vv Ewijk 1

Senioren

Jesse Bredewout

Jesse Bredewout

Jan Cobussen

Jan Cobussen

Lars Coolwijk

Lars Coolwijk

Tom Diebels

Tom Diebels

Brian Groot

Brian Groot

Sjoerd Hagt

Sjoerd Hagt

Sander Leenders

Sander Leenders

Bas Loeffen

Bas Loeffen

Tim Mortel

Tim Mortel

Jordy Poppelier

Jordy Poppelier

Luuk Reuvers

Luuk Reuvers

Kay Thomassen

Kay Thomassen

Cas Thomassen

Cas Thomassen

Patrick Tromp

Patrick Tromp

Rick Verploegen

Rick Verploegen

Koen Waal

Koen Waal

Max Wattenberg

Max Wattenberg

Theo Epskamp

Theo Epskamp

Paul Gentenaar

Paul Gentenaar

Bram Remkes

Bram Remkes

Frans Wildt

Frans Wildt

Theo Epskamp

Theo Epskamp

Rein Janssen

Rein Janssen

Frans Wildt

Frans Wildt

datum
tijd
thuis
uit
scheidsrechter
24 maart
14:30
Nijmegen 1
vv Ewijk 1
M.J.T. (Melvin) te Booij
meer info
31 maart
14:30
DIOSA 1
vv Ewijk 1
C. (Cees) Neelis
meer info
07 april
14:30
vv Ewijk 1
Krayenhoff 1
meer info
14 april
14:00
Batavia 1
vv Ewijk 1
meer info
datum
thuis
uit
uitslag
17 maart
vv Ewijk 1
UHC 1
2 - 0
10 maart
SCE 1
vv Ewijk 1
3 - 1
24 februari
Krayenhoff 1
vv Ewijk 1
1 - 1
rank
team naam
gespeeld
punten
1
Groesbeekse Boys 1
16
37
2
vv Ewijk 1
16
35
3
SC Millingen 1
17
29
4
SCE 1
16
27
5
NSVV FC Kunde 1
17
25
6
Nijmegen 1
15
24
7
Krayenhoff 1
14
20
8
SCP 1
15
20
9
OSC 1
16
16
10
Batavia 1
14
15
11
UHC 1
14
14
12
DIOSA 1
14
13
13
WVW 1
14
1

Ewijk klopt UHC verdiend met 2-0

Nadat er de laatste weken toch wel puntjes werden verspeeld, was de missie voor deze zondag duidelijk: er moest gewonnen worden tegen laagvlieger UHC. Geen makkelijke opgave vooraf, UHC heeft een paar uitstekende spitsen die makkelijk scoren en traditioneel liggen de zandhazen Ewijk niet zo, op het voetbalveld dan tenminste.

Ewijk miste een aantal spelers door vakantietrips waardoor trainer Bram Remkes weer aan het puzzelen moest. De veelvuldig benoemde bank van Ewijk werd aangevuld met A-spelers, waarvan keeper Pim Mahu in de basis mocht beginnen. Achterin verder Rick Verploegen, Kay Thomassen en Lars van de Coolwijk met op links Jordy Poppelier, die net op tijd terug gerend was van de St. Stevensloop. Op het middenveld Bas Loeffen samen met Tim van de Mortel en Luuk Reuvers. Voorin speelden Koen de Waal, Tom Diebels en Brian de Groot.

De eerste 10 minuten was het Ewijk wat fel uit de startblokken schoot. Brian de Groot kwam een paar keer goed door. Waarbij de grootste kans ontstond na 6 minuten toen zijn voorzet door Koen de Waal getracht werd in te koppen, waar binnenkantje links waarschijnlijk een betere keus was geweest. Ook een acrobatische tour van Lars van de Coolwijk leidde net niet tot een doelpunt.

