Ewijk komt net tekort tegen Brakkenstein: 3-2 verlies

Op een koude maar mooie zondagmiddag toog Ewijk naar Nijmegen om daar de degens te kruisen met Brakkenstein. De Geel Zwarte formatie staat op een knappe 2e plaats, scoort veel en is in de winning mood. Ewijk had de laatste drie wedstrijden op rij verloren waarmee de zoete smaak van de 4 overwinningen in het begin wel een beetje is weggeëbd.

Ewijk had de bezetting van de rechtsback plaats aangepast, nu mocht Rick Verploegen starten. Op het middenveld een plek op 10 voor Sjoerd van der Hagt en voorin mocht Brian de Groot van quitte af aan starten.

Onder het toeziend oog van de nieuwe trainer van Brakkenstein, vanaf 2020, werd om 14.30 voor het eerst gefloten door dhr. Schenk, scheidsrechter van dienst. De intenties van beide teams werden snel duidelijk, Brakkenstein beschikt over een vaardig middenveld, met veel beweeglijke spelers voorin, die graag diep gaan en voor veel dreiging zorgen. Ewijk moest noodgedwongen terug en probeerde met tegenstoten gevaar te stichten. Brakkenstein was de betere ploeg en al in de 2e en 3e minuut leidde dat tot de eerste kansen. De eerste werd na een prima voorzet gemist, de 2e door keeper Jan Cobussen bekwaam gered. In de 13e minuut werd Ewijk voor het eerst gevaarlijk, een goede combinatie eindigde met een voorzet die bij Bas Jacobs met een mislukte Fallrückzieher eindigde.

Af en toe kwam Brakkenstein goed combinerend door, maar Ewijk gaf op wat kansjes na niet al te veel weg, zonder zelf nu nog tot grote kansen te komen. In het rustsignaal nog een goede schotkans voor Brakkenstein, maar keeper Jan Cobussen stond zijn mannetje. 0-0 dus met de rust en daar mocht Ewijk het meest tevreden mee zijn. Na de thee geen wissels maar al in de 4e minuut werd het 1-0. Schot op doel, welke door Jan Cobussen wordt verwerkt, maar helaas recht in de voeten bij een der voorwaartsen. De bal werd vervolgens ingespeeld en vanaf links netjes afgerond. Een terechte voorsprong voor Brakkenstein, maar Ewijk was strijdbaar. Een paar minuten later jaagt Ewijk goed door en valt de bal in de ruimte achter de verdediging. Tom Diebels reageerde het meest alert en schuift keurig beheerst de 1-1 binnen.

Het sein voor Brakkenstein om weer op jacht te gaan naar een voorsprong. Ewijk wisselde voor het eerst, Sjoerd van der Hagt verliet het veld voor Bas Loeffen. Brakkenstein hield aan een aanval een hoekschop over. Bij die corner stond de verdediging wel erg matig want bij de 2e paal stonden 3 man op rij vrij. Een was al genoeg want de 2-1 werd strak en onhoudbaar ingekopt.

Ewijk moest dus weer op jacht naar de gelijkmaker en weer slaagde de ploeg daar snel in. Een keurige pass van Guus Derks achter de verdediging werd goed op waarde geschat door Bas Jacobs. Hij passeerde de keeper rustig en werkte de gelijkmaker binnen. Toch kwam Brakkenstein weer op voorsprong. De bal werd de 16 ingegooid en Ewijk verdedigde de bal hard weg. In het ruimen leek een speler van Brakkenstein getoucheerd te worden. Het gegil om penalty werd beloond. Een zware straf maar hij kon gegeven worden. De uitblinkende mid mid van Brakkenstein schoof keurig beheerst de 3-2 in.

Ewijk wisselde nu 2x: Max Wattenberg en Rick Verploegen verlieten het veld en werden afgelost door Lars van de Coolwijk en Luuk Reuvers. Ewijk zette alles op alles kreeg nog kansen met een flinke scrimmage in de 16. Jordy Poppelier kopte en buffelde overal op het veld, maar het mocht helaas niet meer baten. Met 3-2 werd de 4e nederlaag op rij geleden.

Maar eentje met perspectief. We zagen weer een Ewijk zoals het hoort en van Brakkenstein verliezen is geen schande, alhoewel er meer in zat. De volgende wedstrijd is op 24 november als Ewijk, op het veld van Beuningse Boys in Ewijk Oost mag aantreden. Aanvang 14.00 uur. De gezamenlijke oranje zwarte fietscombi vertrekt om 13.40 uur op de Blatenplak. De club heeft de steun van de trouwe supportersschare hard nodig in de strijd om de gemeente eer.