vv Ewijk 1

Senioren

Jesse Bredewout

Jesse Bredewout

Jan Cobussen

Jan Cobussen

Lars Coolwijk

Lars Coolwijk

Tom Diebels

Tom Diebels

Brian Groot

Brian Groot

Sjoerd Hagt

Sjoerd Hagt

Sander Leenders

Sander Leenders

Bas Loeffen

Bas Loeffen

Tim Mortel

Tim Mortel

Jordy Poppelier

Jordy Poppelier

Luuk Reuvers

Luuk Reuvers

Kay Thomassen

Kay Thomassen

Cas Thomassen

Cas Thomassen

Patrick Tromp

Patrick Tromp

Rick Verploegen

Rick Verploegen

Koen Waal

Koen Waal

Max Wattenberg

Max Wattenberg

Theo Epskamp

Theo Epskamp

Paul Gentenaar

Paul Gentenaar

Bram Remkes

Bram Remkes

Frans Wildt

Frans Wildt

Theo Epskamp

Theo Epskamp

Rein Janssen

Rein Janssen

Frans Wildt

Frans Wildt

datum
tijd
thuis
uit
scheidsrechter
datum
thuis
uit
uitslag
16 december
Krayenhoff 1
vv Ewijk 1
0 - 0
09 december
vv Ewijk 1
Batavia 1
5 - 0
25 november
vv Ewijk 1
SCP 1
4 - 0
18 november
OSC 1
vv Ewijk 1
2 - 6
rank
team naam
gespeeld
punten
1
Groesbeekse Boys 1
11
26
2
vv Ewijk 1
10
25
3
SC Millingen 1
10
18
4
Krayenhoff 1
10
17
5
Nijmegen 1
10
16
6
SCP 1
10
15
7
SCE 1
10
14
8
NSVV FC Kunde 1
10
12
9
OSC 1
10
10
10
DIOSA 1
9
9
11
UHC 1
9
8
12
Batavia 1
10
8
13
WVW 1
9
1

Ewijk schuift SCP opzij en nestelt zich mee aan de kop: 4-0

Op een ijzig koude Blatenplak traden zondagmiddag Ewijk en SCP tegen elkaar aan. Twee teams die in het begin van dit seizoen een plaats bovenin als ambitie hadden gesteld. De laatste weken is SCP alleen wat weggezakt en heeft Ewijk haar wedstrijden wel in winst omgezet.

Vanmiddag waren 3 punten dan ook geboden voor beide teams: SCP moest winnen om het gat naar de top te dichten; Ewijk om in de stand rivaal Groesbeekse Boys in het vizier te houden.

De openingsfase was voor Ewijk dat al snel druk op de defensie van SCP zette. Dit leidde in de 5e minuut tot een corner voor de oranje-zwarten. Tim van de Mortel trok deze weel lekker stak voor. Waar hij vorige week de lat nog raakte, knikte Jordy Poppelier de bal nu onberispelijk binnen :1-0. Een goed begin voor de mannen van Bram Remkes. En Ewijk ging voortvarend door. Zo kreeg Luuk Reuvers nog een schotmogelijkheid na goed doorkomen op links van Sjoerd van der Hagt.

Pas na een 20-tal minuten kwam SCP wat beter in het spel en liet zien met 2 vaardige middenvelders snel door te kunnen komen. Meestal werden ze echter bekwaam opgevangen door het solide middenveld van Ewijk wat uit Tim van de Mortel, Bas Loeffen en Luuk Reuvers bestond. De halve kansen konden echter ook niet worden verzilverd en ook Ewijk kreeg nog wat mogelijkheden die onbenut bleven.

Net voor het halfuur kreeg SCP dan wel een eerste echte grote kans die onbegrijpelijk werd gemist. Ook Ewijk kreeg nog voor rust nog een uitgelezen mogelijkheid: Tom Diebels kwam een op een voor de keeper te staan na wederom goed doorzetten van Sjoerd van der Hagt. Het lukte hem echter niet scorend af te ronden. Met 1-0 werd er dus gerust en kon het toch weer talrijke publiek even opwarmen in de uitpuilende kantine waar de stemming er al uitstekend in zat.