Na dat sterke begin zakte het wat weg en kwam UHC beter in de wedstrijd. Na een kwartier dan ook de eerste kans voor UHC als hun spits een mooie mogelijkheid krijgt om te schieten, maar slechts een slap rollertje produceert die door Pim Mahu makkelijk kon worden opgeraapt. Ewijk meldde zich bijna halverwege de eerste helft weer nadat een voorzet van Brian de Groot door Koen de Waal over wordt gekopt. Vlak daarna komt Koen de Waal na een verre ingooi plotsklaps met een kopbal die maar net over zeilt. Op het halfuur meldt UHC zich weer als de spits besluit van grote afstand uit te halen. Gelukkig voor Ewijk zien we zijn poging net boven de goal eindigen. Rust in Ewijk met een 0-0 stand, duidelijk is dat er nog werk aan de winkel is voor de oranje zwarten.

In de 48e minuut landt een inzet van Rick Verploegen plotsklaps op de kruising, waarmee de toon werd gezet door Ewijk aangaande de bedoelingen in de 2e helft. Na een klein kwartier werd de wedstrijd in een paar minuten tijd beslist: eerst gaat Brian de Groot goed door als Ewijk tegen een 10-tal voetbalt aangezien de bank van UHC te lang draalde met het vervangen van een uitgevallen speler. De voorzet van Brian wordt knap binnengeschoten door Tom Diebels: 1-0. Meteen daarop wisselt Ewijk voor het eerst als Bas Loeffen het veld verlaat voor Patrick Tromp. Maar nog geen minuut later staat de 2-0 op het bord: een vrije trap van zeker 30 meter van Kay Thomassen wordt door de keeper van UHC verkeerd ingeschat en al vallend verdwijnt de keeper maar ook de bal over de lijn. Met die 2-0 stand was de wedstrijd eigenlijk ook meteen gelopen. Ewijk wisselde nog door met Bas Jacobs voor Luuk Reuvers.  Op een mooie individuele actie van Tom Diebels na viel er niet meer zo veel te genieten. Ewijk bracht ook nog laatste wissel met Thijs Hendriks die Jordy Poppelier kwam vervangen.

Scheidsrechter Ten Broek had een lastige middag, en besloot een kwartier voor tijd een speler van UHC direct weg te sturen met rood, na een tackle van achteren. Maar met ook nog een stuk of 8 gele kaarten was het voor beide clubs toch al een dure middag…Veel kregen de toeschouwers daarna niet meer voorgeschoteld. De eindstand werd daarmee bereikt met 2-0. Door de overwinning van Groesbeekse Boys op Nijmegen, blijft Ewijk op 2 punten van de eerste plaats steken.

Zondag 24 maart speelt Ewijk de belangrijke uitwedstrijd tegen datzelfde Nijmegen, aanvang 14.30 uur. Een overwinning is van belang met het oog op de stand in de competitie, om bij koploper Groesbeekse Boys in de buurt te blijven, die aanstaande zondag zelf niet hoeven te spelen.

Ewijk weggeblazen in Lindenholt: 3-1 verlies tegen SCE

Was het 2 weken geleden nog hoog zomer, afgelopen zondagmiddag in Lindenholt had het KNMI code oranje afgegeven vanwege de stormachtige wind. De KNVB die als enige geen enkel probleem zag om toch gewoon te voetballen, liet het aan de clubs, om vooral zelf maar weer geen verantwoording te nemen. Met als gevolg: storm wind die op een kunstgrasveld de bal alle kanten op liet waaien. Bekeken door verkleumende, haast wegwaaiende, toeschouwers in een wedstrijd die nooit gespeeld had mogen worden. Van fatsoenlijk voetbal kon geen sprake zijn, en was dan ook geen sprake.

Ewijk had in het eerste half uur nog het beste van het spel en creëerde enkele mogelijkheden. Een schot van Luuk Reuvers wat door de wind plotsklaps maar net de goal miste. Even later passeert Bas Jacobs zijn tegenstander en trok strak voor, de inzet kon helaas niet worden afgewerkt door de instormende spitsen Brian de Groot en Tom Diebels. Na 20 minuten een vrije trap voor Ewijk. Kay Thomassen laat de bal van 35 meter naar de goal krullen maar ziet de bal op de lat spatten. Vlak daarna een identieke situatie als 10 minuten daarvoor wanneer de snelle A-junior Bas Jacobs zijn tegenstander weer eens te snel af is en de voorzet via Tom Diebels en de inglijdende Brian de Groot over de lijn wordt gewerkt. De treffer werd echter geannuleerd door een vlagsignaal van de Lindenholtse assistent, die sowieso toch wel last had van de wind, blijkens zijn vaak te snel wapperende vaantje.

