Ewijk verslaat Krayenhoff eenvoudig in een eenzijdige wedstrijd: 3-0

Op een zonovergoten Blatenplak speelde Ewijk tegen middenmoter Krayenhoff. Een paar weken geleden werd de uitwedstrijd nog een gelijkspel, vandaag moest Ewijk winnen om Groesbeekse Boys in de kampioensrace nog enigszins onder druk te houden.

Ewijk begon met Jan Cobussen in de goal, achterin op rechts Thijs Hendriks, centraal Lars van de Coolwijk en Kay Thomassen, linksback was Jordy Poppelier.

Op het middenveld was de stoelendans een prooi voor Patrick Tromp Max Wattenberg en Bas Loeffen. De aanvalslinie bestond uit Koen de Waal, Tom Diebels en Brian de Groot.

De eerste fase kenmerkte zich met het zoeken naar een opening, die na zo’n 10 minuten voor het eerst werd gevonden toen Koen de Waal goed doorging en Jordy Poppelier een kansje bezorgde. Na 13 minuten was het wel raak: Brian de Groot ging na een mooie aanval goed door op rechts, zijn uitstekende voorzet werd door Koen de Waal keurig afgerond met het hoofd: 1-0.

Na een half uur ontbrandde de strijd met een aantal pittige overtredingen. De eerste had een gele prent aan Ewijk zijde moeten zijn, die niet werd gegeven. Het antwoord van Krayenhoff was buitensporig en leverde 2 x geel op waar rood meer op zijn plaats was geweest. De fase erna kwam Krayenhoff twee keer door en dat leverde eigenlijk ook de 2 enige momenten van de wedstrijd op waar een kans op een doelpunt voor de Krayen uit had kunnen ontstaan.

Bij die laatste plaatste Patrick Tromp echter een keurige interceptie, die een tegenaanval van de oranje zwarten inleidde. De aanval werd mooi vervolgd, maar werd net voor het afronden tot doelpunt, door de dramatisch vlaggende grensrechter van Krayenhoff onterecht onderbroken, waardoor de ruststand 1-0 werd.

Na de rust ging Ewijk verder waar het voor rust mee eindigde: veel beter voetballen dan Krayenhoff. Na een minuut of 5 had dat de beslissing al moeten opleveren toen een dubbele kans om te scoren ontstond: de inzet van Brian de Groot kon nog worden gekeerd, de rebound van Max Wattenberg had er echt in gemoeten, helaas stond het vizier iets te veel naar rechts of de schoen te veel naar buiten. Weg kans en even later ook weg keeper van Krayenhoff die bij de inzet geblesseerd raakte.

Toen hij ging stond het al wel 2-0; de op volle snelheid liggende Brian de Groot werd niet veel later in de 16 meter onderuit geschoffeld hetgeen een terechte penalty opleverde. Tom Diebels legde aan en schoot onberispelijk binnen. Met Sjoerd van der Hagt voor Max Wattenberg en een keeperswissel bij de groen witten werd verder gevoetbald. Even later kwam Luuk Reuvers ook nog in het veld voor Bas Loeffen.

Ewijk liet zich ondertussen niet uit de tent lokken door de wel erg opgewonden spelers en begeleiding van Krayenhoff, waarmee die ploeg zichzelf met name tekort deed.. We laten gemakshalve alle kaarten voor spelers en trainer van Krayenhoff maar buiten het verslag, het zou afbreuk doen aan de prima prestatie die Ewijk zelf op de mat legde. Wat volgde was een eenzijdig duel waarin keeper Jan Cobussen zich op geen enkele manier kon onderscheiden, en wel zodanig dat hij pas weer op het terras na de wedstrijd in beeld kwam.

Ewijk creëerde nog een paar leuke kansen, maar het slotakkoord was er om in te lijsten: een keurige aanval op links, waarbij Koen de Waal de weg naar de 16 geblokkeerd zag. Hij besloot tot een voorzet met een boogbal die door de Jordy Poppelier knap tegendraads werd ingekopt: 3-0.

Zo kwam er een eind aan de wedstrijd die Ewijk eenvoudiger dan gedacht naar zich toe trok. Volgende week de lastige uitwedstrijd naar Batavia, aanvang is dan 14.00 uur.