vv Ewijk 1

Senioren

Jesse Bredewout

Jesse Bredewout

Jan Cobussen

Jan Cobussen

Lars Coolwijk

Lars Coolwijk

Tom Diebels

Tom Diebels

Brian Groot

Brian Groot

Sjoerd Hagt

Sjoerd Hagt

Sander Leenders

Sander Leenders

Bas Loeffen

Bas Loeffen

Tim Mortel

Tim Mortel

Jordy Poppelier

Jordy Poppelier

Luuk Reuvers

Luuk Reuvers

Kay Thomassen

Kay Thomassen

Cas Thomassen

Cas Thomassen

Patrick Tromp

Patrick Tromp

Rick Verploegen

Rick Verploegen

Koen Waal

Koen Waal

Max Wattenberg

Max Wattenberg

Theo Epskamp

Theo Epskamp

Paul Gentenaar

Paul Gentenaar

Bram Remkes

Bram Remkes

Frans Wildt

Frans Wildt

Theo Epskamp

Theo Epskamp

Rein Janssen

Rein Janssen

Frans Wildt

Frans Wildt

datum
tijd
thuis
uit
scheidsrechter
24 februari
14:30
Krayenhoff 1
vv Ewijk 1
G.B. (Bennie) Roenhorst
meer info
10 maart
14:00
SCE 1
vv Ewijk 1
meer info
17 maart
14:30
vv Ewijk 1
UHC 1
meer info
datum
thuis
uit
uitslag
17 februari
vv Ewijk 1
NSVV FC Kunde 1
3 - 2
10 februari
Groesbeekse Boys 1
vv Ewijk 1
4 - 1
03 februari
vv Ewijk 1
OSC 1
3 - 2
27 januari
DIOSA 1
vv Ewijk 1
0 - 0
20 januari
vv Ewijk 1
Nijmegen 1
0 - 0
rank
team naam
gespeeld
punten
1
vv Ewijk 1
13
31
2
Groesbeekse Boys 1
14
31
3
SC Millingen 1
15
28
4
SCE 1
14
23
5
Nijmegen 1
12
20
6
NSVV FC Kunde 1
14
19
7
Krayenhoff 1
12
18
8
SCP 1
13
17
9
DIOSA 1
12
13
10
OSC 1
13
13
11
Batavia 1
13
12
12
UHC 1
12
11
13
WVW 1
13
1

Koploper Ewijk aan de Breedeweg afgeschminkt: Groesbeekse Boys - Ewijk 4-1

Met de uitslagen vorige week in het achterhoofd toog Ewijk naar de Breedeweg voor de ontmoeting met Groesbeekse Boys, de nummer 2 van de competitie. De Boys liepen vorige week tegen puntenverlies aan in Millingen zodat Ewijk op kop stond met een punt meer en een wedstrijd minder. Ewijk trok in een spannende pot met 3-2 aan het langste eind tegen OSC. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen in Ewijk werd met 2-0 gewonnen.

Ewijk trad aan met Jan Cobussen in het doel, achterin Rick Verploegen op rechts; Lars van de Coolwijk met Kay Thomassen centraal en Jordy Poppelier op links. Ervaring genoeg op het middenveld met Tim van de Mortel, Patrick Tromp en Bas Loeffen. Sjoerd van de Hagt Koen de Waal en Brian de Groot vormden de aanval.

Op basis van het middenveld leek Ewijk wat ingezakt te willen starten. Groesbeekse Boys wilde juist graag het initiatief en beide ploegen kregen zowat ze wilden. De boys hadden wel de bal, speelden beter samen en leken wat feller in de duels. Dat overwicht drukten ze in het begin nog niet meteen uit in kansen.  Ewijk stelde er aanvallend wel weinig tegenover. Net in een fase dat de mogelijkheden wat serieuzer werden voor de boys lag de 0-1 er ineens in: Sjoerd van der Hagt joeg de verdediging goed af, veroverde de bal en trok strak voor op Koen de Waal die onberispelijk de 0-1 binnen knalde. Dit tot grote vreugde van de in grote getalen afgereisde Ewijkenaren. Het was tegen de verhouding in en daardoor leken de Groesbekers even de draad kwijt. Ewijk kwam een kleine 10 minuten beter in de duels en leek met de gekozen tactiek goed verder te kunnen.