Zo was Ewijk de bovenliggende partij, maar viel de treffer plotsklaps aan de overkant: een corner werd volledig gemist door de laatste man van de zwart witten, die geluk had omdat de wind ervoor zorgde dat hij zomaar nog een kans kreeg te schieten: 1-0 voor SCE. Ewijk was het even kwijt want stond nog geen minuut later te slapen toen een steekbal door verdediging alleen door de Nijmeegse spits op waarde werd geschat: 2-0. Ewijk sloeg echter nog geen 2 minuten later weer terug: Bas Jacobs werd uit een pass van Max Wattenberg weggestuurd, trok voor en zag Tom Diebels de bal nu wel inschieten: 2-1.

Vlak daarna lijkt Tom Diebels op weg naar de gelijkmaker als hij aan de verdedigers van SCE ontsnapt en richting 16 meter gebied opstoomt. Helaas wordt hij van achteren op de hakken getrapt waardoor hij ten val komt. De overigens zeer matig leidende scheidsrechter Schenk zag er als enige niets in waar een gele kaart voor SCE en een kansrijke vrije trap voor Ewijk beter op zijn plaats was geweest.

De rust valt zo met een 2-1 achterstand en in de wetenschap dat de KNVB elders wel belangrijke wedstrijden liet afgelasten was er noodzaak voor de mannen van Bram Remkes om alsnog een resultaat te bewerkstelligen in de 2e helft.

Met Tim van de Mortel na rust, voor de aangeslagen Lars van de Coolwijk hervatten de teams de 2e helft. Alle plannen van Ewijk konden echter 5 minuten na rust in de prullenbak als een voorzet van SCE lijkt te mislukken maar door de wind pardoes in het doel wordt geblazen 3-1. Ewijk trekt na een uur alle aanvallende registers open als Tom Diebels vervangen wordt door Koen de Waal en even later middenvelder Max Wattenberg door aanvaller Koen Peters.

Los van wat kleine kansjes levert het eigenlijk niet veel op. De wind is een te bepalende factor om voetbal mogelijk te maken. En nadat SCE zeer hardnekkig volhardde in tijdrekken door steeds met vervanging van uitgeschoten ballen te dralen vond de scheidsrechter het na amper 1 (!) minuut blessure tijd genoeg. Zo kwam een eind aan een slechte middag waarin Ewijk kostbare punten verspeelt in de titel race.

Zondag 17 maart hervat Ewijk de competitie met een thuiswedstrijd tegen UHC, aanvang 14.30 uur.

Ewijk morst dure punten bij Krayenhoff: 1-1

Op een zondagmiddag die het predicaat voorjaar niet zou misstaan, toog Ewijk naar de Krayen. Een lastige tegenstander gezien het punt wat Krayenhoff vorige week nog van koploper Groesbeekse Boys afsnoepte. Een extra belangrijke pot aangezien ze meetelde voor de 1e periode. Bij winst vandaag zou Ewijk een flinke stap naar die prijs kunnen zetten.

Ewijk trad aan met Jan Cobussen in de goal, achterin op rechts aanvoerder Rick Verploegen, centraal Lars van de Coolwijk met Kay Thomassen, op links Jordy Poppelier. Op het middenveld Luuk Reuvers, Max Wattenberg en Bas Loeffen. Voorin Koen de Waal met Bas Jacobs centraal en Bryan de Groot vanaf rechts.

