Ewijk nipt onderuit tegen Rood Wit: 0-1

Voor de volgers van Ewijk was het spannend om te zien of Ewijk ook in de 5e wedstrijd van dit seizoen in staat zou blijken de punten binnen te slepen. Na de 4 eerste wedstrijden in winst om te zetten trof het team van Bram Remkes in Rood Wit de laatste van 3 tegenstanders uit Groesbeek. Germania en Groesbeekse Boys werden al eerder teruggewezen naar grens van de Duitse heuvelen.

Rood Wit is een gewezen eerste klasser die na twee degradaties de laatste jaren actief is in de 3e klasse. Vorig jaar nog maakte het team via nacompetitie nog aanspraak op promotie naar de 2e klasse. Het team wist tot zondag 2 partijen te winnen, maar verloor er ook twee.

Ewijk trad aan met een paar wijzigingen: Rick Verploegen maakte na blessureleed weer zijn opwachting als rechtsback op de plek waar Thijs Hendriks juist geblesseerd moest afhaken. Op het middenveld ontbrak Patrick Tromp zodat Dennis Logister mocht starten. Er zaten maar liefst 5 fitte wissels en een reserve keeper op de bank, kortom grote personele weelde voor de oranje zwarten.

De wedstrijd dan. Er werd afgetrapt op de Blatenplak om 14.30 in druilerig weer. Rood Wit was vaardiger en beter in de eerste helft. Het team heeft in de as een aantal sterke spelers, met goede technische vaardigheden. De bal ging meermaals snel rond, met veel snel kaatswerk. De ploeg zakt zonder bal snel in tot ver op eigen helft, waardoor er als totaal weinig ruimte was. Resultante van een en ander was dat er voor de supporters weinig te genieten was. Dit lag ook aan Ewijk. De passing bleef de hele middag slordig, te vaak net niet maar ook te weinig creativiteit om tot goede aanvallen te komen.

De eerste 20 minuten had Rood Wit wat meer de bal zonder nu heel veel te creëren. In de 21e minuut ging Rood Wit scherp door maar werd door de scheidsrechter terecht afgefloten voor buitenspel. Even later een erg harde tackle op Jordy Poppelier die blij mocht zijn nog door te kunnen. De prima fluitende scheidsrechter Buurman had daar wellicht geel moeten trekken. Na een klein half uur de eerste goede uitbraak voor Ewijk. Een snelle counter, die er kwam na een goede interceptie, leek via Bas Jacobs Tom Diebels kansrijk te bereiken maar ook die bleek buitenspel te staan.

Kort daarna stond ineens wel de 0-1 op het bord: hoge voorzet en de bal werd over keeper Jan Cobussen heen bij de 2e paal knap ingekopt. Vlak voor rust de beste kans voor Ewijk: Bas Jacobs speelt op de rand strafschopgebied een verdediger uit en lijkt vrij te kunnen inschuiven maar mikt net te hoog. 0-1 met de rust en Ewijk moest nieuwe plannen gaan smeden. Meteen na de rust kwam Luuk Reuvers voor Jordy Poppelier. Luuk speelde als linksback vervolgens een uitstekende 2ehelft.

Na een goed uur kwam Max Wattenberg in het veld voor Bas Loeffen en de laatste wissel was een aanvallende om nog wat te bewerkstelligen. Sjoerd van der Hagt kwam voor Rick Verploegen. Maar veel verder dan wat halve kansen en mogelijkheden kwam Ewijk niet. Waar Rood Wit op een paar posities wel piepte en kraakte kreeg Ewijk door aanhoudende slordigheid nimmer echt de boel onder druk.

Sterker nog in de 82e minuut ging de bal op de stip voor Rood Wit. Een overtreding net binnen de 16 leverde Rood Wit een unieke kans op 0-2. Maar deze zondag bleek een hoog penaltybokaal niveau van de familie Cobussen te bevatten. Waar Teun in blessuretijd bij Ewijk 5 een penalty benutte, welke winst in de topper tegen WVW betekende, bleek keeper en broer Jan vanaf de stip juist niet te passeren.

Zo leek het bij 0-1 spannend te blijven maar helaas wist Ewijk ook deze mentale opsteker niet te kunnen gebruiken om de tegenstander werkelijk te verontrusten.

En zo kwam er na terecht toegepaste blessure tijd af met een 0-1 eindstand. Met die uitslag komt er een eind aan de reeks overwinningen van Ewijk 1. Volgende week speelt Ewijk uit bij Hapse Boys. De wedstrijd in Haps begint om 14.30 uur.