Ewijk weggeblazen in Lindenholt: 3-1 verlies tegen SCE

Was het 2 weken geleden nog hoog zomer, afgelopen zondagmiddag in Lindenholt had het KNMI code oranje afgegeven vanwege de stormachtige wind. De KNVB die als enige geen enkel probleem zag om toch gewoon te voetballen, liet het aan de clubs, om vooral zelf maar weer geen verantwoording te nemen. Met als gevolg: storm wind die op een kunstgrasveld de bal alle kanten op liet waaien. Bekeken door verkleumende, haast wegwaaiende, toeschouwers in een wedstrijd die nooit gespeeld had mogen worden. Van fatsoenlijk voetbal kon geen sprake zijn, en was dan ook geen sprake.

Ewijk had in het eerste half uur nog het beste van het spel en creëerde enkele mogelijkheden. Een schot van Luuk Reuvers wat door de wind plotsklaps maar net de goal miste. Even later passeert Bas Jacobs zijn tegenstander en trok strak voor, de inzet kon helaas niet worden afgewerkt door de instormende spitsen Brian de Groot en Tom Diebels. Na 20 minuten een vrije trap voor Ewijk. Kay Thomassen laat de bal van 35 meter naar de goal krullen maar ziet de bal op de lat spatten. Vlak daarna een identieke situatie als 10 minuten daarvoor wanneer de snelle A-junior Bas Jacobs zijn tegenstander weer eens te snel af is en de voorzet via Tom Diebels en de inglijdende Brian de Groot over de lijn wordt gewerkt. De treffer werd echter geannuleerd door een vlagsignaal van de Lindenholtse assistent, die sowieso toch wel last had van de wind, blijkens zijn vaak te snel wapperende vaantje.

Zo was Ewijk de bovenliggende partij, maar viel de treffer plotsklaps aan de overkant: een corner werd volledig gemist door de laatste man van de zwart witten, die geluk had omdat de wind ervoor zorgde dat hij zomaar nog een kans kreeg te schieten: 1-0 voor SCE. Ewijk was het even kwijt want stond nog geen minuut later te slapen toen een steekbal door verdediging alleen door de Nijmeegse spits op waarde werd geschat: 2-0. Ewijk sloeg echter nog geen 2 minuten later weer terug: Bas Jacobs werd uit een pass van Max Wattenberg weggestuurd, trok voor en zag Tom Diebels de bal nu wel inschieten: 2-1.

Vlak daarna lijkt Tom Diebels op weg naar de gelijkmaker als hij aan de verdedigers van SCE ontsnapt en richting 16 meter gebied opstoomt. Helaas wordt hij van achteren op de hakken getrapt waardoor hij ten val komt. De overigens zeer matig leidende scheidsrechter Schenk zag er als enige niets in waar een gele kaart voor SCE en een kansrijke vrije trap voor Ewijk beter op zijn plaats was geweest.

De rust valt zo met een 2-1 achterstand en in de wetenschap dat de KNVB elders wel belangrijke wedstrijden liet afgelasten was er noodzaak voor de mannen van Bram Remkes om alsnog een resultaat te bewerkstelligen in de 2e helft.

Met Tim van de Mortel na rust, voor de aangeslagen Lars van de Coolwijk hervatten de teams de 2e helft. Alle plannen van Ewijk konden echter 5 minuten na rust in de prullenbak als een voorzet van SCE lijkt te mislukken maar door de wind pardoes in het doel wordt geblazen 3-1. Ewijk trekt na een uur alle aanvallende registers open als Tom Diebels vervangen wordt door Koen de Waal en even later middenvelder Max Wattenberg door aanvaller Koen Peters.

Los van wat kleine kansjes levert het eigenlijk niet veel op. De wind is een te bepalende factor om voetbal mogelijk te maken. En nadat SCE zeer hardnekkig volhardde in tijdrekken door steeds met vervanging van uitgeschoten ballen te dralen vond de scheidsrechter het na amper 1 (!) minuut blessure tijd genoeg. Zo kwam een eind aan een slechte middag waarin Ewijk kostbare punten verspeelt in de titel race.

Zondag 17 maart hervat Ewijk de competitie met een thuiswedstrijd tegen UHC, aanvang 14.30 uur.