vv Ewijk 1

Senioren

Jesse Bredewout

Jesse Bredewout

Jan Cobussen

Jan Cobussen

Lars Coolwijk

Lars Coolwijk

Tom Diebels

Tom Diebels

Brian Groot

Brian Groot

Sjoerd Hagt

Sjoerd Hagt

Sander Leenders

Sander Leenders

Bas Loeffen

Bas Loeffen

Tim Mortel

Tim Mortel

Jordy Poppelier

Jordy Poppelier

Luuk Reuvers

Luuk Reuvers

Kay Thomassen

Kay Thomassen

Cas Thomassen

Cas Thomassen

Patrick Tromp

Patrick Tromp

Rick Verploegen

Rick Verploegen

Koen Waal

Koen Waal

Max Wattenberg

Max Wattenberg

Theo Epskamp

Theo Epskamp

Paul Gentenaar

Paul Gentenaar

Bram Remkes

Bram Remkes

Frans Wildt

Frans Wildt

Theo Epskamp

Theo Epskamp

Rein Janssen

Rein Janssen

Frans Wildt

Frans Wildt

datum
tijd
thuis
uit
scheidsrechter
21 oktober
14:30
vv Ewijk 1
SCE 1
A.M. (Alwin) Steeg
meer info
28 oktober
14:30
UHC 1
vv Ewijk 1
M.G.M. (Marcel) Grisel
meer info
01 november
20:00
vv Ewijk 1
DIOSA 1
meer info
08 november
20:30
Woezik 1
vv Ewijk 1
meer info
datum
thuis
uit
uitslag
14 oktober
vv Ewijk 1
WVW 1
3 - 0
07 oktober
SC Millingen 1
vv Ewijk 1
2 - 1
30 september
NSVV FC Kunde 1
vv Ewijk 1
1 - 3
23 september
vv Ewijk 1
Groesbeekse Boys 1
2 - 0
16 september
AVIOS/DBV 1
vv Ewijk 1
2 - 4
rank
team naam
gespeeld
punten
1
SCP 1
4
10
2
vv Ewijk 1
4
9
3
Groesbeekse Boys 1
4
9
4
Nijmegen 1
4
7
5
SC Millingen 1
4
7
6
Krayenhoff 1
4
6
7
Batavia 1
4
6
8
SCE 1
3
5
9
NSVV FC Kunde 1
3
4
10
OSC 1
3
3
11
UHC 1
4
3
12
DIOSA 1
3
0
13
WVW 1
4
0

Ewijk pakt derbywinst tegen WVW 3-0

De derby bleek eerder te zijn begonnen dan trainer Bram Remkes had bedacht. Een afvaardiging van zijn oude club WVW had zijn auto ingepakt en de ramen ingekleurd met wat derbygevoelige teksten. Daar nog een stuk of 12 kippen in de tuin bij en de toon voor de wedstrijd was wel duidelijk.

WVW was het seizoen matig begonnen met 3 nederlagen zonder doelpunten te hebben gescoord. De kenners uit Weurt wisten te melden dat het spel echter prima was. Ewijk was er juist op gebrand na de nederlaag tegen Millingen de trein weer snel op de rails te krijgen.

Was het ook nog heerlijk weer, er was veel publiek, dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een prachtige voetbalmiddag. Ewijk begon met Sjoerd van der Hagt op de positie achter de spitsen terwijl bij WVW verassend genoeg Bas Magdelijns op de bank startte.

Het begin van de wedstrijd golfde wat op en neer, tot Ewijk al in de 8e minuut voor het eerst rustig over de grond combineerde en Kay Thomassen Tom Diebels met een steekpass wegstuurde. Tom schoof de bal beheerst binnen, Ewijk stond zo al snel op voorsprong 1-0.

Daarna werd Ewijk de sterkere partij, zonder dat dit nu direct tot grote kansen leidde. WVW kroop pas na een 20 minuten uit haar schulp. Dat leidde eerst tot een goed schot, wat naast de goal verdween. Even later een uitstekende redding van Jan Cobussen op een inzet van een van de spitsen op slechts een paar meter van het doel. Ewijk kwam via Sjoerd van der Hagt nog een keer goed door, zijn pass op Tom Diebels leidde tot een schot wat echter werd gekraakt door de WVW-verdediging.

