Ewijk klopt UHC verdiend met 2-0

Nadat er de laatste weken toch wel puntjes werden verspeeld, was de missie voor deze zondag duidelijk: er moest gewonnen worden tegen laagvlieger UHC. Geen makkelijke opgave vooraf, UHC heeft een paar uitstekende spitsen die makkelijk scoren en traditioneel liggen de zandhazen Ewijk niet zo, op het voetbalveld dan tenminste.

Ewijk miste een aantal spelers door vakantietrips waardoor trainer Bram Remkes weer aan het puzzelen moest. De veelvuldig benoemde bank van Ewijk werd aangevuld met A-spelers, waarvan keeper Pim Mahu in de basis mocht beginnen. Achterin verder Rick Verploegen, Kay Thomassen en Lars van de Coolwijk met op links Jordy Poppelier, die net op tijd terug gerend was van de St. Stevensloop. Op het middenveld Bas Loeffen samen met Tim van de Mortel en Luuk Reuvers. Voorin speelden Koen de Waal, Tom Diebels en Brian de Groot.

De eerste 10 minuten was het Ewijk wat fel uit de startblokken schoot. Brian de Groot kwam een paar keer goed door. Waarbij de grootste kans ontstond na 6 minuten toen zijn voorzet door Koen de Waal getracht werd in te koppen, waar binnenkantje links waarschijnlijk een betere keus was geweest. Ook een acrobatische tour van Lars van de Coolwijk leidde net niet tot een doelpunt.

Na dat sterke begin zakte het wat weg en kwam UHC beter in de wedstrijd. Na een kwartier dan ook de eerste kans voor UHC als hun spits een mooie mogelijkheid krijgt om te schieten, maar slechts een slap rollertje produceert die door Pim Mahu makkelijk kon worden opgeraapt. Ewijk meldde zich bijna halverwege de eerste helft weer nadat een voorzet van Brian de Groot door Koen de Waal over wordt gekopt. Vlak daarna komt Koen de Waal na een verre ingooi plotsklaps met een kopbal die maar net over zeilt. Op het halfuur meldt UHC zich weer als de spits besluit van grote afstand uit te halen. Gelukkig voor Ewijk zien we zijn poging net boven de goal eindigen. Rust in Ewijk met een 0-0 stand, duidelijk is dat er nog werk aan de winkel is voor de oranje zwarten.

In de 48e minuut landt een inzet van Rick Verploegen plotsklaps op de kruising, waarmee de toon werd gezet door Ewijk aangaande de bedoelingen in de 2e helft. Na een klein kwartier werd de wedstrijd in een paar minuten tijd beslist: eerst gaat Brian de Groot goed door als Ewijk tegen een 10-tal voetbalt aangezien de bank van UHC te lang draalde met het vervangen van een uitgevallen speler. De voorzet van Brian wordt knap binnengeschoten door Tom Diebels: 1-0. Meteen daarop wisselt Ewijk voor het eerst als Bas Loeffen het veld verlaat voor Patrick Tromp. Maar nog geen minuut later staat de 2-0 op het bord: een vrije trap van zeker 30 meter van Kay Thomassen wordt door de keeper van UHC verkeerd ingeschat en al vallend verdwijnt de keeper maar ook de bal over de lijn. Met die 2-0 stand was de wedstrijd eigenlijk ook meteen gelopen. Ewijk wisselde nog door met Bas Jacobs voor Luuk Reuvers.  Op een mooie individuele actie van Tom Diebels na viel er niet meer zo veel te genieten. Ewijk bracht ook nog laatste wissel met Thijs Hendriks die Jordy Poppelier kwam vervangen.

Scheidsrechter Ten Broek had een lastige middag, en besloot een kwartier voor tijd een speler van UHC direct weg te sturen met rood, na een tackle van achteren. Maar met ook nog een stuk of 8 gele kaarten was het voor beide clubs toch al een dure middag…Veel kregen de toeschouwers daarna niet meer voorgeschoteld. De eindstand werd daarmee bereikt met 2-0. Door de overwinning van Groesbeekse Boys op Nijmegen, blijft Ewijk op 2 punten van de eerste plaats steken.

Zondag 24 maart speelt Ewijk de belangrijke uitwedstrijd tegen datzelfde Nijmegen, aanvang 14.30 uur. Een overwinning is van belang met het oog op de stand in de competitie, om bij koploper Groesbeekse Boys in de buurt te blijven, die aanstaande zondag zelf niet hoeven te spelen.