rolde de bal in de goal nadat hij zijn goed gepoetste schoentjes er tegen aan zette. Hieraan vooraf etaleerde hij zijn klasse door een grandioze poort te laten zien. Dit was de opmaat voor 3 fantastische punten. 

Echter was hij na het maken van de goal wel van slag; Marty is trots op zijn mooie haartjes maar iedereen streek hem door zijn haardos. Hierdoor was hij erg van streek wat hem de nodige traantjes over de wangen opleverde. Maar gelukkig was Ursie erbij om het te troosten. En na de wedstrijd mocht de kleine kabouter als beloning in het grotje van zijn kaboutervrouw kijken, iets wat hem de bijnaam de grottenkijker opleverde. Alles heeft z'n schoonheid alleen ziet niet iedereen dat altijd. Met deze woorden sluiten we af en vanaf nu gaat Marty de boeken in als “de Becks van Ewijk”.

'Messidona..... dan begrijpen ze wel wie Joep Boerakker was'

De bomen roesten in het zieke licht langs somber in zichzelf gekeerde grachten. In wilde, stormdoorvlaagde regennachten vertoont de maan een bleek, behuild gezicht boven de lege straten, smalle schachten waar in een onverbiddelijk gericht de zomer langzaam voor het najaar zwicht, terwijl de huizen op het einde wachten......blablablabla. Het enige wat vandaag telt zijn 3 punten tegen SCP.

We kunnen merken dat de winter er aan komt want Ewijk 7 zat deze zondag in de slappe was. Hierdoor moest Ewijk een beroep doen op aanstormend talent Joep Boerakker. Deze technisch briljante voetballer uit de Boerakker familie is pas 16 jaren oud en gaat een gouden toekomst tegemoet. Mocht hij het niet gaan redden met voetbal, dan kan hij met zijn uiterlijk hoge ogen gooien in de modellenwereld. Maar van wie heeft hij toch het gelaat van een "handsome" boy? Eerlijk is eerlijk; laten we die credits geven aan 1 van de mooiste vrouwen van Ewijk, zo niet de mooiste: zijn moeder Marion! Laten we zijn vader, een begrip in voetballend Ewijk, niet vergeten maar de tijd van Co gaat nog komen. Ewijk 7 ging voortvarend van start en was zeer zeker niet de mindere maar had geen geluk aangezien SCP beschikte over de beer van de meer.

Deze, wat apart ogende, keeper keek letterlijk de ballen uit zijn doel. Dit tot groot ongenoegen van de wederom getergde midmid van Ewijk, Marty Megens. Waarom is deze man toch zo getergd? Nou, sinds je dit seizoen in de Ewijk Hall Of Fame kan komen weet deze (volgens veel vrouwen knappe) man niet goed met deze druk om te gaan. Maar goed, terug naar de wedstrijd. Het ging gelijk op maar het was toch Ewijk die de 1e kans kreeg. Ons jeugdig talent stond ineens oog in oog met de beer, maar hij schrok van zijn uiterlijk. In plaats van de bal onder de keeper te schuiven knalde hij de bal tegen de met bier gevulde buik van de keeper. Al snel moest Ewijk zijn meerdere erkennen in SCP en met de name de snelle nr. 8 liet Ewijk alle hoeken van het veld zien, Joost kan er alles over vertellen. Maar de kleine telg van Ewijk liet toch echt wel zien over de meeste lucht en snelheid te beschikken. Als een kleine Messi dook hij de gaatjes in en liet hij SCP zijn hielen zien. Daar waar zijn vader en gelegenheidswissel Frank de kantine opzochten was er gejuich; Joep scoorde een goal die bestond uit sluwheid, leepheid en slimheid. De kantine moest maar wachten en wat in Duitsland (BVB-SCHALKE) kan, kan hier ook. Niet veel later zette de getergde Marty een 1-2 op met de man van de wedstrijd en drukte koelbloedig af. Joep dacht; verdomme, had ik dat maar in de 1e helft gedaan. Zo zie je maar dat Joep boordevol talent zit maar ook nog wat van de vedettes kan leren. De wedstrijd bloeide dood en onze vriend de scheids floot af. Na zijn glansrijke rol als prins van de Dijkvelders liet hij alle complimenten van zijn spelers aanhoren en waande hij zich in een sprookje.