Na een fase waarin de ploegen elkaar aftasten, ontbrandde de wedstrijd na een goed kwartier. Na slecht uitverdedigen leek Ewijk via Brian de Groot zomaar naar de goal te kunnen opstomen. De laatste man van Krayenhoff kon echter redding brengen door snel in te grijpen. Even later een 2e mogelijkheid als Koen de Waal na een verre ingooi van Brian zomaar voor de keeper komt maar de bal niet binnen gewerkt kreeg. Maar ook Krayenhoff liet zich niet onbetuigd. Na 23 minuten ging de linksbuiten van de Krayen voorbij een tegenstander en schiet op de goal. De bal kon niet goed worden weggewerkt en viel pardoes voor de ingelopen spits die simpel kon binnenwerken: 1-0.

Nu kon Krayenhoff nog meer belanden in het spelletje wat ze liefst spelen: terugzakken, en met snelle counters proberen de vijandelijke goal te bestoken. Ewijk speelde tot aan de rust niet overtuigend en mocht van geluk spreken dat matig uitverdedigen tot 2x toe niet werd afgestraft: een logische 1-0 dus met de rust.

Na de thee leek Ewijk aanvankelijk beter te starten. Vrijwel direct een schot van Koen de Waal welke helaas door de keeper kon worden gestuit. De beloning voor de betere instelling in de tweede helft kwam toch nog gauw: Bas Jacobs ging goed door op rechts maar werd onreglementair gestuit. De vrije trap werd weggewerkt tot corner die door Lars van de Coolwijk goed werd ingekopt, maar uiteindelijk door Max Wattenberg in werd geschoten: 1-1.

Meteen daarna kon Brian de Groot doorgaan na een goede actie op maar belandde zijn schot net naast het doel. Ewijk was duidelijk de bovenliggende partij in deze fase. De volgende kans volgt kort daarna voor Ewijk als ze met 2 spelers tegen 1 naar het vijandelijke doel kunnen opstomen. Helaas wordt dit niet goed uitgespeeld en gaat een mooie mogelijkheid verloren. Krayenhoff kwam nog maar zelden onder de druk uit. Maar als het zover was liet Ewijk zich toch te gemakkelijk verleiden om op gevaarlijke posities vrije trappen weg te geven. Maar de Krayen leken er geen specialist voor te hebben want zeker vanaf 6 kansrijke posities rondom de 16 meter werd hoog overgeschoten.

Na 70 minuten de eerste wissels als eerst Rick Verploegen en vervolgens Bas Loeffen het veld verlaten voor Thijs Hendriks en Patrick Tromp. Ewijk kreeg het nu wel moeilijker en had moeite grip op met name de linksbuiten van Krayenhoff te krijgen, die een goede pot speelde. In de 80e minuut de laatste wissel als Tim van de Mortel Luuk Reuvers aflost. Meteen daarna de grootste kans voor Ewijk: Krayenhoff wilde op buitenspel spelen, maar de grensrechter vlagde tevergeefs. Doordat de beste man al zoveel onterecht had gevlagd had de scheidsrechter er geen geloof meer in en besloot deze keer door te laten spelen. Helaas wist Ewijk dit cadeautje niet uit te pakken en struikelde de aanval over gras, tegenstander en keeper. De wedstrijd eindigde zo, niet onterecht, in 1-1. 

U zult de verwerpelijke randzaken die blijkbaar standaard zijn bij dit soort ploegen niet terugvinden in dit verslag: het zou voor betrokkenen simpelweg te veel eer zijn. 

Jammer genoeg wist WVW de verwachte stunt tegen Groesbeekse Boys net niet te realiseren en verloor in Groesbeek met maar liefst 8-0. De kansen op de 1e periode zijn daarmee fors geslonken. Zondag 10 maart speelt Ewijk uit bij SCE, aanvang 14.00 uur.

Ewijk recht de rug tegen Kunde: 3-2 overwinning én onverwachte koppositie

Na de harde nederlaag in de topper tegen Groesbeekse Boys was het zaak snel de draad weer op te pakken. De voortekenen waren echter niet best. Door blessures en vakanties miste trainer Bram Remkes ook nog eens een half elftal. De bank werd aangevuld vanuit het sterke 2e elftal. En A junior Bas Jacobs startte zelfs in de basis. Tegenstander FC Kunde maakt een sterke fase door en wist vorige week met ruime cijfers te winnen van SCE.