Toch stond het bij rust als 2-1 voor de Boys. Eerst gingen de Groesbekenaren goed door op de rechterkant en na een mooie voorzet werd de 1-1 binnen gewerkt. Een 5-tal minuten later werd er slordig uitverdedigd aan Ewijk zijde. In de haast dat te corrigeren werd een overtreding begaan op een aanvaller en de scheidsrechter van dienst legde de bal op de stip. Keeper Cobussen zat nog wel in de goede hoek, maar de bal werd hard en onberispelijk laag ingeschoten: 2-1.

Ewijk had zich voor rust de kaas van het brood laten eten in alle voetbalopzichten. Met de wissel meteen na rust van Max Wattenberg voor Tim van de Mortel leek de strijdwijze iets aanvallender en naar voren gericht. Zeker toen na ca. 60 minuten ook nog Luuk Reuvers voor Bas Loeffen kwam.

Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat het nooit meer een wedstrijd werd na rust.

De Boys scoorden nog twee keer. En als het vizier links en rechts wat scherper had gestaan hadden er nog 2 of 3 meer bij kunnen, of misschien wel moeten, staan. Ewijk kwam niet verder dan één goede kans en een halve scrimmage.

Ewijk kwam er simpelweg niet aan te pas, was technisch, tactisch en op duelkracht de mindere. Er lukte niet veel en symbolisch voor het Ewijks onvermogen was de 4-1: linksback Jordy Poppelier werd gewisseld en aanvaller Bas Jacobs kwam erbij in de spits.

Echter niemand vulde de ruimte op links achterin. Toen er écht niemand kwam werd de rechtsbuiten met een vrij veld voor zich op pad gestuurd. Hij legde keurig af zodat de 4-1 werd binnen gewerkt, maar hij heeft onderweg geen oranje shirt gezien.….

Kortom een trieste zondagmiddag die eindigde met een terechte 4-1 nederlaag.

Gelukkig waren er ook vandaag maar 3 punten te verdelen. Ewijk zal de geroemde mentaliteit weer snel moeten vinden om volgende week thuis tegen Kunde meer aanspraak op de 3 punten te maken.

Ewijk ontwaakt uit winterstop met 3 punten én koppositie

Na enkele afgelastingen mocht Ewijk dan eindelijk de wei in voor de eerste wedstrijd van 2019 in competitieverband. En meteen een thuis wedstrijd tegen OSC, waar uit nog met 2-6 werd gewonnen. Door de absentie van Kay Thomassen en Tom Diebels kon trainer Bram Remkes weer een plek inruimen voor de herstelde Sander Leenders. Op het middenveld sloten Patrick Tromp en Max Wattenberg aan. Zij lieten allen zien dat Ewijk in de breedte veel keus heeft, een fijne constatering in deze fase.

Het begin was voor Ewijk dat al in de 3e minuut op voorsprong leek te komen toen Koen de Waal sterk doorging. Voor de goal besloot hij af te leggen op de inlopende Sjoerd van der Hagt. Helaas kon die bal onderschept worden voor Sjoerd kon binnenwerken. Het was echter de opmaat voor een sterke fase van Ewijk waarbij in de 10e minuut Koen de Waal voor de goal kwam maar de bal niet langs de keeper kon krijgen. Uit de corner die volgde kon Lars van de Coolwijk de bal ook net niet voorbij de keeper van OSC krijgen.

Uit het niets meldde OSC zich vervolgens voor de goal bij Ewijk en hoe: een indraaiende vrije trap werd op de paal gekopt en zag de verbouwereerde keeper Jan Cobussen de bal vanaf de paal zomaar in zijn handen landen. In de 13e minuut was het dan toch raak voor Ewijk toen Koen de Waal zijn derde kans na een goede aanval wel binnen schoot en de keeper prachtig in de lange hoek verschalkte 1-0.

