Ewijk wint van WVW en maakt zich op voor toetje tegen RODA

De laatste reguliere speelronde werd zondag afgewerkt en Ewijk deed dat middels een wedstrijd tegen degradant WVW uit Weurt. Helaas gaan we ze missen in de lokale derby’s, we komen altijd graag in Weurt, de ontvangst is hartelijk bij deze hechte club.

WVW bungelde het hele seizoen onderaan, behaalde simpelweg te weinig punten. Toch zijn de mensen uit Weurt tevreden over trainer Marc Peters die ondanks de resultaten niet kan klagen over trainingsopkomst of inzet.

Ewijk had een matige serie van 3 nederlagen slecht verteerd. De stemming in Ewijk is wel eens beter geweest. Winnen is nu eenmaal makkelijker dan verliezen. Trainer Bram Remkes had een aantal wijzigingen doorgevoerd. In de goal Jan Cobussen. Een driemansverdediging met Lars van de Coolwijk, Sander Leenders en Rick Verploegen. Een blok van 5 op het middenveld met Jordy Poppelier, Tim van de Mortel, Bas Loeffen, Casper van Loenen en Max Wattenberg. Een tweemansblok voorop met Sjoerd van der Hagt en Brian de Groot.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Ewijk was de betere ploeg, zonder nu direct overdadig veel kansen te creëren.

Toch kwam Ewijk al na 16 minuten op 0-1, via een prachtige uithaal van Sjoerd van der Hagt in de uiterste hoek. De keeper was kansloos en moest even later ook nog geblesseerd het veld verlaten. Ewijk zette overal goed druk, maar wist dat niet in kansen om te zetten.Net voor de rust kwam die er wel toen Brian de Groot met een geweldig schot na een prachtige aanval uithaalde. De reserve keeper van WVW redde bekwaam.

Na de rust kabbelde de wedstrijd door, en scheidsrechter Alwin Steeg die wederom een prima pot floot, hoefde bijna niet in actie te komen. Met een blessure viel Max Wattenberg uit en werd afgelost door Koen de Waal.

Na een goed kwartier een prachtige aanval opgezet via Bas Loeffen die Casper van Loenen bereikte. Helaas kon Sjoerd van der Hagt net niet worden bereikt anders was het een juweeltje geweest. Diezelfde Bas Loeffen bereikte even later wel Brian de Groot die met een versnelling Koen de Waal een mooie kans bood. Koen wist de bal op waarde te schatten en maakte beheerst af:0-2.

Brian de Groot kon vervolgens uit gaan rusten en werd vervangen door Bas Jacobs. Die kopte even later een corner in, welke wederom strak aangesneden was door Tim van de Mortel. Een WVW speler redde echter keurig van de lijn, zo bleef het 0-2. Niet veel later mocht Casper van Loenen die een sterke wedstrijd had gespeeld gaan douchen en kwam Kay Thomassen nog even binnen de lijnen. Net voor het eind kopte Lars van de Coolwijk nog een bal op de lat.

Na het laatste fluitsignaal bleek dat deze stand genoeg was voor de 2 plek in de eindstand. Een prima prestatie van Ewijk 1 om zo het seizoen af te sluiten.

Zondagavond werd iedereen verrast door de KNVB die alle schema’s weer vrolijk op de kop had gezet. De grootste winnaar van die aanpassing bleek RODA Winssen wat ineens geen 1e ronde hoefde te spelen, tegen Krayenhoff. Daar zullen ze in Winssen zeker niet rouwig om zijn geweest.

Zondagmiddag as, om 14.30 uur kruist Ewijk in de 2e ronde van de nacompetitie dan ook de degens met de buren uit Winssen. De wedstrijd wordt gespeeld in Ewijk op de Blatenplak. Daar staat nog een stevige rekening mee open gezien de 2 edities van vorig seizoen. De ploeg rekent op uw aller support om de finale van nacompetitie te bereiken.