Na rust een rommelige fase waarin SCP het betere van het spel had en na zo’n 10 minuten een uitgelezen kans kreeg de gelijkmaker binnen te werken, maar wederom faalden de voorwaartsen oog in oog met de solide sluitpost Jan Cobussen. Waarop nog geen minuut later een oude voetbalwet van kracht werd: scoor je zelf niet, dan gaan ze er aan de overkant wel in. SCP verdedigde slordig uit, Tom Diebels onderschepte de bal en speelde Brian de Groot vrij die keurig afrondde 2-0.

Meteen wisselde Ewijk voor de eerste maal en werd Tim van de Mortel vervangen door Max Wattenberg. Nog geen 5 minuten later al de 3-0 als Tom Diebels goed doorgaat en Sjoerd van der Hagt bereikt die netjes afrondt. Bas Loeffen die een degelijke pot had gespeeld maakte plaats voor Patrick Tromp op het middenveld en vlak daarna kwam Koen de Waal in het veld voor de moegestreden Luuk Reuvers. De verdediging van Ewijk stond met Jan Cobussen, Lars van de Coolwijk, Rick Verploegen, Jordy Poppelier en als laatste man Kay Thomassen als een huis, er werd niets meer weggegeven.

De wedstrijd was natuurlijk bij 3-0 al lang gespeeld maar toch was Ewijk nog niet tevreden: net in het laatste kwartier verdedigde SCP slordig uit Tom Diebels leek al af te ronden, maar de bal belandde in een soort scrimmage waar Max Wattenberg het meest attent reageerde en de 4-0 binnenschoot.

SCP eindigde vervolgens de wedstrijd met 10 man, ten gevolge van een directe rode kaart voor het leveren van niet gewenst commentaar. De wedstrijd eindigde zo met 4-0 in een degelijke overwinning van de Ewijkenaren.

Door dit resultaat staat de ploeg nu in punten én doelpunten op gelijke hoogte met de Groesbeekse Boys. Volgende week krijgt de ploeg een weekje rust, een gevolg van het ongelijke aantal teams in de competitie, waarop op 9 december wederom een thuiswedstrijd op de rol staat tegen Batavia.

Ewijk doorstaat Oosterhouts geweld en slaat met 2-6 hard terug

Op een ijskoude zondagmiddag trad Ewijk op volle kracht, maar zonder zieke trainer Bram Remkes, aan in Nijmegen –noord. OSC is het seizoen moeizaam begonnen en heeft alleen een overwinning uit bij WVW weten te behalen. Na de aftrap welke symbolisch door de pas verkozen prins carnaval werd verricht, kon de wedstrijd beginnen.

Alhoewel OSC de punten nodig had was al snel duidelijk dat Ewijk een sterker was. Na een minuut of 10 kwam Brian de Groot aan de rechterkant 2x goed door. Eenmaal een voorzet, Tom Diebels zag zijn inzet ternauwernood gestopt, en eenmaal schoot hij zelf net naast. Kay Thomassen strooide over het veld met prachtige passes en het was wachten op een goal.

Die kwam er na een kwartier dan ook, alleen wel voor OSC. Een verkeerd geraakte bal viel zomaar pardoes voor de rappe rechtsbuiten die de bal netjes over de uitstormende keeper Jan Cobussen lobde: 1-0 voor OSC. Het teken voor Ewijk er een schepje boven op te gooien. Maar het middenveld had het nu moeilijk met de snelle en bekwame omschakelingen waarbij vooral de rechtsbuiten een plaag was om te bespelen.

Er zat maar een handicap in het spel van OSC en dat was het aantal forse overtredingen wat ze begingen om Ewijkse aanvallers en middenvelders af te stoppen. Alleen al in de eerste helft gingen er 5 spelers op de bon bij de uitstekend leidende scheidsrechter Schenk.