Daarna een slordige fase van de oranje zwarten die daarmee tegenstander OSC sterker maakten. OSC beschikt over een paar vaardige aanvallers die het de verdediging bij tijd en wijle lastig maakten. Zonder dat het nu hele grote kansen opleverde maar een aantal indraaiende vrije trappen misten maar net de precisie in de afwerking.

Ewijk meldde zich weer in de 24e minuut voor de goal bij OSC, Brian de Groot kreeg een kans om met links binnen te werken maar dat verliep zo op het oog niet al te gemakkelijk. Ewijk had na een goed halfuur de volgende grote mogelijkheid toen de buitenspelval omspeelt werd door Sjoerd van der Hagt. Hij gaf goed af aan Koen de Waal die op de keeper stuitte.

Daarmee gingen we rusten met een allesbehalve comfortabele 1-0 stand. Na rust al snel een mooie mogelijkheid voor Ewijk, maar de niet al te sterk vlaggende assistent uit Oosterhout besloot niet voor het eerst deze middag onterecht te vlaggen. Even later zat hij weer mis bij een ingooi, waarbij hij door de goed leidende scheidsrechter ten Broek werd gecorrigeerd. De gegeven ingooi werd snel genomen door Ewijk, wat leidde tot een scrimmage waar Max Wattenberg alert de 2-0 keurig binnen schoot.

Ewijk wisselde door Luuk Reuvers en Tim van de Mortel in het veld te brengen voor Patrick Tromp en Bas Loeffen. De wedstrijd leek op slot, de in groten getale opgekomen toeschouwers maakten zich al op voor de 3e helft toen de wedstrijd plotsklaps kantelde. Een scrimmage voor het doel bij Ewijk leidde tot een bal die de doellijn passeerde. De scheidsrechter nam het niet waar, maar werd door de Ewijkse assistent ingeseind dat de bal de lijn was gepasseerd: 2-1. De consternatie bij Ewijk was groot en daarmee de concentratie weg. En werd nog geen 2 minuten later een afstandsschot door OSC van een meter of 20 pardoes binnengeschoten:2-2.

Ewijk rechtte nog eens de rug en in de 73e minuut ging Koen de Waal na een pass van achteruit goed door. De keeper twijfelde, kwam uit maar stapte algauw weer terug en dat bleek fataal want Koen schoof de bal keurig binnen 3-2. Nu wilde OSC weer naar voren waardoor Ewijk eerst nog een prachtige kans kreeg om de 4e goal binnen te werken, maar beide inkomende spelers misten de bal op een haartje. In de blessuretijd moest keeper Jan C obussen zich nog eens onderscheiden: met een prachtige zweefduik kon hij nog net de hand achter bal krijgen en daarmee de zeker lijkende gelijkmaker voorkomen.

Vlak daarna het slotakkoord, de moeizame maar o zo belangrijke overwinning werd uitbundig gevierd door de Ewijkenaren. Ewijk is na het gelijkspel van Groesbeekse Boys en Millingen de trotse koploper. Met een wedstrijd minder gespeeld dan Groesbeekse Boys, de tegenstander van volgende week om 14.00 uur in Groesbeek.

Ewijk verslaat Batavia eenvoudig met 5-0 na stroeve eerste helft

Met een stevige koude wind over het veld, werd er op sportpark de Blatenplak afgetrapt tussen de beide 1e elftallen uit Ewijk en Batenburg. Batavia kan de punten onderin goed gebruiken en was gebrand op een beter resultaat dan vorig seizoen, toen Ewijk met liefst 12-1 wist te winnen.

Ewijk begon moeizaam, en bleef het eigenlijk bijna de hele eerste helft moeilijk hebben. Er werd te weinig druk op de tegenstander gezet. Op het hele veld stonden spelers verdedigend steeds iets te ver weg. Aannames, passing echt alles verliep moeizaam bij zowat alle acteurs. Gevolg van dat alles was wel dat de vele aanwezige toeschouwers weinig te genieten hadden. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Batavia daarbij een paar keer doorkwam en met een paar afstandsschoten op mooie posities zo maar meer had kunnen doen. Nu bleef het bij een prachtige save van keeper Jan Cobussen die zich daarmee keurig onderscheidde.

