Ewijk blijft ook bij Germania overeind: 0-2

Met de bewoners van de ”Stekkenberg“ werd het tweede deel in het Groesbeeks drieluik gespeeld. Ewijk had vorige week Groesbeekse Boys met 3-2 verslagen, terwijl Germania op bezoek bij Estria met 0-5 fors had uitgehaald. De Groesbekers waren daardoor tot de 3e plaats achter DVOL en Ewijk opgeklommen.

Een echte topper dus en wie dat voor het seizoen had voorspeld was in Ewijk waarschijnlijk toch bezorgd aangekeken. De tribune in Groesbeek was lekker oranje zwart gekleurd: de opkomst uit Ewijk was weer prima. Ewijk trad aan zonder Max Wattenberg en Sander Leenders, maar met Bas Loeffen en Lars van de Coolwijk beschikt trainer Bram Remkes over prima vervangers.

Om 14.00 uur floot de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Soeter voor het begin van de wedstrijd. Ewijk begon in lijn met clubgedachte: “Naar Voren Naar Voren, Ewijk gaat weer fel van start”. Dat leidde al na circa 3 minuten tot een diepe bal op Bas Jacobs die zijn tegenstanders op snelheid klopte en net buiten de 16 zichzelf ineens getorpedeerd zag worden door de Groesbeekse sluitpost. Een rode kaart had gekund, de scheids gaf geel en een vrije trap, die overigens niets opleverde.

Daarna ontstond een wedstrijdbeeld zoals we al vaker zagen: de tegenstanders van Ewijk voetballen meestal makkelijk de bal rond, hebben vaak wel een paar vaardige spelers met een goede actie, maar tot heel veel kansen komt men toch niet. Germania kwam niet verder dan schot, welke door keeper Jan Cobussen keurig werd gekeerd. Na een dik kwartier kwam Ewijk goed weg toen de linksbuiten goed doorkwam en een prima voorzet afleverde. De inzet werd echter voorlangs gekopt zodat de stand op 0-0 bleef. Kort voor het half uur een goede interceptie door Guus Derks, wat leidde tot een strakke opening op Tom Diebels. Die leek de bal hard voor te trekken op de inkomende Bas Jacobs, die echter niets meer hoefde te doen aangezien een Germania verdediger pardoes de bal in eigen goal liep: 0-1. Ewijk kreeg het nu een stuk gemakkelijker: Germania had moeite openingen te vinden en was vooral afhankelijk van spits Sven Klaassen die het echter op punten aflegde tegen Kay Thomassen die heer en meester was. Net voor de rust nog 2 spannende momenten toen een corner van Germania snoeihard naast de voor Germania verkeerde kant van de paal werd gekopt. Ewijk counterde kort daarop nog eens met Bas Jacobs die ter hoogte van het strafschopgebied aflegde op Tom Diebels die net over mikte. 0-1 werd dus de ruststand.

Na rust werd de eerste kans voor Germania genoteerd, echter voor dat het echt gevaarlijk werd kon Jordy Poppelier ten koste van een corner wegwerken. Even later een goede redding bij een vrije trap door Jan Cobussen. En dat was, zo moeten we constateren eigenlijk ook het laatste wapenfeit van de Groesbekers, wat leidde tot gevaar. In voetballend opzicht dan. Ewijk kwam geen moment meer in de problemen afgezien van een aantal forse charges door de Groesbekers die vooral uit frustratie leken voort te komen. Ewijk wisselde Sjoerd van der Hagt voor Bas Jacobs en een kwartier later Dennis Logister voor Patrick Tromp. Als laatste kwam Luuk Reuvers in het veld voor Bas Loeffen. Germania probeerde vooral met lange ballen openingen te zoeken, maar de Ewijk verdedigers stonden goed. De aanvallen van Ewijk bleven gevaarlijk en uit een actie van Tom Diebels ging de bal voorlangs. Brian de Groot wist met zijn niet aflatende werklust de bal echter nog eens voor te geven waar Tom Diebels helemaal vrij stond om af te ronden: 0-2

Nu leek de wedstrijd wel helemaal gespeeld. Ewijk kreeg nog wel een paar kansen maar wist het net niet meer te vinden. De slotfase eindigde met 10 tegen 10: de linksbuiten van de Groesbekers liep binnen de minuut in één actie tegen een rode kaart aan. In dezelfde actie moest Thijs Hendriks geblesseerd het veld verlaten. De wedstrijd eindigde zo in 0-2.

Ewijk staat bij haar debuut in de 3e klasse nu 3 punten los op de concurrentie en vind zich zelf terug op plaats één. Een compliment voor de ploeg van trainer Bram Remkes. Met in het achterhoofd dat de prijzen pas in december(periode) en mei (kampioenschap)worden verdeeld, komt a.s. zondag het slot van dit Groesbeeks feuilleton als Rood Wit op bezoek komt. Aanvang 14.30 uur op de Blatenplak.