Internationale seizoensopening vv Ewijk JO16-1

Afgelopen zaterdag vond een bijzondere internationale seizoensopening plaats voor de JO16-1.

Een Duits jeugdteam van Rot-Weiss uit Erkenschwick wilde graag richting de Batenplak komen om zich te meten met de Nederlandse jeugd.

Daar had de mannen uit Ewijk ook wel zin in en zo geschiede. Rond 14.00 uur verzamelde de teams zich om zich te prepareren voor deze internationale jeugdtopper.
Nadat JO16-1 met nette haartjes eerst nog op de foto waren gezet voor de jaarlijkse teamfoto werd er bij de toss door aanvoerder Rick de zeer gewilde Ewijk-sjaal aan de aanvoerder van Rott Weiss Erkenschwick overhandigd met de opdrachet deze in hun spelershome zichtbaar op te hangen.

Onder de uitmuntende leiding van Wouts Arts werd deze clash der voetbalrivalen op een stevige maar vriendelijke wijze gestreden. Na een aanvankelijk sterker Duits begin wisten de mannen van Ewijk de overhand te nemen en na een aantal prachtige doelpunten, waaronder een prachtig gebroederlijk doelpunt van Teun en Rick van der Brandt werd de einduitslag 7-3 voor Ewijk.

Het was al met al een prachtige ervaring en een hele leuke wedstrijd tegen onze oosterburen. Met de voor Ewijk positieve einduitslag werd het adagium van Gary Lineker; " Voetbal is een heel eenvoudig spel , 11 tegen 11 man spelen om een bal, en uiteindelijk winnen de Duitsers " deze keer gelukkig toch niet bewaarheid!