Ewijk kon daar slechts wat halve kansen tegenover zetten. Eenmaal werd een kansrijke aanval via Koen de Waal onreglementair gestopt. De verder overigens prima leidende scheidsrechter Ariëns zag er niet meer in dan een vrije trap die helaas niets opleverde. Na 37 minuten moest Jordy Poppelier het veld verlaten met een voetblessure, opgelopen in het begin van de wedstrijd. Patrick Tromp verving hem. De tactische omzetting van routinier Tim van de Mortel naar de linksback positie pakte echter verassend goed uit en dus een terechte keuze. En zowaar, Ewijk kwam nog net voor de thee op een nauwelijks verdiende, maar o zo belangrijke voorsprong. Tom Diebels ging door aan de rechterkant en zette voor. De keeper leek de bal te pakken maar kon de inzet toch niet genoeg onder controle krijgen zodat het voor Brian de Groot een koud kunstje was de 1-0 binnen te werken.

Na de rust maakte de koude wind plaats voor harde regen. Max Wattenberg kwam erin voor Bas Loeffen. De formatie van Bram Remkes tapte nu uit een heel ander vaatje. De tegenstander werd nu over het hele veld onder druk gezet en afgejaagd. Het resultaat kwam er al snel in de 50e minuut: Koen de Waal ging sterk door aan de rechterkant en zette voor op Tom Diebels die keurig binnen werkte: 2-0

Nog geen 2 minuten later had het al 3-0 moeten zijn: Max Wattenberg die een sterke invalbeurt neerzette, ging goed door op links, omspeelde wat tegenstanders en legde keurig af op Tom Diebels die helaas over mikte. In de fase daarna kwam Ewijk een aantal keren goed door met messcherpe counters. Helaas had de Batenbrugse vlagger een paar keer geen goed zicht op de snelheid van de Ewijkse aanvallen waardoor onterecht wat kansrijke aanvallen werden afgevlagd.

In de 70e minuut kwam de 3-0 dan toch op het bord: Sjoerd van der Hagt die was ingevallen voor Koen de Waal, kwam met een goede actie door en schoot keurig binnen. Vlak daarna weer een mooie mogelijkheid als Tom Diebels, na een prachtige pass van Max Wattenberg, de bal net niet voorbij de keeper weet te werken en ook Brian de Groot de herkansing niet binnen kan schieten.

Het was nu volledig eenrichtingsverkeer. Wederom schoot Brian de Groot langs zijn tegenstander, gevolgd door een strakke voorzet die door Tom Diebels tot doelpunt werd afgerond: 4-0. Even later maakte de sterk ingevallen Sjoerd van der Hagt zijn 2e doelpunt van de middag door na balverlies van Batavia langs de keeper de 5-0 binnen te schuiven.

Dat was het slotakkoord van een vooral na rust goede wedstrijd van de Ewijkse manschappen. Een wedstrijd waarin de wissels trainer Bram Remkes voor een dilemma plaatsten door met ijzersterke invalbeurten aan te tonen dat Ewijk een heel brede, goede groep heeft. Door het gelijke spel van de Groesbeekse Boys bij SCE komt Ewijk op één punt van de koploper, met nog een wedstrijd te goed. De laatste wedstrijd voor de winterstop gaat Ewijk op bezoek bij het lastige Krayenhoff, aanvang is 14.30 uur.

Ewijk schuift SCP opzij en nestelt zich mee aan de kop: 4-0

Op een ijzig koude Blatenplak traden zondagmiddag Ewijk en SCP tegen elkaar aan. Twee teams die in het begin van dit seizoen een plaats bovenin als ambitie hadden gesteld. De laatste weken is SCP alleen wat weggezakt en heeft Ewijk haar wedstrijden wel in winst omgezet.

Vanmiddag waren 3 punten dan ook geboden voor beide teams: SCP moest winnen om het gat naar de top te dichten; Ewijk om in de stand rivaal Groesbeekse Boys in het vizier te houden.