Tot de thee was het verder rommelig zonder grote kansen. Rust dus met een 1-0 stand voor de Ewijkenaren. Na de rust wilde WVW meteen aanzetten om de gelijkmaker te forceren, waar Ewijk rustig achteroverleunde, zonder tot goed spel te komen.

In de 53e minuut kwam WVW weer eens goed door, echter de voorzet vloog over alles en iedereen heen, zodat Ewijk onbekommerd kon blijven genieten van de voorsprong. Het was wel de opmaat van een sterke fase van WVW waar Ewijk korte tijd later tot 2x toe goed weg kwam: bij een corner redde eerst Rick Verploegen bekwaam op de lijn, wat overigens al voor de 2e keer deze middag was. De afgeslagen bal kwam terug n de rebound en keeper Jan Cobussen moest alles uit de kast halen om de gelijkmaker te voorkomen, hetgeen lukte met een katachtige reflex.

Bij Ewijk werden de moegestreden Koen de Waal (61e minuut) en Bas Loeffen (69e minuut) vervangen door Luuk Reuvers en Patrick Tromp. Tussendoor kreeg Ewijk op een 25 meter van de goal nog een vrije trap, die door Kay Thomassen geweldig werd ingeschoten, de redding van Luc Magdelijns, keeper van WVW, was minstens zo goed: de stand bleef bij 1-0.

Toen werd ook duidelijk dat de spelers van WVW wellicht beter gelijk met de kippen bij Bram in de tuin op stok had kunnen gaan, want de vermoeidheid sloop in de ploeg en Ewijk kreeg steeds meer ruimte, waarbij er nu wel goed gecombineerd werd.

Achtereenvolgens in de 72e minuut werd uit een prachtige corner van Brian de Groot door Jordy Poppelier net naast gekopt. Vlak daarop een mooie Ewijk aanval over vele schijven eindigend in een schot net naast van Tom Diebels. Maar in de 77e minuut was het dan toch raak, Luuk Reuvers, die sterk inviel, kwam goed door en stuurde Sjoerd van der Hagt weg.  Voor de goal wist hij Brian de Groot te vinden met een bal die op waarde werd geschat en ineens werd binnen gewerkt 2-0.  De wedstrijd was nu gespeeld en Ewijk liet de bal langdurig rondgaan. In de blessuretijd wist Sjoerd van der Hagt met goed doorgaan toch nog voor Ewijks slotakkoord te zorgen 3-0. Een terechte, maar enigszins geflatteerde overwinning, aangezien WVW in het middenstuk toch ook zo maar een paar kansen had kunnen benutten.

Volgende week speelt Ewijk weer thuis, dan tegen SCE uit Nijmegen, aanvang 14.30 uur.

sc Millingen zet Ewijk 1 weer met 2 voeten op de grond: 2-1

De oranje zwarten togen zondag 7 oktober naar Millingen om te spelen tegen de Millingse fusieclub, opgericht op 1 april 1997 voortkomende uit Concordia’34 en MVV’18.

sc Millingen, met een prachtige accommodatie én tribune. Een rijke voetbalhistorie, waarbij het 1e team na een degradatie dit seizoen weer in de 4e klasse uitkomt. De seizoenstart was ook niet echt overtuigend te noemen met een gelijkspel tegen Nijmegen, en een duidelijke nederlaag tegen UHC.

Ewijk was dus gewaarschuwd, de blauw zwarten moesten winnen van Ewijk, wat met 6 punten sterk was begonnen aan de competitie. Scheidsrechter: te Booij floot om 14.00 uur voor het begin van de wedstrijd.