In de 3e helft zag ik hem nog steeds nagenieten alhoewel ik niet weet of dat nu door de wedstrijd kwam of door de meiden achter de bar. Voetballend Ewijk, onthoud de naam Joep Boerakker!! Of hij net zo beroemd wordt als zijn vader is nog maar te bezien. Maar dat hij potentie heeft om een grote te worden, is een feit. Joep Boerakker oftewel La Pulga is een naam waarvan wij later zullen zeggen; daar heb ik nog mee gevoetbald. Menig persoon zal zeggen; La Pulga? Laten we het dan maar houden bij Messidona.....dan begrijpen ze wel wie Joep Boerakker was.

Loet Huttner: een Ewijkse legende

9 november 1986; een Amsterdammer die de wereld versteld deed staan. Marco van Basten, geboren 31 oktober 1964, wordt wereldwijd erkend als een van de beste voetballers alles tijden. Op 17 augustus 1995 nam hij afscheid van het voetbal na een slepende enkelblessure. Heel Nederland was in diepe rouw. Een legende was er niet meer, de man die het leer in eens uit een voorzet van Arnold Muhren-uit een schier onmogelijke hoek-over doelman Dasajev jaagde. Het doelpunt werd beschouwd als een van de hoogtepunten van het ek 1988, en in de perceptie van sommigen van het Europees kampioenschap in het algemeen. Nu, vele jaren later wordt men herinnerd aan de legende. 5 februari 2017, het weer is fantastisch. Alverna is de tegenstander, we zijn ver in de wedstrijd daar waar Ewijk een 2-1 voorsprong verdedigt. Plots een hoge bal, de zon schittert aan de horizon. Loet Huttner, mister Ewijk 2 ziet zijn kans en denkt niet na..... een artistiek, balletachtig hoogstandje doet heel Ewijk 4 aan de grond genageld zien staan. Helaas vindt zijn actie geen doel, maar denken wij in 1 adem naar de data 31 oktober 1964, de geboortedatum van Marco van Basten. Vandaag zagen wij hem weer, genaamd Loet Huttner, een Ewijkse legende.........niet voor niets mister Ewijk 2!

Ray: The Bald Slayer

Ray is een Brits historisch motorfietsmerk, een historische stad in Iran in de buurt van Teheran, een plaats in de provincie Đồng Nai in Vietnam maar vooral fan van Vitesse alias Vites, Hollywood aan de Rijn. Opgericht 14 mei 1892 met als eeuwige held Jan Dommering. Daarmee is de club een van de oudste voetbalclubs van de Nederlandse profclubs in de Eredivisie. Als we aan Ray denken, denken we in 1 adem aan The Dutch Destroyer, The Beast, The Bald Slayer oftewel de rots van Kampen..... Jaap Stam. Ray is fysiek ijzersterk en een uitmuntend balveroveraar. Ray valt soms ook op door zijn onbeheerste acties. Ondanks zijn soms agressieve uiterlijk is hij erg populair bij zijn voetbalmakkers Ewijk 4. Vandaag was hij weer op zijn opperbest, wellicht door de bekerfinale later op de dag. Onder de douche zag ik zijn gedachte afdwalen naar klokslag 19.45 uur. Zou het dan eindelijk gebeuren? De entree van der Bomder in de douche maakte een eind aan zijn droom; op een goed voorbereide reis naar de toekomst, is de kennis van de geschiedenis onontbeerlijk. Ray, je kreeg wat je verdient na je fabuleuze optreden, een prijs! En zoals Francois de la Rochefoucauld zei; wij zouden er meer bij winnen door ons te laten zien zoals wij zijn, dan door te willen schijnen wat wij niet zijn. Van harte Ray

Erik Dibbits, the returning farmer!

Jaren geleden in de jeugd van Ewijk was er een team wat zo verschrikkelijk veel talent had, dat het 1e elftal later een gouden toekomst tegemoet kon zien. De spin in dit web was trainer Wim Meijers, een voetballer uit de Meijers familie. Wim Meijers stond bekend als lastig voor zichzelf en zijn omgeving. Vraag maar na aan Patrick "ik wist niet dat aardappels boven de grond groeiden" Theunissen. 
Maar buiten zijn opvallende karakter kon hij wel voetballen en wist hij exact hoe hij jongens als Grisel, Peters, Janssen, Klaassen beter moest maken. Ook ene Dibbits hoorde bij deze gastjes. Die verrekte Meijers presteerde het om van deze rakkers echte voetballers te maken. De meeste van deze aardappelgeneratie haalde het om bij het vlaggenschip te voetballen. 