De openingsfase was voor Ewijk dat al snel druk op de defensie van SCP zette. Dit leidde in de 5e minuut tot een corner voor de oranje-zwarten. Tim van de Mortel trok deze weel lekker stak voor. Waar hij vorige week de lat nog raakte, knikte Jordy Poppelier de bal nu onberispelijk binnen :1-0. Een goed begin voor de mannen van Bram Remkes. En Ewijk ging voortvarend door. Zo kreeg Luuk Reuvers nog een schotmogelijkheid na goed doorkomen op links van Sjoerd van der Hagt.

Pas na een 20-tal minuten kwam SCP wat beter in het spel en liet zien met 2 vaardige middenvelders snel door te kunnen komen. Meestal werden ze echter bekwaam opgevangen door het solide middenveld van Ewijk wat uit Tim van de Mortel, Bas Loeffen en Luuk Reuvers bestond. De halve kansen konden echter ook niet worden verzilverd en ook Ewijk kreeg nog wat mogelijkheden die onbenut bleven.

Net voor het halfuur kreeg SCP dan wel een eerste echte grote kans die onbegrijpelijk werd gemist. Ook Ewijk kreeg nog voor rust nog een uitgelezen mogelijkheid: Tom Diebels kwam een op een voor de keeper te staan na wederom goed doorzetten van Sjoerd van der Hagt. Het lukte hem echter niet scorend af te ronden. Met 1-0 werd er dus gerust en kon het toch weer talrijke publiek even opwarmen in de uitpuilende kantine waar de stemming er al uitstekend in zat.

Na rust een rommelige fase waarin SCP het betere van het spel had en na zo’n 10 minuten een uitgelezen kans kreeg de gelijkmaker binnen te werken, maar wederom faalden de voorwaartsen oog in oog met de solide sluitpost Jan Cobussen. Waarop nog geen minuut later een oude voetbalwet van kracht werd: scoor je zelf niet, dan gaan ze er aan de overkant wel in. SCP verdedigde slordig uit, Tom Diebels onderschepte de bal en speelde Brian de Groot vrij die keurig afrondde 2-0.

Meteen wisselde Ewijk voor de eerste maal en werd Tim van de Mortel vervangen door Max Wattenberg. Nog geen 5 minuten later al de 3-0 als Tom Diebels goed doorgaat en Sjoerd van der Hagt bereikt die netjes afrondt. Bas Loeffen die een degelijke pot had gespeeld maakte plaats voor Patrick Tromp op het middenveld en vlak daarna kwam Koen de Waal in het veld voor de moegestreden Luuk Reuvers. De verdediging van Ewijk stond met Jan Cobussen, Lars van de Coolwijk, Rick Verploegen, Jordy Poppelier en als laatste man Kay Thomassen als een huis, er werd niets meer weggegeven.

De wedstrijd was natuurlijk bij 3-0 al lang gespeeld maar toch was Ewijk nog niet tevreden: net in het laatste kwartier verdedigde SCP slordig uit Tom Diebels leek al af te ronden, maar de bal belandde in een soort scrimmage waar Max Wattenberg het meest attent reageerde en de 4-0 binnenschoot.

SCP eindigde vervolgens de wedstrijd met 10 man, ten gevolge van een directe rode kaart voor het leveren van niet gewenst commentaar. De wedstrijd eindigde zo met 4-0 in een degelijke overwinning van de Ewijkenaren.

Door dit resultaat staat de ploeg nu in punten én doelpunten op gelijke hoogte met de Groesbeekse Boys. Volgende week krijgt de ploeg een weekje rust, een gevolg van het ongelijke aantal teams in de competitie, waarop op 9 december wederom een thuiswedstrijd op de rol staat tegen Batavia.

Ewijk doorstaat Oosterhouts geweld en slaat met 2-6 hard terug

Op een ijskoude zondagmiddag trad Ewijk op volle kracht, maar zonder zieke trainer Bram Remkes, aan in Nijmegen –noord. OSC is het seizoen moeizaam begonnen en heeft alleen een overwinning uit bij WVW weten te behalen. Na de aftrap welke symbolisch door de pas verkozen prins carnaval werd verricht, kon de wedstrijd beginnen.