Nog voor rust boog Ewijk de achterstand om in een voorsprong: in de 38e minuut stuurde Brian de Groot Tom Diebels weg die beheerst binnen werkte. Vlak daarna een prachtig doelpunt van Koen de Waal die goed doorging en werd beloond met de 1-2. Met het wegsturen van de OSC grensrechter kwam de rust precies op tijd om de verhitte gemoederen aan Oosterhoutse zijde wat te bekoelen.

Na rust een vervangende grensrechter die het uitstekend deed. Met correcte vlag signalen werden weliswaar 2 goals van Ewijk voorkomen, maar hij deed het eerlijk en goed. OSC kwam vlak na rust zelfs nog op 2-2, Ewijk stond nog even apathisch te kijken, niemand greep in en de gelijkmaker was een feit. Daarna werd het eenrichtingsverkeer: 2-3 na een prachtige pass van Bas Loeffen op Brian de Groot die Koen de Waal bereikte, die vervolgens snoeihard binnenkopte. Patrick Tromp en Bas Loeffen die veel werk hadden verzet, werden afgelost door Tim van de Mortel en Sjoerd van der Hagt.

En het moment wat niet uit kon blijven kwam natuurlijk ook: de scheidsrechter besloot na een buitensporige maar mislukte aanslag het voordeel af te wachten en trok daarna alsnog het tweede geel voor een OSC’er. Dat maakte het verzet aan Oosterhoutse zijde nog lastiger. De verdedigers Rick Verploegen, Jordy Poppelier en Lars van de Coolwijk zaten kort op hun tegenstander en bal was nu steeds in Ewijks bezit. Kort daarna al een 4e Ewijkse treffer. Na een goede actie besloot Sjoerd van der Hagt met een prachtige steekpass op Tom Diebels die vervolgens fraai afrondde. De 2-5 was het resultaat van een actie van Tom Diebels die door Koen de Waal leek te worden gemist op de doellijn, maar alsnog achter het standbeen fraai werd afgerond. Tussendoor kwam Max Wattenberg voor Luuk Reuvers in het veld.

Het slotakkoord was een kopie van de 4e goal alleen waren de rollen omgedraaid: Tom Diebels ging fraai door en zette Sjoerd van der Hagt op een ideale plek af, die fraai afrondde precies zoals zijn moeder het hem heeft geleerd.

Let op trouwe Ewijk supporters, volgende week treedt Ewijk 2 om 11.00 uur aan in Winssen voor de moeder aller derby’s RODA-Ewijk. Daarna snel door naar Ewijk voor de lastige thuiswedstrijd van Ewijk 1 tegen SCP, tenminste als dit team wel komt opdagen. Aanvang 14.30 uur op de Blatenplak.

Ewijk ruikt heel even aan koppositie tegen DIOSA: 2-0

Op een regenachtige donderdagavond trad Ewijk op de vertrouwde Blatenplak aan tegen DIOSA. Er is wel iets met deze wedstrijd, want voor het tweede jaar op rij wordt deze door de weeks gespeeld. DIOSA had dit weekeinde sociale verplichtingen in het dorp en Ewijk zou Ewijk niet zijn als er aan feestjes wordt meegewerkt.

De basis elf van trainer Bram Remkes toonde een aantal wijzigingen in het team ten opzichte van de wedstrijd tegen UHC, welke puntenverlies opleverde in de slotsecondes, 4-4. Zo mocht Max Wattenberg zijn opwachting maken op het middenveld en speelde Jordy Poppelier weer als linksback.

De eerste helft als totaal was matig: veel balbezit voor Ewijk zonder echt tot grote kansen te komen. Het spel van beide teams waas daartoe ook te onrustig, steeds weer schoten ballen weg bij de aannames, werd te snel de lange bal gespeeld zodat het erop leek dat de rust met een 0-0 stand zou worden bereikt. Tot in de 41e minuut een vrije trap van Kay Thomassen zomaar pardoes de goal inschoof en Ewijk toch wel onverwacht de 1-0 voorsprong te pakken had. Een actie waar de keeper van DIOSA er niet erg goed uit zag.

