Ewijk morst dure punten bij Krayenhoff: 1-1

Op een zondagmiddag die het predicaat voorjaar niet zou misstaan, toog Ewijk naar de Krayen. Een lastige tegenstander gezien het punt wat Krayenhoff vorige week nog van koploper Groesbeekse Boys afsnoepte. Een extra belangrijke pot aangezien ze meetelde voor de 1e periode. Bij winst vandaag zou Ewijk een flinke stap naar die prijs kunnen zetten.

Ewijk trad aan met Jan Cobussen in de goal, achterin op rechts aanvoerder Rick Verploegen, centraal Lars van de Coolwijk met Kay Thomassen, op links Jordy Poppelier. Op het middenveld Luuk Reuvers, Max Wattenberg en Bas Loeffen. Voorin Koen de Waal met Bas Jacobs centraal en Bryan de Groot vanaf rechts.

Na een fase waarin de ploegen elkaar aftasten, ontbrandde de wedstrijd na een goed kwartier. Na slecht uitverdedigen leek Ewijk via Brian de Groot zomaar naar de goal te kunnen opstomen. De laatste man van Krayenhoff kon echter redding brengen door snel in te grijpen. Even later een 2e mogelijkheid als Koen de Waal na een verre ingooi van Brian zomaar voor de keeper komt maar de bal niet binnen gewerkt kreeg. Maar ook Krayenhoff liet zich niet onbetuigd. Na 23 minuten ging de linksbuiten van de Krayen voorbij een tegenstander en schiet op de goal. De bal kon niet goed worden weggewerkt en viel pardoes voor de ingelopen spits die simpel kon binnenwerken: 1-0.

Nu kon Krayenhoff nog meer belanden in het spelletje wat ze liefst spelen: terugzakken, en met snelle counters proberen de vijandelijke goal te bestoken. Ewijk speelde tot aan de rust niet overtuigend en mocht van geluk spreken dat matig uitverdedigen tot 2x toe niet werd afgestraft: een logische 1-0 dus met de rust.

Na de thee leek Ewijk aanvankelijk beter te starten. Vrijwel direct een schot van Koen de Waal welke helaas door de keeper kon worden gestuit. De beloning voor de betere instelling in de tweede helft kwam toch nog gauw: Bas Jacobs ging goed door op rechts maar werd onreglementair gestuit. De vrije trap werd weggewerkt tot corner die door Lars van de Coolwijk goed werd ingekopt, maar uiteindelijk door Max Wattenberg in werd geschoten: 1-1.

Meteen daarna kon Brian de Groot doorgaan na een goede actie op maar belandde zijn schot net naast het doel. Ewijk was duidelijk de bovenliggende partij in deze fase. De volgende kans volgt kort daarna voor Ewijk als ze met 2 spelers tegen 1 naar het vijandelijke doel kunnen opstomen. Helaas wordt dit niet goed uitgespeeld en gaat een mooie mogelijkheid verloren. Krayenhoff kwam nog maar zelden onder de druk uit. Maar als het zover was liet Ewijk zich toch te gemakkelijk verleiden om op gevaarlijke posities vrije trappen weg te geven. Maar de Krayen leken er geen specialist voor te hebben want zeker vanaf 6 kansrijke posities rondom de 16 meter werd hoog overgeschoten.

Na 70 minuten de eerste wissels als eerst Rick Verploegen en vervolgens Bas Loeffen het veld verlaten voor Thijs Hendriks en Patrick Tromp. Ewijk kreeg het nu wel moeilijker en had moeite grip op met name de linksbuiten van Krayenhoff te krijgen, die een goede pot speelde. In de 80e minuut de laatste wissel als Tim van de Mortel Luuk Reuvers aflost. Meteen daarna de grootste kans voor Ewijk: Krayenhoff wilde op buitenspel spelen, maar de grensrechter vlagde tevergeefs. Doordat de beste man al zoveel onterecht had gevlagd had de scheidsrechter er geen geloof meer in en besloot deze keer door te laten spelen. Helaas wist Ewijk dit cadeautje niet uit te pakken en struikelde de aanval over gras, tegenstander en keeper. De wedstrijd eindigde zo, niet onterecht, in 1-1. 

U zult de verwerpelijke randzaken die blijkbaar standaard zijn bij dit soort ploegen niet terugvinden in dit verslag: het zou voor betrokkenen simpelweg te veel eer zijn. 

Jammer genoeg wist WVW de verwachte stunt tegen Groesbeekse Boys net niet te realiseren en verloor in Groesbeek met maar liefst 8-0. De kansen op de 1e periode zijn daarmee fors geslonken. Zondag 10 maart speelt Ewijk uit bij SCE, aanvang 14.00 uur.