Ewijk speelde in de variant van de eerste wedstrijd dus met Kay Thomassen en Koen de Waal. Al snel was duidelijk dat Millingen het Ewijk lastig ging maken. Maar maakte ook Ewijk het zichzelf nogal moeilijk. Waar het team in de eerste wedstrijden fel in de duels kwam en vroeg druk zette, waren we vandaag overal net te laat of te slap. Koppel dat aan slechte balaannames, matige passing en je hebt de hoofdredenen wel waarom het zondag niet lukte.

Millingen speelde goed georganiseerd met een ijzersterk centraal duo, die zowel fysiek als positioneel ervoor zorgde dat de Ewijk aanval aan banden werd gelegd. Toch is het zeker niet zo dat Ewijk zich makkelijk liet slachten. Sterker nog in de 28e minuut ging Koen de Waal goed langs zijn tegenstander en zette voor vanaf links. De bal leek daar door een Millingse verdediger met de hand te worden beroerd maar de scheidrechter wuifde het weg.

Aan de andere kant werd eenzelfde situatie 10 minuten later helaas anders beoordeeld en ging de bal wel op de stip 1-0. Dit was op basis van het verzorgde spel zeker niet onverdiend. Nog voor de rust kreeg Ewijk toch nog een kans op de gelijkmaker, maar werd de inzet door Millingen van de lijn gered.

Rusten dus met een 1-0 achterstand. Dat trainer Bram Remkes ontevreden was bleek wel uit de dubbele wissel aan Ewijk zijde waar na rust Patrick Tromp en Sjoerd van der Hagt mochten proberen de bakens te verzetten. Maar voor Ewijk kon bedenken hoe het Millingen onder druk ging zetten lag de 2-0 in het mandje. Via een snelle uitbraak, maakte Millingen een goede goal en werd de opgave nog lastiger.

De rest van de tweede helft worstelde Ewijk met Millingen, het veld en vooral de eigen vorm. Toch kreeg het team nog wel een aantal mogelijkheden iets aan de stand te doen, maar steeds zat er of een Millings been tussen of miste de precisie. Een kwartier voor tijd werd met de wissel van Max Wattenberg voor verdediger Jordy Poppelier het startsein gegeven voor een slotoffensief. Sander Leenders werd naar de plek net voor de spits geposteerd. Achterin werd er met de één op één veel ruimte gelaten. Die ruimte werd door Millingen ook wel benut met een paar razendsnelle counters van de blauw zwarten. Maar de verdediging redde met verve of de aanvallers hadden hun vizier niet scherp.

Onrustig bleef het wel op het veld waar de scheidsrechter op de vreemdste momenten veelbelovende aanvallen afblies ten nadele van Ewijk, voor praten van Millingen spelers. Daarmee drukte de scheidsrechter voor Ewijk zeker geen gelukkig stempel op de wedstrijd.

Vlak voor tijd leidde de Ewijkse inzet tot de aansluitingstreffer van Koen de Waal 2-1. De vele supporters uit Ewijk spoorden de oranje zwarten nog eens flink aan. Zoals langs de lijn terecht werd opgemerkt, lag het zeker niet aan de Ewijk supporters. In de 91 minuut nog een laatste wapenfeit van Ewijk zijde met een kopkans voor Lars van de Coolwijk die in lijn met het wedstrijdbeeld over de goal vloog.

Zo kwam er een eind aan de wedstrijd. Ewijk was weer met beide voetjes op de grond geland. Duidelijk werd met deze nederlaag dat Ewijk elke wedstrijd met volle overtuiging zal moeten spelen om aanspraak op de punten te kunnen maken.

Om te beginnen a.s. zondag huis tegen WVW, uit Weurt. Aanvang op de Blatenplak is 14.30 uur.

Ewijk 1 geeft F.C. Kunde les op hoog niveau: 1-3

Zondag 30 september trad Ewijk aan tegen studentenvereniging FC Kunde. De ploeg van Gert Visschers, daar al trainer sinds jaar en dag, promoveerde vorig seizoen naar de 4e klasse als trotse kampioen. Ook opvallend is dat zij direct in de eerste wedstrijd van het seizoen, uit bij titelkandidaat SCE, een verdienstelijke 2-2 wisten te bereiken.