Aan de thee dus waar iedereen in de miezerregen wel aan toe was. Helaas na rust een kopie van de eerste helft. Veel tempo, veel onrustige balcontacten en weinig grote kansen. In de 60e minuut kwam Patrick Tromp het veld in voor Luuk Reuvers.  Vlak daarop een vervelend moment als de scheidsrechter van dienst een harde pass volledig mist, maar de bal wel vol in zijn gezicht krijgt. Al vallend wist hij nog wel de het spel af te fluiten zodat hij in ieder geval geholpen mocht worden.  Na de hervatting haalde vervolgens Patrick Tromp maar eens uit waarop in de rebound Sjoerd van der Hagt nog een keer mocht proberen, maar zonder resultaat. De 2-0 hing nadrukkelijk in de lucht, maar kwam er nog niet. Sander Leenders zag zijn inzet van de lijn worden weggewerkt. Ewijk wisselde vervolgens weer en bracht Koen de Waal voor Sjoerd van der Hagt.

Die werd meteen gevaarlijk met een kopbal na een voorzet van Rick Verploegen. Toch kwam de 2-0 nog op het bord, toen Tom Diebels doorging en de bal teruglegde op Patrick Tromp die keurig binnenschoot. Daarmee kwam er een eind aan deze wedstrijd en kon Ewijk voor heel even de koppositie overnemen van Groesbeekse Boys.

A.s. donderdag neemt Ewijk het op tegen Woezik 1, voor de beker. Aanvang 20.30 uur in Woezik

Ewijk loopt weer vast in het Bergharense zand: 4-4

Ewijk moest uit naar de altijd lastige Uni Hernani Combinatie. Vorig jaar was deze wedstrijd doelpuntrijk met 3-3, met het bekende mollenklem incident. Voor diegenen die het niet meer weten, UHC verleidde keeper Jan Cobussen tot een struikelpartij door een mollenklem achter te laten in het strafschopgebied, met een doelpunt tot gevolg.

UHC trad aan in een 4-3-3 met een messcherpe voorhoede. Ewijk kwam door de terugkeer van Koen de Waal met een opstelling waarbij Sjoerd van der Hagt weer vanaf het middenveld kwam.

Het begin was voor Ewijk dat duidelijk aangaf hoog druk te willen zetten en de tegenstander collectief af te jagen. De eerste kans was echter voor UHC dat een scherpe counter plaatste. Ewijk had geluk dat de spits van UHC wild over de bal maaide en miste. Ewijk kwam in de 10e minuut tot een eerste mogelijkheid toen Sjoerd van der Hagt goed doorging en voor de goal besloot af te leggen, waar zelf schieten wellicht meer resultaat had opgeleverd. Kort daarna weer een mogelijkheid als Brian de Groot goed doorgaat, hij zet voor op Luuk Reuvers, maar de keeper keert zijn inzet bekwaam.

Een goal kon niet uitblijven en die kwam er dan ook al na 12 minuten: Tom Diebels zet een aanval op die na een goede actie van Koen de Waal tot bij Sjoerd van der Hagt komt: 0-1. Ewijk was nu los en al na 19 minuten kwam de 0-2 op het bord: een prachtig afgemeten voorzet van Brian de Groot op Tom Diebels, die tegendraads binnenkopt.

De mensen die dachten dat het beslist was, kwamen bedrogen uit want nog geen 10 minuten later was de stand alweer volledig in evenwicht. Na 23 minuten een keurige loopactie van de Bergharense spits, die zicht zelf in een beweging vrijloopt en vervolgens in een vloeiende beweging de bal in de uiterste hoek langs Jan Cobussen binnen werkt: 1-2. Een paar minuten later al de gelijkmaker als een goede loopactie van de razendsnelle rechtsbuiten wordt gevolgd door een strakke voorzet en goede afwerking: 2-2. De Ewijkse verdediging had het moeilijk en moest alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen.

