Ewijk verslaat RODA met 2-1, én plaatst zich voor finalewedstrijd om promotie naar de 3e klasse

Alle omstandigheden voor een heerlijk voetbalmiddagje waren vooraf aanwezig:
- prachtig weer, alhoewel het wel erg benauwd was voor de voetballers
- grote belangen: RODA moest winnen om in de 3e klasse te blijven. Ewijk moest winnen omdat Ewijk altijd van RODA moet winnen en ook om de kans op promotie levend te houden
- grote iconen aan beide zijdes die mogelijk hun laatste wedstrijd voor hun club spelen. Aan RODA-zijde Bob Stevens, aan Ewijk zijde Koen de Waal en Tim van de Mortel.
- grote publieke belangstelling vanuit beide dorpen en de rest van Maas en Waal.

Ewijk trad aan zonder Tom Diebels. Maar ook zonder Luuk Reuvers en Jesse Bredewout, beide nog geblesseerd. Daartegenover stond de terugkeer van Patrick Tromp, die op de bank begon. Na een zenuwachtig begin van beide zijdes trok Ewijk het initiatief wat meer naar zich toe. Dat leidde niet direct tot grote kansen, maar in de 14e minuut was er ineens een scrimmage voor de goal van RODA waar de keeper nog net goed kon ingrijpen. Dat leek het startsein voor Ewijk te zijn het gaspedaal eens goed in te trappen. In de 20e minuut een prachtige pass van Kay Thomassen op Koen de Waal die zich van 2 tegenstanders ontdoet en de bal voorgeeft op Brian de Groot. Helaas kwam hij niet tot een echt schot en kon het geproduceerde rollertje makkelijk worden opgeraapt door de keeper. Niet veel later een scrimmage bij het RODA doel waar de keeper gepasseerd wordt maar hulp krijgt van een der rood zwarten die op de lijn redding brengt.  RODA had zich aanvallend nog niet gemeld maar kreeg even later in een paar minuten tijd 2 kansen. De eerste leverde een mooi schot van links in de 16 op, waar keeper Jan Cobussen goed redde. Een minuut later wordt er niet door gedekt en kan RODA vanaf de rechterzijde Bob Stevens bedienen, die fraai inkopt: 0-1. Ewijk leek wat aangeslagen en kwam niet goed meer in het spel. Toch kreeg Koen de Waal op slag van rust nog een mogelijkheid die echter vakkundig werd gered.

Rust dus in Ewijk waar de oranje zwarten wisten dat er na rust uit een ander vaatje moest worden getapt om de kans op promotie levend te houden. Na de thee viel Max Wattenberg in voor Bas Loeffen. Na een kwartier kwam Patrick Tromp voor Tim van de Mortel. Los van een schotje van RODA gebeurde er niet veel. Ewijk hanteerde te snel de lange bal, waar via combinatievoetbal de tegenstander meer pijn had kunnen worden gedaan. De lange ballen vlogen nogal eens over zij- en achterlijn waardoor het voor de voorwaartsen een zware middag was. RODA leek de voorsprong nu al te willen koesteren en ondernam weinig initiatief. Na 65 minuten wel een goede kopbal van Koen de Waal die stuiterend voor de lijn helaas ook over de goal ging.

De tijd leek wat te gaan dringen voor Ewijk dat met de laatste wissel Bas Jacobs bracht voor verdediger Jordy Poppelier. Die wissel bleek een goede, want hij bracht voorin een extra stuk dreiging. Niet onbelangrijk ook het uitvallen van Tjeerd Steeg aan RODA-zijde die tot dan toe een rots in de branding bleek. Door dat uitvallen liet RODA zich wel heel erg ver terugzakken, waardoor Ewijk het overwicht in de schoot geworpen kreeg. Ewijk kreeg in de 87e minuut een mogelijkheid door een knap schot van Bas Jacobs welke door de keeper nog kon worden gered. Even later, de klok stond op 89 minuten, breekt Bas Jacobs door en word, ca. 20 meter van de goal, gevloerd. De vrij trap werd door Kay Thomassen ingeschoten. De RODA  keeper kreeg geen vat op de bal en Lars van de Coolwijk was er als de kippen bij om de 1-1 binnen te schieten. Een terechte gelijkmaker gezien de inzet aan Ewijk zijde. Ondanks dat de speeltijd erop zat gebeurde er daarna nog veel, heel veel zelfs. Waar iedereen langs de kant rekende op een verlenging, kregen we toch nog een winnaar.

Eerst kon Bob Stevens namens RODA ongehinderd op de goal koppen, maar de bal ging te veel naar het midden zodat Jan Cobussen redding kon brengen. Vervolgens mocht Ewijk via Brian de Groot nog een corner aan de andere zijde nemen. De corner werd door de keeper van RODA  volledig gemist, waardoor Lars van de Coolwijk, hij weer, de winnende treffer wist binnen te koppen:2-1

Een oranje zwarte tsunami ging over de Blatenplak waar de hele Ewijk selectie zich onderdompelde in het feest met supporters. Een geweldige beloning voor de ploeg. Het voetbal was zeker niet goed, maar door de tomeloze inzet kroonde Ewijk zich tot terechte winnaar.

Op 2e pinksterdag 10 juni speelt Ewijk op neutraal terrein van om promotie naar de 3e klasse tegen WWNA. Nadere info volgt z.s.m.