Aangezien Ewijk de eerste pot tegen Groesbeekse Boys overtuigend won, was iedereen dan ook benieuwd wat deze wedstrijd zou brengen. Na een wat onrustig begin aan 2 kanten trok Ewijk na een kleine 5 minuten het spel naar zich toe. De mannen van Bram Remkes zetten al hoog druk en wisten daarmee veelvuldig fouten bij de tegenstander te forceren.

Al in de 5e minuut leidde een uitbraak van Ewijk tot een overtreding van Kunde zijde. Uit de gegeven vrije trap wist van Sjoerd van de Hagt Sander Leenders te bereiken, die bekwaam in de verre hoek kopte. Helaas werd door de assistent buitenspel geconstateerd.

Het was echter het startsein voor een totaaloverwicht wat lang aanhield. In de 20e minuut ging Sjoerd van de Hagt er na een goede paas van Luuk Reuvers vandoor. Gestart vanaf eigen helft dus het onnodige vlagsignaal werd terecht door de goed fluitende scheidsrechter Heijmans genegeerd. Sjoerd leek te stranden op de keeper maar Brian de Groot was goed meegelopen en rondde bekwaam af ,0-1.

Het enige manco aan het spel van Ewijk in de volgende fase was het afronden van kansen. Zo miste Tom Diebels bij het ogenschijnlijk simpel inschuiven maar net de goal en had ook Brian de Groot nog een keer kunnen afronden. Bij een voorzet in de 5 meter kon Patrick Tromp middels een draai om de as afronden maar schoot net naast. Bij een mooie voorzet liepen ook nog eens 3 man voor de goal in, maar niemand haalde de figuurlijke trekker over...

Ewijk was volgens erelid van Hulst heer en meester. Een juiste constatering, maar met al die gemiste kansen was 0-1 toch te mager. Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de spaarzame uitbraken van Kunde meestal in de kiem werden gesmoord en anders stond de achterhoede onder leiding van Jan Cobussen als een huis.

Toch werd het nog voor de rust 0-2: Rick Verploegen greep goed in en stuurde Sjoerd van de Hagt op pad, die vond Tom Diebels die bekwaam om de keeper ging en afrondde. Zo werd er gerust met 0-2, geheel terecht en in lijn met het wedstrijdbeeld.

Na de rust leek Ewijk iets meer terugtrokken te wachten op Kunde, toch veranderde dat weinig aan het spelbeeld. Achterin vingen Sander Leenders en Lars van de Coolwijk bekwaam de lange ballen op, in de ruimte daarvoor heersten Bas Loeffen en Luuk Reuvers samen met Patrick Tromp.

Ewijk wachtte iets rustiger af, kwam er echter niets minder vaak gevaarlijk uit. In de 59e minuut pakte Jan Cobussen een corner, hervatte het spel snel op Luuk Reuvers die Tom Diebels op pad stuurde. Die maakte vervolgens een weergaloze solo langs 5 verdedigers en schoof bekwaam binnen: 0-3, een Messiaanse goal op 4e klasse niveau, fantastisch, zelfs de Kunde aanhang applaudisseerde. Toch bleef die stand maar 2 minuten op het bord: Kunde kreeg ietwat gelukkig een corner, die het onberispelijk binnenkopte: 1-3

Max Wattenberg viel daarna in voor Patrick Tromp die een sterke wedstrijd gespeeld had. Ook Jelle Hock maakte zijn opwachting als vervanger van de ongrijpbare Brian de Groot. Ook Cas Thomassen kwam aan zijn minuten toe als vervanger van Jordy Poppelier die een degelijk pot speelde. Ewijk bleef zoeken naar mogelijkheden om de score uit te breiden, kreeg er ook legio, maar de meeste stierven in schoonheid.

Zo kwam er met 1-3 een slot aan deze wedstrijd. Ewijk heeft aangetoond met een sterke bank te spelen: met afwezigheid van én 2 sleutelkrachten, maar óók de wissels in de wedstrijd werd aangetoond dat de bank Ewijk erg sterk en tot een lastige tegenstander maakt op dit moment.