Tom Diebels drukte vervolgens zijn stempel nog nadrukkelijker op de wedstrijd: in de 33e minuut zag hij de keeper van UHC wat verder van zijn goal afstaan. Ondanks dat de afstand zo’n 35 meter was weerhield dat hem er niet van de bal prachtig met een lob binnen te werken: 2-3 voor Ewijk. Tom speelde een prima wedstrijd maar moest helaas al voor rust geblesseerd het veld af (iets met nieuwe schoenen en een hak).

De scheids vond het welletjes en bood de inmiddels verkleumde toeschouwers de kans om even op te warmen in de gezellige kantine waar de hoofdprijs van de loterij weer keurig in Ewijkse handen terecht kwam.

Na rust een wat onrustig begin aan beide zijdes. Toch kreeg UHC na 10 minuten een kans waar Jan Cobussen bekwaam redde toen de Bergharense spits weer opeens vrij opdook voor zijn goal. Een gewaarschuwd voetballer telt echter niet voor 2, want enkele minuten later was het toch raak: na een pass haalde de UHC spits verwoestend uit, zonder dat er enige druk op de bal werd gezet. Dat maakte het doelpunt niet minder knap: 3-3.  Ewijk zat niet bij de pakken neer en kreeg al gauw weer kansen. Een ervan bracht Sjoerd van der Hagt in scoringspositie, de keeper wist zijn schot toch nog tot corner te verwerken. Die corner kon UHC niet uit de 16 meter krijgen voordat de bal bij Sander Leenders landde, die er wel raad mee wist en de 3-4 hard en droog binnen schoot.

De aangeschoten Luuk Reuvers moest het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Tim van de Mortel. Beide teams kregen een uitgelezen mogelijkheid de score verder op te drijven maar faalden jammerlijk in de afwerking. Bram Remkes bracht de laatste wissel door Jordy Poppelier voor Koen de Waal te brengen.

De slotfase werd een knotsgekke: over het hele veld zag je spelers van beide teams bijna door de hoeven zakken van vermoeidheid. Ewijk kreeg een aantal mogelijkheden de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar aan de bal werden verkeerde keuzes gemaakt door óf zelf te gaan lopen met de bal dan wel onzorgvuldig af te werken voor de goal. En ondanks dat UHC met de laatste wissels wel heel nadrukkelijk alles of niets speelde, creëerde de ploeg nagenoeg niets…

Tot dat de scheidsrechter een wel erg makkelijke vrije trap gaf in de 93e minuut. Die werd ingebracht en onberispelijk binnen geknikt: 4-4. Duur puntenverlies voor Ewijk in de strijd om de eerste periode derhalve.

A.s. donderdagavond speelt Ewijk thuis tegen DIOSA. De thuiswedstrijd vorig jaar, u weet wel die uit in Balgoij werd gespeeld, werd toen jammerlijk met 2-7 verloren. Kortom alle kans dus voor een dubbele revanche. Aanvang 20.00 uur.

Ewijk houdt het hoofd koel tegen SCE: 5-1

Door iedereen werd met spanning uitgekeken naar de wedstrijd tegen SCE. Vorig jaar was SCE in Ewijk in een spectaculair duel de sterkste, en speelde het team nacompetitie. Dit seizoen zijn de resultaten van SCE wisselend: thuis gelijke spelen tegen SCP en Kunde, maar ook een goede overwinning uit bij DIOSA. Ewijk was op gebrand geen puntenverlies op te lopen, om de aansluiting met de bovenste plaatsen te houden.

Trainer Bram Remkes had het team wel flink door elkaar gehusseld: Kay Thomassen speelde centraal achterin, waardoor Lars van de Coolwijk vandaag als links back werd geposteerd. De open positie op het middenveld werd ingevuld door good old Tim van de Mortel, die Luuk Reuvers voor zich als “10”zag spelen.

SCE bleek een technisch vaardige ploeg te hebben die met goed positiespel probeerde er bij Ewijk door heen te spelen. De snelle vleugelspelers werden in positie gebracht door de combinaties van de zeer vaardige centrale middenvelder met hun fysiek sterke, maar ook behendige spits.