In Ewijk stond de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter de Jong uit Deest die overigens een prima wedstrijd floot. Ewijk startte met Jan Cobussen in het doel, achterin Rick Verploegen, Sander Leenders Kay Thomassen en Jordy Poppelier. Op het middenveld startten Bas Loeffen, Luuk Reuvers en Max Wattenberg. Voorin Koen de Waal, Bas Jacobs en Sjoerd van der Hagt.

Na een rommelig begin kreeg Kunde in een kort tijdbestek 4 corners te nemen, waarbij de laatste leidde tot een vrije trap waar Kunde plotsklaps een mooie kans kreeg om de score te openen, maar de voorzet kon niet worden binnen gewerkt door de studentenploeg. Daarna klopte Ewijk voor het eerst op de deur: Jordy Poppelier zette fraai voor op Koen de Waal die net naast mikte met een kopbal.  Maar Kunde bleef regelmatig doorkomen. Na een half uur spelen kon een van de middenvelder een vrije doortocht krijgen, hij kapte de bal nog eens af en schoot de bal op de goal waar keeper Jan Cobussen met een fraaie redding met de voet de voorsprong van Kunde maar ternauwernood kon voorkomen. Dat bleek uiteindelijk maar voor even uitstel van executie: in de 34e minuut kon Kunde na een corner de bal via een scrimmage binnenwerken 0-1.

Ewijk zette nu een tandje bij en op een fijn moment, net voor rust, wist Ewijk de gelijkmaker te forceren. Jordy Poppelier bereikte met een goede pass Bas Jacobs die keurig afschoof op Koen de Waal die tegendraads afwerkte. Uit een corner wist diezelfde speler voor rust ook nog bijna op voorsprong te schieten, maar de bal smoorde in het gewoel: 1-1 bij rust dus.

Met de wissel van Thijs Henriks voor de geblesseerde Rick Verploegen werd afgetrapt voor de 2e helft. De eerste fase na rust was Kunde de fellere partij zonder direct tot kansen te komen. Ewijk werd na 10 minuten voor het eerst weer gevaarlijk: Bas Jacobs counterde zich tot bij de goal, waar hij besloot af te leggen en misschien zelf had moeten proberen te schieten. De voorsprong kwam er wel na een klein kwartier in de 2e helft. En hoe... Koen de Waal ging door op links. Hij leek onreglementair te worden gestuit, maar kon de bal toch nog inzetten. Die werd weggewerkt door de Kunde verdediging. De opgestoomde Jordy Poppelier haalde direct verwoestend uit en joeg de bal hard in de kruising: 2-1. Ewijk leek de wedstrijd redelijk onder controle te hebben en hoefde eigenlijk niets weg te geven. Maar de voorsprong bleef mager. In de 70e minuut ging Bas Jacobs er vandoor op rechts, kreeg de bal met een gelukje mee, behield keurig het overzicht en stelde zo Koen de Waal in staat zijn 2e doelpunt van de dag te maken: 3-1.

Tim van de Mortel kwam voor de aangeslagen Max Wattenberg. Bas Jacobs was moegestreden en werd afgelost door Jelle Hock. Veel leek er niet meer te gebeuren, Kunde kwam er niet door, Ewijk geloofde het wel.

Toch werd het nog even spannend: de rechtshalf van Kunde zette een fraaie solo in, waarbij de verdediging van Ewijk halfslachtig ingreep. Toch leek de kans al verkeken toen er uiteindelijk uit een scrimmage een tergend langzaam rollertje tot doelpunt werd gepromoveerd: 3-2. De resterende tijd werd gevoelsmatig billenknijpen om een onverwacht gelijkspel te vermijden. Eerlijkheid gebied te zeggen dat er toch eigenlijk niets meer werd gecreëerd, zodat de Ewijk spelers terecht de overwinning konden begroeten.

Door het gelijkspel van Groesbeeks Boys bij Krayenhoff, werd ook nog eens de koppositie over genomen. Volgende week een belangrijke pot: uit naar Krayenhoff, het betreft een inhaalduel uit de 1e periode. Aanvang 14.30 uur.

