Ewijk verliest wederom, SCP in Puiflijk te sterk met 2-1

Ewijk ging zondag op bezoek bij SCP in Puiflijk. Een lastige ploeg die weliswaar onderin bivakkeert maar het Ewijk traditiegetrouw vaak moeilijk maakt. De uitslag van vorig jaar was nog 1-5 dus ging Ewijk in de strijd om de 2e plaats vol goede moed naar Puiflijk.

Ewijk draait momenteel wat stroef en de ploeg morst te veel punten. Na de winterstop is het zoeken naar de goede vorm en los van de thuiswedstrijd tegen Krayenhoff zijn alle wedstrijden een zware bevalling gebleken.

De ploeg werd op een aantal posities gewijzigd. Met Jan Cobussen in de goal, achterin op rechts Sander Leenders. Centraal Lars van de Coolwijk en Kay Thomassen, met Jordy Poppelier op links. Op het middenveld Bas Loeffen, dit keer met Max Wattenberg en Luuk Reuvers. Voorin Sjoerd van der Hagt, Tom Diebels en Brian de Groot.

Na de verbazing over de door SCP doorgevoerde trainerswissel bij Ewijk, Theo Epskamp bleek ineens gepromoveerd tot hoofdtrainer, kon er om 14.00 uur worden afgetrapt.

De openingsfase was het voorzichtig aftasten van beide kanten. Na een kleine 10 minuten was het gedaan met de voorzichtigheid: SCP ging goed door en bracht de bal in de 16. Jan Cobussen redde de eerste inzet nog maar bij de tweede werd de bal over hem heen binnengekopt. Zijn redding kwam achter de lijn en dus was het 1-0.  Ewijk zat niet bij de pakken neer en na een strakke pass van Kay Thomassen op Brian de Groot volgde een strakke voorzet. Max Wattenberg dook op voor de keeper maar wist hem niet te verschalken.

De keeper van SCP werd trouwens in de loop van de wedstrijd ook echt de man of the match. Met katachtige reflexen wist hij menig inzet te blokkeren.  De wedstrijd zelf werd er ondertussen helaas niet beter op. SCP geloofde het wel en zakte ver in. Ewijk moest nu het spel maken maar deed dat in een veel te laag tempo om echt gevaarlijk te worden. Het gevolg was een gezapig geschuif waarin tempo, balaannames en aansluiting van een matig niveau waren. De scheidsrechter van dienst sloot zich moeiteloos aan bij de teams: hij floot zeer matig en strooide onnodig kwistig met kaarten zodat de KNVB de inkomsten weer geborgd zag.

Nog voor de rust kreeg Ewijk een vrije trap op een mooie plats, Kay Thomassen legde aan en krulde de bal in de linkerbovenhoek. De keeper van SCP wist echter met een mooie reflex redding te brengen. Zo bereikten de teams de rust met 1-0 voor SCP.

Na de rust veranderde aanvankelijk niet zo veel: SCP leek zelfs wat meer naar voren gericht, Ewijk bracht in balbezit nog steeds te weinig. Na een kwartier in de 2e helft een grote kans voor Ewijk als Tom Diebels probeert met een kopbal de keeper te verschalken. Die doorziet dit en voorkomt de gelijkmaker. Even daarna een onoverzichtelijke situatie: scheidsrechter Schenk geeft een makkelijke vrije trap en ook nog aan de verkeerde kleur. De scheidsrechter laat de bal dit keer wel snel nemen (wat hij in de eerste helft niet toeliet) en SCP profiteert optimaal: 2-0 na een voorzet van links en goed afronden van de spits van de groen witten.

De opdracht werd er zo voor Ewijk niet eenvoudiger op, maar de ommekeer qua spelbeeld kwam door de twee wissels die door trainer Bram Remkes werden doorgevoerd. Max Wattenberg en Jordy Poppelier verlieten het veld voor Rick Verploegen en Koen de Waal. Met name de laatste bracht wat Ewijk nodig had: wilskracht en overtuiging. Het was nog niet goed, maar oogde in ieder geval veel dreigender en het hele team leek er weer wat meer in te geloven. Na een klein half uur in de tweede helft leidde dat tot een dubbele kans in 1 actie, maar helaas kon de kopbal van Brian de Groot, na goed doorzetten van Koen de Waal, op de lijn worden gekeerd.

Even later een onoverzichtelijke situatie die leidde tot een opstootje, waarbij van beide teams een speler met rood werd weggezonden. Helaas een extra smet op deze toch al teleurstellende middag.

Vlak voor tijd maakte Ewijk dan toch nog de aansluitingstreffer via Koen de Waal na een prima voorzet van Rick Verploegen. Helaas, te weinig en te laat om nog op meer aanspraak te kunnen maken. Eindstand werd daarmee 2-1 voor SCP. Zij zijn door dit resultaat praktisch verzekerd van een langer verblijf in de 4e klasse.

A.s. zondag komt nummer 3 Millingen op bezoek in Ewijk. Bij winst zijn de oranje zwarten verzekerd van de 2e plaats, goed voor nacompetitie. Aanvang 14.30 uur op de Blatenplak.