In de 8e minuut het eerste serieuze wapenfeit van de oranje zwarten als Sjoerd van der Hagt na een goede combinatie, in stelling wordt gebracht, maar zijn schot wordt verwerkt tot corner. Ewijk was wat gevaarlijker en dat leidde in de 16e minuut tot een lange bal die door de verdediger van SCE van dichtbij op de rand van de 16 werd teruggespeeld op de keeper die de bal in zijn handen pakte: indirecte vrije trap. Met een korte pass van Tim van de Mortel op Kay Thomassen schoot die laatste onberispelijk binnen: 1-0.

Ewijk werd nu sterker en bleef langer in balbezit. In de 23e minuut wist Kay Thomassen met een prachtige pass Brian de Groot te bereiken, die zag in zijn ooghoek de keeper uitlopen en wist in één beweging de bal binnen te lobben: 2-0

SCE wilde voor de rust nog eens extra aanzetten om in de wedstrijd terug te komen, maar kwam vaak de sterk spelende Sander Leenders tegen. Ewijk kreeg in de 44e minuut nog een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd al voor rust in het slot te gooien. Tom Diebels kon echter de bal niet snel genoeg onder controle krijgen zodat de keeper goed kon redden. Op slag van rust sloeg SCE toch nog toe: de spits werd gezocht en op ca. 25 meter van de goal verlengde hij goed op de doorlopende middenvelder die de bal netjes binnen werkte onder Jan Cobussen door: 2-1 op een vervelend moment net voor rust.

Na de thee probeerde SCE direct weer de aanval te zoeken. In de 50e minuut werd de Ewijkse goal van dichtbij bestookt maar wist Jan Cobussen met een snelle reflex de voorsprong te behouden. Ewijk kreeg vervolgens via snelle uitbraken ook wat mogelijkheden, maar schoten zijn niet scherp genoeg of de laatste pass kwam niet aan. Nog voor het uur om is staat Ewijk plotseling in overtal door een vreemde overtreding van de centrale middenvelder van SCE. Hij komt veel te laat in met een gestrekt been waarbij Sander Leenders hard wordt geraakt. De uitstekend leidende scheidsrechter van dienst, de heer Steeg, gaf terecht direct rood.

Na 60 minuten de eerste wissel aan Ewijk kant, Tim van de Mortel die zijn basisplaats waar maakte, verliet het veld voor Patrick Tromp en ook SCE maakte kort daarna een dubbele wissel. Even later moest Luuk Reuvers, die een goede wedstrijd speelde, na een harde charge geblesseerd het veld af en kon Max Wattenberg zijn opwachting maken. Ondertussen werd het Ewijkse spel, in overtal, er niet beter op, maar ontstond er wel steeds meer ruimte.

Uiteindelijk wist Ewijk in de laatste 10 minuten de zege veilig te stellen en daarbij nog de score flink uit te breiden. Wat leuk voor was voor de toeschouwers dat beide assistent-scheidsrechters het imago van deze beroepsgroep eer aan deden en zich ook als echte neutrale assistent scheidsrechters gedroegen door mooie loopacties van spitsen niet onnodig af te vlaggen, wat we helaas maar al te vaak zien gebeuren.

Eerst kwam Ewijk in de 80e minuut op 3-1. Brian de Groot werd op rechts weggestuurd, gaf goed voor zodat Tom Diebels binnen kon schuiven. Trainer Bram Remkes bracht daarna zijn laatste wissel door Jordy Poppelier voor Bas Loeffen te brengen. Jordy onderschepte al snel een aanval van SCE, kon meegeven op Rick Verploegen die de 4-1 scoorde. Uiteindelijk bekroonden beide backs hun goede wedstrijd met een doelpunt. Het slotakkoord was namelijk voor Lars van de Coolwijk, die met een prachtige kopstoot de 5-1 eindstand binnen knikte na de vrije trap van Rick Verploegen.

Door de resultaten in Ewijk en elders komt Ewijk met Groesbeekse Boys op een gedeelde eerste positie. Met die wetenschap reizen we komend weekeinde af naar Bergharen om de altijd lastige uitwedstrijd aldaar tot een positief eind te brengen.