Ewijk ziet Trekvogels wegvliegen: 1-5

Na de bliksemstart met 12 punten uit 4 wedstrijden werden de afgelopen weken al 2 nederlagen op rij geleden door Ewijk 1. Eerst werd 2 weken terug al de nipte, maar meer dan terechte 0-1 nederlaag tegen Rood Wit geleden. Vervolgens werd er vorige week met 2-0 verloren in Haps bij de lokale Boys in een van Ewijk zijde zeer matige pot. Met de komst van de Trekvogels was er dus wel noodzaak aan een succesje aan Ewijk zijde om het goede gevoel weer wat terug te krijgen.

De kenners van het voetbal weten dat dit geen eenvoudige opgave ging worden, Trekvogels is al jarenlang stabiele 3e klasser met in betere tijden zelfs een bezoek aan de 2e klasse. De groen zwarten konden bij winst over Ewijk heen wippen, kortom iedereen had belang bij een resultaat. Ewijk begon wederom met een aantal aanpassingen in de opstelling. Achterin Lars van de Coolwijk als rechtsback, het centrale duo werd gevormd door Sander Leenders en Kay Thomassen en op linksback Jordy Poppelier. Het middenveld met de controleurs Max Wattenberg en Guus Derks met daarvoor de terugkerende Patrick Tromp. Voorin was een plek voor Bas Jacobs gereserveerd, waar hij werd bijgestaan door Tom Diebels en Sjoerd van der Hagt. Een zeer volle bank met Bas Loeffen, Pim Mahu, Brian de Groot en Rick Verploegen en Luuk Reuvers.

Om 14.30 floot de uitstekend leidende scheidsrechter Breunissen voor het eerst. Na enkele minuten kwam Ewijk al eens door met een diepe pass op Tom Diebels die alleen nog met een overtreding kon worden gestuit. Maar na 5 minuten hadden de Trekvogels geen antwoord: een diepe pass van Sander Leenders, leek een prooi te worden voor de keeper van Trekvogels. Die verkeek zich op de snelheid van Bas Jacobs die zich er nog net tussen keeper en verdediger kon wurmen en de 1-0 op het bord schoot. Dat was het startsein voor de Trekvogels er een schepje boven op te gooien en Ewijk kreeg het al snel moeilijk. De gelijkmaker volgde snel: een vrije trap op randje 16 voor de Trekvogels, welke hard op de paal werd geknald, werd in de rebound echter onberispelijk binnen gekopt 1-1. Hierna een lange fase waarin beide teams hun spel speelden: Ewijk probeerde met lange diepe ballen de spitsen te bereiken, Trekvogels combineerde sterk door het midden en probeerde zo Ewijk uit elkaar te spelen. Net voor de rust was Trekvogels succesvol door een ingooi snel te nemen. Jordy Poppelier kwam te kort om het onheil te keren, de voorzet werd prima afgewerkt voor de goal door een inlopende spits 1-2. Zo moest Ewijk wederom met een achterstand de rust in.

Na de thee een ongewijzigd spelbeeld. Ewijk speelde de lange bal en was na een kleine 5 minuten bijna succesvol via Bas Jacobs. Op randje 16 kwam een hoge bal waar hij een duel aan ging met de uitgelopen keeper. Die merkte dat Bas toch hoger kon koppen dan hij met zijn handen kwam. Bij die actie werd de Ewijk aanvaller tegen de grond gewerkt maar zag vervolgens tot zijn verbazing de vlag omhoog gaan voor buitenspel. Trekvogels ging na een goede combinatie op weg naar de 1-3 maar zag keeper Jan Cobussen bekwaam redden. Nog voor het uur wisselde trainer Bram Remkes twee keer: Max Wattenberg verliet het veld voor Dennis Logister en Sjoerd van der Hagt werd afgelost door Brian de Groot. Ewijk kwam zo optisch wat opportunistischer voor de dag. Eerlijkheid gebied te zeggen dat het meer leek dan het was, objectief gezien vanaf de kant was het echt wachten op de 1-3 door de ruimte die ontstond. Die kwam er na 63 minuten al: bij een tegenstoot werd Lars van de Coolwijk uitgespeeld, die enigszins voorzichtig moest handelen met geel op zak. Op de rand van de 16 werd de tegenstander toch uit balans gebracht en de bal ging op de stip:1-3

Ewijk probeerde het even later nog eens na een goede doorkopbal maar de daaropvolgende inzet van Dennis Logister ging ruim over. Even later verliet de aangeslagen Kay Thomassen het veld voor Rick Verploegen. 10 minuten voor het eind werd de wedstrijd (voor zover dat al niet zo was) definitief beslist met de 1-4 uit een heerlijke vrije trap welke ineens werd binnen geschoten. Ewijk produceerde nog een goede kopbal van Bas Jacobs, welke op de lijn werd gekeerd. Nog was de gifbeker niet leeg want vlak voor tijd wisten de Trekvogels ook nog 1-5 binnen te werken. Een mooie aanval werd op de achterlijn nog teruggelegd en onberispelijk binnen gewerkt. Toch wel een stevige oor wassing voor de oranje zwarten die in de ranglijst met 12 punten in de middenmoot zijn beland. Maar let op: Beuningse Boys zien we op een nacompetitie plaats met slechts 4 punten minder.

Ewijk zal snel op zoek moeten naar het gevoel van de eerste weken, compacter spelend, elkaar steunend en strijdend voor elke meter. Met elke vorm van verslapping wordt op dit niveau met het spel van Ewijk een lastige opgave. Volgende week een lastige wedstrijd als Ewijk op bezoek gaat bij Brakkenstein, een van de topploegen uit deze 3e klasse, maar ook een die Ewijk ligt in het nabije verleden. Aanvang 14.30 uur.