Koploper Ewijk aan de Breedeweg afgeschminkt: Groesbeekse Boys - Ewijk 4-1

Met de uitslagen vorige week in het achterhoofd toog Ewijk naar de Breedeweg voor de ontmoeting met Groesbeekse Boys, de nummer 2 van de competitie. De Boys liepen vorige week tegen puntenverlies aan in Millingen zodat Ewijk op kop stond met een punt meer en een wedstrijd minder. Ewijk trok in een spannende pot met 3-2 aan het langste eind tegen OSC. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen in Ewijk werd met 2-0 gewonnen.

Ewijk trad aan met Jan Cobussen in het doel, achterin Rick Verploegen op rechts; Lars van de Coolwijk met Kay Thomassen centraal en Jordy Poppelier op links. Ervaring genoeg op het middenveld met Tim van de Mortel, Patrick Tromp en Bas Loeffen. Sjoerd van de Hagt Koen de Waal en Brian de Groot vormden de aanval.

Op basis van het middenveld leek Ewijk wat ingezakt te willen starten. Groesbeekse Boys wilde juist graag het initiatief en beide ploegen kregen zowat ze wilden. De boys hadden wel de bal, speelden beter samen en leken wat feller in de duels. Dat overwicht drukten ze in het begin nog niet meteen uit in kansen.  Ewijk stelde er aanvallend wel weinig tegenover. Net in een fase dat de mogelijkheden wat serieuzer werden voor de boys lag de 0-1 er ineens in: Sjoerd van der Hagt joeg de verdediging goed af, veroverde de bal en trok strak voor op Koen de Waal die onberispelijk de 0-1 binnen knalde. Dit tot grote vreugde van de in grote getalen afgereisde Ewijkenaren. Het was tegen de verhouding in en daardoor leken de Groesbekers even de draad kwijt. Ewijk kwam een kleine 10 minuten beter in de duels en leek met de gekozen tactiek goed verder te kunnen.

Toch stond het bij rust als 2-1 voor de Boys. Eerst gingen de Groesbekenaren goed door op de rechterkant en na een mooie voorzet werd de 1-1 binnen gewerkt. Een 5-tal minuten later werd er slordig uitverdedigd aan Ewijk zijde. In de haast dat te corrigeren werd een overtreding begaan op een aanvaller en de scheidsrechter van dienst legde de bal op de stip. Keeper Cobussen zat nog wel in de goede hoek, maar de bal werd hard en onberispelijk laag ingeschoten: 2-1.

Ewijk had zich voor rust de kaas van het brood laten eten in alle voetbalopzichten. Met de wissel meteen na rust van Max Wattenberg voor Tim van de Mortel leek de strijdwijze iets aanvallender en naar voren gericht. Zeker toen na ca. 60 minuten ook nog Luuk Reuvers voor Bas Loeffen kwam.

Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat het nooit meer een wedstrijd werd na rust.

De Boys scoorden nog twee keer. En als het vizier links en rechts wat scherper had gestaan hadden er nog 2 of 3 meer bij kunnen, of misschien wel moeten, staan. Ewijk kwam niet verder dan één goede kans en een halve scrimmage.

Ewijk kwam er simpelweg niet aan te pas, was technisch, tactisch en op duelkracht de mindere. Er lukte niet veel en symbolisch voor het Ewijks onvermogen was de 4-1: linksback Jordy Poppelier werd gewisseld en aanvaller Bas Jacobs kwam erbij in de spits.

Echter niemand vulde de ruimte op links achterin. Toen er écht niemand kwam werd de rechtsbuiten met een vrij veld voor zich op pad gestuurd. Hij legde keurig af zodat de 4-1 werd binnen gewerkt, maar hij heeft onderweg geen oranje shirt gezien.….

Kortom een trieste zondagmiddag die eindigde met een terechte 4-1 nederlaag.

Gelukkig waren er ook vandaag maar 3 punten te verdelen. Ewijk zal de geroemde mentaliteit weer snel moeten vinden om volgende week thuis tegen Kunde meer aanspraak op de 3 punten te maken.