Ewijk neemt afscheid van 2 iconen van het 1e elftal, en verliest van Millingen met 1-2

Een dreigende wolkenpartij met af en toe een zonnetje boven de Blatenplak waar het druk was. De laatste competitie wedstrijd thuis, tegen sc. Millingen met als inzet de 2e plaats. Bij winst of een gelijkspel was die nagenoeg zeker voor Ewijk. Een nederlaag maakt een overwinning uit bij WVW noodzakelijk.

Maar nog veel belangrijker deze dag: het naderende afscheid van 2 clubiconen: Tim van de Mortel en Koen de Waal. Mannen die een voorbeeld genoemd mogen worden voor de jeugd in Ewijk: qua wedstrijdmentaliteit én voetbalkwaliteit. Na vele seizoenen in Ewijk 1 komt dan toch het moment dat zij besloten hebben op een lager niveau verder te gaan. Ewijk gaat nog officieel afscheid nemen, maar met het team werd dit na afloop in de kantine al gedaan. Namens alle trouwe Ewijk supporters: Tim en Koen bedankt voor alle mooie voetbal jaren. En voor de momenten die jullie ons nog gaan schenken in het naderende toetje van de competitie…

De wedstrijd dan. Ewijk trad aan zonder de geschorste Lars van de Coolwijk en Tom Diebels en met A junior Bas Jacobs. Ewijk begon agressief, zette vroeg druk waar Millingen veel moeite mee had. Na een kwartier leek Ewijk de wedstrijd in de grip te hebben en zocht naar een doelpunt. Millingen had zich behoudens een schot voorlangs nog niet gemeld. Dat veranderde in de 19e minuut: een onverwachte snelle uitbraak werd door Luuk Reuvers eerst nog gestopt, maar wel onreglementair. De vrije trap werd scherp ingedraaid en binnengelopen door de Millingenaren 0-1. Ewijk sloeg bijna direct terug maar Koen de Waal zag zijn kopbal aan de verkeerde kant van de paal gaan. Millingen werd in de fase na de goal wel sterker, het positiespel was simpel weg beter verzorgd zonder dat dit nu direct tot kansen leidde. Ewijk kreeg voor de rust nog 3 kansen: een directe vrije trap van Kay Thomassen (muur) een actie die Brian de Groot voor de goal bracht (goede redding keeper) en een mooi schot van Luuk Reuvers (net naast)

Bij de rust dus 0-1 en Ewijk wist dat het uit een ander vaatje moest tappen na de thee. Ewijk startte opportunistisch, wisselde na 10 minuten de getergde Max Watenberg voor Bas Loeffen en zag diezelfde Max Wattenberg ca. 5 minuten na zijn invallen de gelijkmaker scoren. Die goal mocht echter wel op het conto van Koen de Waal die ijzersterk doorging in de 16 en zoveel spelers naar zich toe trok dat Max Wattenberg volkomen vrij stond toen hij door Koen werd aangespeeld. Ewijk leek nu bevrijd en trok vol door voor de overwinning. De kansen kwamen er ook. In de 61 minuut een kop kans voor Koen de Waal, die net naast ging. Na bijna 70 minuten verlaat Tim van de Mortel, die met een aantal scherp aangesneden corners liet zien nog steeds over een uitstekende traptechniek te beschikken, het veld voor Marco Leenders. De keeper van Millingen die een goede wedstrijd keepte, kwam even later 2x goed weg: een mislukte trap leidde bijna een doelpunt in en even later had de bal zomaar op de stip gekund toen Max Wattenberg door hem geraakt werd en neerging in de 16. Even later bewees de keeper zijn kwaliteit door een 1 op1 met Koen de Waal in zijn voordeel te beslissen en niet veel later de bal uit de bovenhoek te werken na een goed schot van Rick Verploegen.

Sjoerd van der Hagt kwam nog om de moegestreden Brian de Groot te vervangen. En waar het de laatste weken Ewijk niet mee zit, kwam het missen van de kansen Ewijk ook nu duur te staan. Millingen, wat de 2e helft nog niet dreigend was geweest, zag de rechtsback tot zijn eigen verbazing ineens vrijkomen op de rand van de 16. Hij besloot uit te halen, produceerde een schotje wat echter in de uiterste hoek verdween:1-2. Ewijk wist in de resterende tijd niets meer te creëren en verloor zo, voor de 3e keer op rij.

Maar oranje zwarten, met goede inzet, saamhorigheid en onvoorwaardelijke strijd moet volgende week uit bij WVW het tij worden gekeerd. Met een goed resultaat kan dan de stap richting nacompetitie worden gemaakt. De laatste competitiewedstrijd is WVW-Ewijk zondag 26 mei aanvang 14.00 uur. De selectie van Ewijk 1 kan alle support in deze zware weken gebruiken.