Loon naar werken voor Ewijk 1: verdiende overwinning bij Nijmegen 1-2

Ewijk 1 trad onder een waterig zonnetje aan bij Nijmegen aan de Oscar Carréstraat. De zondag was al perfect begonnen met de ruime overwininning van Ewijk 2 op de buren uit Winssen: 3-0.

Iedereen weet dat uitwedstrijden bij Nijmegen altijd iets meer vragen om tot succes te komen. De ploeg uit Nijmegen is bezig aan een wisselend seizoen en verloor vorige week maar nipt bij koploper Groesbeekse Boys.  Ewijk heeft de punten hard nodig in de strijd voor de bovenste plaatsen, Aangezien koploper Groesbeekse Boys vrij was, moest er eigenlijk gewonnen worden om de druk erop te houden.

Ewijk trad aan met Jan Cobussen in de goal, achterin op rechts Thijs Henriks, centraal Lars van de Coolwijk met Kay Thomassen en op links Jordy Poppelier. Op het middenveld speelden Bas Loeffen, Luuk Reuvers en Patrick Tromp. In de aanval Sjoerd van der Hagt, Tom Diebels en Brian de Groot. Ewijk begon sterk en al binnen de minuut kopte Jordy Poppelier uit een corner op de goal helaas zonder succes. Nijmegen probeerde met snelle diepe openingen de voorwaartsen te bereiken. Hoewel er links en rechts een kilootje te veel opbolt onder de Nijmeegse shirts beschikt Nijmegen over rappe, technisch vaardige, spelers. Maar de oranje zwarte verdediging, stond als een huis en met name rechtsback Thijs Hendriks begon zeer overtuigend aan het duel door lekker fel zijn duels tegen de goede linksbuiten in zijn voordeel te beslechten. Die was al die ijver na een kwartiertje wel zat en verliet aangeslagen het veld.

Ewijk was wat beter zonder direct al te grote kansen te creëren. Toch kwamen die kansen er wel na een half uurspelen. En nog wel 2 in een aanval: eerst een schot van Bas Loeffen wat op de paal eindigde, de rebound werd door Tom Diebels in gekopt welke met een prachtige redding van de keeper werd weggewerkt. Nijmegen stelde er tot dan niet veel tegenover, maar kwam meteen daarna wel op voorsprong. Een diepe bal werd netjes door de zeer vaardige centrale middenvelder vrij gespeeld en in de uiterste hoek, buiten bereik van keeper Jan Cobussen, prachtig binnengeschoten :1-0.

Ewijk moest nu in de achtervolging en deed dat bijna heel snel met succes. De net ingevallen Max Wattenberg, voor de geblesseerde Patrick Tromp, bereikte met een pass Brian de Groot die helaas net naast mikte. Toch werd het nog voor rust 1-1: het was een goal van de verdedigers want na een corner bereikte Jordy Poppelier Lars van de Coolwijk die keurig afwerkte. Nog bijna voor de rust werd het ook nog 1-2 toen Brian de Groot goed doorging maar helaas belandde zijn poging op de paal. Rust dus met 1-1, Ewijk wist dat er nog een schepje bij moest om de 3 punten mee te kunnen nemen naar Ewijk.

Na de thee kwam Koen de Waal voor Sjoerd van der Hagt.  Voorlopig dieptepunt in de tweede helft was de werkelijk schandalige schop die een verdediger van Nijmegen Koen de Waal gaf. Een natrappende schop van achteren, meer duidelijke voorbeelden voor rood heeft de KNVB niet in haar lesprogramma zitten. Desondanks werd de kleur van de kaart om onbegrijpelijke redenen slechts geel.

Er was nu veel strijd en Ewijk werkte hard. Het moeilijk bespeelbare veld werkte niet mee want de bal stuitte nog wel eens vreemd weg. Toch haalde Ewijk de overwinning nog binnen. Koen de Waal ging na 80 minuten vanaf links goed door. Hij schudde onderweg 2 tegenstanders af, overleefde een aanslag en besloot op de achterlijn terug te trekken op de goed meegekomen Brian de Groot. Die schoof beheerst binnen: 1-2. Nijmegen besloot een soort alles of niets te spelen, waarbij de verdediging van Ewijk echter moeiteloos overeind bleef. Onder leiding van de stoïcijnse man of the match Lars van de Coolwijk werd de overwinning binnen gesleept. Een terechte en o zo belangrijke overwinning. Volgende week moeten de mannen van Bram Remkes naar Balgoij voor de wedstrijd tegen DIOSA, aanvang 14.30 uur.