Maar Dibbits helaas niet, een wispelturige knie en het gebrek van de moordmentaliteit van Asesino brachten hem ertoe om met het voetbal te stoppen. Wat een verlies, Ewijk was in rep en roer en wist geen raad. Dus Dibbits gooide al zijn energie in het bedrijf van zijn vader om later de scepter te zwaaien in de boerderij op de Hoogstraat op de grens van Winssen. Hij werd ouder en ouder en hield zijn conditie op peil met menig schoon. 

Het is overigens maar goed dat Dibbits op die plek woonde want jaren geleden reed ene Henny "ik heb een bruine nagel van het kontvingeren" Gevers met zijn bolide het taluud af bij Erik om de hoek. De familie Grisel snelde snel naar de boerderij om te vragen of Erik met zijn trekker de bolide uit de berm kon trekken, inmiddels een nostalgisch verhaal in Ewijk. Maar niet alleen het vrouwelijk schoon bezorgde Erik een topconditie. Af en toe daagde hij weleens een stier uit met het doel om te kijken of Dibbie nog wel zo snel was. 

Zijn grote bakkus had hij niet verleerd en dat wist de stier ook. Dibbie verloor het duel en mag nog van geluk spreken dat hij leeft. De stier pakte hem vol op de hoorns en lanceerde hem buiten het prikkeldraad wat zijn redding was. De jaren verstreken en het gemis van het Ewijkse voetbal speelden hem parten. Hij besloot om zijn kicksen van de hooizolder te halen en ze eens af te stoffen. 

Al enige tijd voetbalt hij met de veteranen van Ewijk mee en dat gaat hem nog verdomd goed af. In Bergharen liet hij al zien dat hij de klasse nog niet is verleerd. Maar het is zondag, de dag van de derby! Heel Ewijk is in de ban van Ewijk-Roda, maar ook Ewijk 7 voetbalde een derby; namelijk tegen Beuningen. Voordat er werd begonnen was het onderwerp een oranje slipje. Ploeter speelde op het feest van bloembol en zag daar tot hun grote verbazing de zus van Suus. Wat een verademing; zij was beeldschoon, hoe kan dit nu? Lotti wist niet meer of hij nu op zijn gitaar of op zijn leuter moest spelen. Zo zie je maar; de wonderen zijn de wereld nog niet uit. 

Ewijk speelde tegen Beuningen een redelijke 1e helft. Tegen het eind van de 1e helft komt daar de verloren zoon aanzetten. Met een sloom loopje, zijn haartjes netjes in een dwarsscheiding en zijn rug lichtjes gebogen. Maar wat helemaal opvalt zijn zijn stoere bakkebaarden, het is zuiver Gert Muller. Dibbits kleedt zich, zoals altijd, rustig om en doet een klein warming upje. 

De wedstrijd bloeit langzaam dood als daar ineens een geniaal moment plaats vindt in de wedstrijd; een werkelijk geweldige panna tovert de Ewijkse Gert Muller uit zijn hoge hoed. Zien we hier een stukje Bergkamp die dit alleen maar kon? Kan hij ons nog meer verrassen? Jazeker, nog een 7-tal minuten op de klok. Aan de zijkant krijgt Lotti de bal, Dibbits steekt zijn handjes omhoog en schreeuwt om de bal. Een splijtende pass is het gevolg. En dan gebeurt het; een onnavolgbare schijnbeweging laat de tegenstander kansloos, door correctiewerk glijdt hij uit en is het Dibbi die oog in oog staat met de keeper die alleen maar bezorgd was of hij wel op de foto kon. Dibbi laat zijn klasse zien en zonder moeite speelt hij de bal onder de keeper; 1-0. Hij brengt de bank in extase en doet wat het 2e en 1e elftal niet lukt: winnen in een derby. 

Alleen de grote kunnen dit, net als zijn icoon die een kopie is van hemzelf; Gert Muller. Helaas is de bijnaam der Bomber al vergeven, maar ik denk dat deze wel iets is voor jou. Erik Dibbits, the returning farmer! En als toetje; Wie is een groot mens? Die het sterkst is in het uitoefenen van geduld. Erik, welkom terug!