Alhoewel OSC de punten nodig had was al snel duidelijk dat Ewijk een sterker was. Na een minuut of 10 kwam Brian de Groot aan de rechterkant 2x goed door. Eenmaal een voorzet, Tom Diebels zag zijn inzet ternauwernood gestopt, en eenmaal schoot hij zelf net naast. Kay Thomassen strooide over het veld met prachtige passes en het was wachten op een goal.

Die kwam er na een kwartier dan ook, alleen wel voor OSC. Een verkeerd geraakte bal viel zomaar pardoes voor de rappe rechtsbuiten die de bal netjes over de uitstormende keeper Jan Cobussen lobde: 1-0 voor OSC. Het teken voor Ewijk er een schepje boven op te gooien. Maar het middenveld had het nu moeilijk met de snelle en bekwame omschakelingen waarbij vooral de rechtsbuiten een plaag was om te bespelen.

Er zat maar een handicap in het spel van OSC en dat was het aantal forse overtredingen wat ze begingen om Ewijkse aanvallers en middenvelders af te stoppen. Alleen al in de eerste helft gingen er 5 spelers op de bon bij de uitstekend leidende scheidsrechter Schenk.

Nog voor rust boog Ewijk de achterstand om in een voorsprong: in de 38e minuut stuurde Brian de Groot Tom Diebels weg die beheerst binnen werkte. Vlak daarna een prachtig doelpunt van Koen de Waal die goed doorging en werd beloond met de 1-2. Met het wegsturen van de OSC grensrechter kwam de rust precies op tijd om de verhitte gemoederen aan Oosterhoutse zijde wat te bekoelen.

Na rust een vervangende grensrechter die het uitstekend deed. Met correcte vlag signalen werden weliswaar 2 goals van Ewijk voorkomen, maar hij deed het eerlijk en goed. OSC kwam vlak na rust zelfs nog op 2-2, Ewijk stond nog even apathisch te kijken, niemand greep in en de gelijkmaker was een feit. Daarna werd het eenrichtingsverkeer: 2-3 na een prachtige pass van Bas Loeffen op Brian de Groot die Koen de Waal bereikte, die vervolgens snoeihard binnenkopte. Patrick Tromp en Bas Loeffen die veel werk hadden verzet, werden afgelost door Tim van de Mortel en Sjoerd van der Hagt.

En het moment wat niet uit kon blijven kwam natuurlijk ook: de scheidsrechter besloot na een buitensporige maar mislukte aanslag het voordeel af te wachten en trok daarna alsnog het tweede geel voor een OSC’er. Dat maakte het verzet aan Oosterhoutse zijde nog lastiger. De verdedigers Rick Verploegen, Jordy Poppelier en Lars van de Coolwijk zaten kort op hun tegenstander en bal was nu steeds in Ewijks bezit. Kort daarna al een 4e Ewijkse treffer. Na een goede actie besloot Sjoerd van der Hagt met een prachtige steekpass op Tom Diebels die vervolgens fraai afrondde. De 2-5 was het resultaat van een actie van Tom Diebels die door Koen de Waal leek te worden gemist op de doellijn, maar alsnog achter het standbeen fraai werd afgerond. Tussendoor kwam Max Wattenberg voor Luuk Reuvers in het veld.

Het slotakkoord was een kopie van de 4e goal alleen waren de rollen omgedraaid: Tom Diebels ging fraai door en zette Sjoerd van der Hagt op een ideale plek af, die fraai afrondde precies zoals zijn moeder het hem heeft geleerd.

Let op trouwe Ewijk supporters, volgende week treedt Ewijk 2 om 11.00 uur aan in Winssen voor de moeder aller derby’s RODA-Ewijk. Daarna snel door naar Ewijk voor de lastige thuiswedstrijd van Ewijk 1 tegen SCP, tenminste als dit team wel komt opdagen. Aanvang 14.30 uur op de Blatenplak.