Ewijk zet zichzelf voorlopig buitenspel in titelrace: 1-1 gelijkspel bij DIOSA

Na de sterke overwinning uit bij Nijmegen moest Ewijk voor de 2e keer op rij een uitwedstrijd spelen. Ditmaal ging Ewijk op bezoek in Balgoij bij DIOSA, wat op de voorlaatste plaats bivakkeert. Die club maakt moeilijke tijden door en heeft de punten hard nodig om de degradatiestrijd te ontlopen. Ewijk moet simpelweg winnen om de druk bovenin bij Groesbeek te houden. Een op het eerste oog te klaren klus waarbij de trouwe volgers weten dat Ewijk het spel maken tegen dit soort tegenstanders vaak niet makkelijk af gaat.

Het spel oogt vanaf het begin niet goed bij Ewijk. Er werd een te laag tempo gespeeld, ballen werden vaak achter de man ingepast. Er werd veel terug gespeeld waar juist openingen gezocht mocht worden. Ook aanvallend ondersteunden de spelers elkaar niet genoeg. Dat alles zorgde ervoor dat de talrijke toeschouwers een zeer matige wedstrijd voorgeschoteld kregen.

Na 11 minuten een goede uitbraak als Brian de Groot op links doorkomt maar voor de goal besluit voor eigen succes te gaan terwijl Tom Diebels op het oog een prima alternatief leek. Ewijk creëerde uit vrije trappen en corners slechts een paar halve mogelijkheden voor de rust ondanks dat men wel een groot overwicht had qua balbezit. Op slag van rust kreeg DIOSA een onverwachte mogelijkheid met een goede uitbraak maar de situatie kon op de rand van de 16 nog net worden gered. De rust viel met een teleurstellende 0-0 stand.

Na rust zette Ewijk meteen aan en al na 4 minuten stond de 0-1 op het bord. Na een pass van Luuk Reuvers besloot Tom Diebels tot een originele Fallrückzieher die onberispelijk in de touwen vloog. Een schitterende goal, helaas qua niveau niet passend bij het beeld voor de rest van de wedstrijd.

Voetballend werd het er namelijk allemaal niet beter op. Ewijk wisselde nog wel volop Max Wattenberg, Sander Leenders en Sjoerd van der Hagt maakten hun entree op het veld. Eerlijkheid gebied te zeggen dat DIOSA er ook in de tweede helft nagenoeg niets tegenover zette. Toch kreeg je langs de kant, met die magere 0-1 al een onbehagelijk gevoel toen die 2e treffer, of de kansen daartoe, maar uitbleven.

Richting eind van de wedstrijd werden de ruimtes voor Ewijk steeds groter, er werd echter te weinig mee gedaan. Toch had Sjoerd van der Hagt nog een keer de 0-2 op de schoen toen hij na een snelle uitbraak alleen oor de keeper verscheen. Die reageerde echter alert en kon de inzet eenvoudig keren.

De blessuretijd was inmiddels aangebroken en DIOSA kreeg nog een mogelijkheid uit een corner. De bal kon niet weg worden gewerkt en de afvallende bal werd ingeschoten door de mee opgekomen keeper van DIOSA. En geheel in lijn met het wedstrijdbeeld natuurlijk via een been van richting veranderd schot werd daarmee tot een onhoudbare inzet: 1-1.

De scheidsrechter liet nog even door voetballen maar echte kansen leverde dat niet meer op voor de oranje zwarten die op basis van het vertoonde spel ook niet veel aanspraak mochten maken op meer dan wat er op het score bord stond aan het eind. Een hard gelag na de uitstekende team performance vorige week bij Nijmegen. Door de overwinning van Groesbeekse Boys thuis tegen SCP heeft Ewijk zichzelf in de wachtkamer geplaatst en kan voorlopig geen enkele aanspraak maken op de titel.

A.s. zondag speelt Ewijk weer eens thuis, als het de degens kruist met Krayenhoff. De wedstrijd bij de Krayen uit werd een paar weken geleden nog een gelijkspel. Ewijk moet winnen, om de 2e plaats vast te houden om zo op het eind van het seizoen nog in aanmerking te komen voor een nacompetitie plaats. Aanvang 14.30 uur op de Blatenplak.