Ewijk krijgt deksel op de neus: 2-3 verlies in eigen huis tegen Nijmegen

Op zondag, de dag na koningsdag, stond de thuiswedstrijd tegen Nijmegen gepland. Een belangrijke wedstrijd aangezien deze als laatste wedstrijd van de 1e periode gold. Ewijk had nog een minimale kans op die periode, mits het Nijmegen met 5-0 zou weten te verslaan. Maar de winst was het belangrijkste gelet op de stand op ranglijst en de 2e positie die daar verdedigd moest worden.

Ewijk startte met Pim Mahu in de goal, achterin Thijs Hendriks op rechts, Sander Leenders en Lars van de Coolwijk centraal met Jordy Poppelier links back. Het middenveld met veel ervaring: Bas Loeffen, Kay Thomassen en Patrick Tromp. Voorin vanaf links Sjoerd van der Hagt, in de spits Tom Diebels en vanaf rechts Brian de Groot.

Ewijk kreeg de 1e kans na ca. 5 minuten toen Brian de Groot doorging op rechts na een goede pass van Sjoerd van der Hagt. Zijn voorzet bereikte Tom Diebels maar die zag zijn inzet over gaan. Even later was het wel raak: een aanval leidde na enige tussenstations tot balbezit voor Bas Loeffen die onverbiddelijk uithaalde vanaf 25 meter en zijn schot in de rechtse bovenhoek zag verdwijnen: een prachtige 1-0.

Nijmegen meldde zich na een kleine 20 minuten voor het eerst gevaarlijk voor de goal na een mooie combinatie. Ewijk hield echter het beste van het spel, wat na een half uur zomaar de 2-0 had kunnen opleveren toen een diepe bal op Tom hem zo maar pardoes voor de goal bracht. Helaas voor de oranje zwarten ging zijn inzet naast. Niet veel later een mooie opening van Kay Thomassen op Sjoerd van der Hagt, die Tom Diebels bediend. Zijn inzet leidde, in tweeën, tot de 2-0.

Een comfortabele voorsprong en Ewijk had in die fase voor de rust de wedstrijd kunnen beslissen. Zo zag Sjoerd van der Hagt 2 goede mogelijkheden verkeerd eindigen: zijn eerste inzet eindigde op de paal en wat later stuitte hij in één op één op de keeper. Zo bleef het slechts bij 2-0 tot de rust.

De 2e helft gaf een compleet ander beeld. Meteen na rust al een eerste goede inzet van Nijmegen waar Pim Mahu maar net een handje achter kreeg waarmee hij de aansluitingstreffer kon voorkomen. Nog binnen het uur moest Kay Thomassen licht aangeslagen het veld verlaten en werd vervangen door Koen de Waal.

Na 70 minuten kantelde wedstrijd in rap tempo: een diepe bal op één der Nijmeegse voorwaartsen die volgens de scheidsrechter onreglementair werd gestuit en besloot tot een penalty. Alhoewel Pim Mahu de bal nog bijna wist te keren, kwam de 2-1 toch op het bord. Ewijk wisselde Luuk Reuvers voor Sjoerd van der Hagt om nieuwe aanvallende impulsen te ontwikkelen. De mannen van Bram Remkes leken wakker geschrokken en creëerden in krap 10 minuten 4 grote kansen op herstel van de marge, maar ze werden allen niet goed genoeg afgerond. Bij de laatste kreeg Ewijk na 84 minuten wel uit een tegenstoot de gelijkmaker om de oren 2-2.

Ewijk wisselde nog een laatste keer door vlak voor tijd Max Wattenberg voor Bas Loeffen te brengen. Maar ook Nijmegen was ondertussen gevaarlijker aan het worden met de uitbraken. In de slotminuut leidde een ervan tot een mooie uitbraak op links die leidde tot de winnende treffer voor de Nijmegenaren. Complimenten voor de Nijmeegse equipe die voor een resultaat bleef strijden en daarvoor beloond werd. Ewijk had het echter aan zich zelf te wijten door in de 2e helft niet genoeg door te zetten en vooral de kansen niet benutten. Door dit resultaat kan Groesbeekse Boys in de eerstvolgende wedstrijd, thuis, de titel veilig stellen.

Ewijk heeft door dit resultaat echter nog volop werk om de 2e plaats veilig te stellen. Op 12 mei vervolgt de competitie met de altijd lastige wedstrijd in Puiflijk tegen SCP, let op aanvang 14.00 uur.