Volgende week gaat Ewijk 1 op bezoek bij sc Millingen 1, aanvang 14.00 uur.

Ewijk 1 beleeft met 2-0 tegen Groesbeekse Boys een ijzersterke start van het seizoen

Na een wisselende beker reeks kon Ewijk zondag 23 september het seizoen dan echt aftrappen. De eerste competitiewedstrijd was direct een pittige kluif tegen Groesbeekse Boys.

Dit team vloog vorig seizoen nogal discutabel de 3e klasse uit door een georkestreerde nederlaag van Beuningse Boy tegen Blauw Wit (waardoor Beuningen nacompetitie speelde en Blauw Wit, Groesbeekse Boys achterhaalde).

Een team dus wat wil meespelen om de bovenste plaatsen om snel terug te keren naar de 3e klasse. De mannen van Bram Remkes willen ook graag bovenin eindigen om eindelijk eens om de promotie te kunnen strijden.
In een onvervalste 4-3-3 opstelling onder barre weersomstandigheden werd de wedstrijd begonnen. Door de meer dan goed gevulde kwalitatief sterke bank is duidelijk dat Ewijk dit jaar met de komst van Kay Thomassen en Bas Loeffen 2 echte versterkingen binnen heeft gehengeld.

Direct was duidelijk dat de Boys probeerden met goed positiespel erdoorheen te spelen bij Ewijk. Met name de vleugelaanvallers van de Groesbeekse Boys waren lastig te bespelen en kwamen een paar keer goed door. Echter regelmatig schoof de bal op het natte veld te hard door waardoor aanvallen strandden.
Met het positiespel van de Groesbekers is ook meteen de achilleshiel van deze wedstrijd genoemd. Door het collectief en gegroepeerd druk zetten van Ewijk werden al gauw de fouten afgedwongen. Uit een prachtige interceptie /pass van Rick Verploegen kon Tom Diebels alleen op de keeper af en rondde bekwaam af:1-0.

Toen even later de muziek werd ingestart leek het of vanuit de bestuurskamer de polonaise al werd ingezet, maar niets was minder waar. De uitstekend leidende Henk de Jong kon na de korte onderbreking ook zien dat Groesbeekse Boys met mooi combinatievoetbal bleef proberen de Ewijkse stellingen te bestoken.

Toch was het Ewijk dat even later na een goede interceptie via Brian de Groot de 2-0 kon aantekenen. Als Ewijk het vizier op scherp had gezet was de wedstrijd echter al voor rust gespeeld geweest: zo raakte Tom de lat nog en kon Brian de bal ogenschijnlijk simpel binnentikken, maar kwam in de war met zijn eigen benen. 

De rust brak aan en de spelers van Ewijk konden tevreden aan de thee. Na de rust duurde het een kwartiertje tot de wedstrijd weer ontbrandde: De Boys kregen een vrije trap op een mooie plaats, maar schoven naast. Uit de tegenaanval kon Ewijk ook de eerste kans noteren na de pauze. In de fase daarna probeerde Groesbeekse Boys door wat omzettingen met meer druk naar voren te spelen zonder dat dit direct kansen opleverde. Die kwamen er wel aan de andere kant, in kort tijdsbestek kwamen zowel Tom Diebels als Sjoerd van de Hagt alleen voor de keeper, maar doelpunten leverde dat helaas niet op. Ook de geelzwarten schoven nog een bal hard voorlangs.

In de 74 minuut leek de uitstekend spelende Luuk Reuvers alleen op weg naar de vijandelijke goal af te gaan tot hij onreglementair werd gestuit: direct rood voor de Groesbekenaren. Daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld en kon Ewijk rustig uitspelen, waarbij het spel met een man meer er niet direct beter op werd.

Zo rondde Ewijk de wedstrijd met een overwinning af op een gevaarlijke concurrent. Komende 2 weken even zo veel uitwedstrijden: de mannen gaan op bezoek bij Kunde en Millingen.