Ewijk 1 steelt lekkere punten bij Beuningse Boys: 0-1

Nog nooit werd er door eerste elftallen van deze clubs in competitieverband gestreden. Beuningen bivakkeert de laatste jaren in de 3e klasse, waar Ewijk dit jaar voor het eerst acteert. Een speciale derby omdat Beuningse Boys als 2e voetbalvereniging in Ewijk leek te komen spelen, waardoor zelfs de gemeente grens moest worden omgelegd om de clubnaam Beuningse Boys waarheid te laten blijven. De oranje mars toonde aan dat het met het derby gevoel in Ewijk wel goed zat. De oranje shawls en rookbommen waren duidelijk in de meerderheid op het sportpark van de Boys.

Na een minuut niet voetballen om de maatschappelijke discussie omtrent racisme op de kaart te krijgen kon er echt worden afgetrapt.

Beuningen heeft een geweldig potentieel aan voetballers met een mix van zowel jeugd als ervaring, maar staat in de stand onder Ewijk, op een nacompetitieplaats. Daarbij opgemerkt dat op de onderste 2 ploegen na alle teams kort bij elkaar staan. Ewijk was na de 5 nederlagen op rij hard toe aan een resultaat, Beuningen moest winnen om onderin wat weg te komen.

Het begin was flitsend, Beuningen kon al na een goede minuut voor het eerst doeltreffend zijn na een rare bal door het midden, maar er werd niet voor het laatst die middag, over gemikt.

Daarna was het in 2 minuten aan allebei de kanten raak, beide momenten werden wegens buitenspel echter afgefloten. Ewijk had daarna een lastige middag. Natuurlijk kon Beuningen meer voetbal op de mat leggen, maar ook de wapens van Ewijk zelf bleven in de eerste helft te veel achterwege. Op de enorme strijdlust van Brian de Groot na, oogde het team mak en vooral slordig. En was het keeper Jan Cobussen die alle zeilen moest bijzetten om goals te voorkomen. Dat deed hij met verve waarbij spits Glenn Muller van Beuningen ook nog weleens na zal denken wat er allemaal misging zondagmiddag. Hij kreeg zeker 5 uitgelezen 100% kansen in de wedstrijd om de score te openen maar grossierde in ballen naast en over of inzetten die door Jan Cobussen konden worden gered. En waar Beuningen in de eerste helft alleraardigst speelde, maar niet tot scoren kwam, worstelde Ewijk vooral met zichzelf. De ballen kwamen niet aan, er werd gelopen met de bal waar je dat beter niet kunt doen en de bal 3x naar elkaar spelen bleek al een te grote opgave.

Rust dus met 0-0 waar Ewijk blij mee mocht zijn. Aan de andere kant, het was nog steeds gelijk dus een resultaat lag binnen de mogelijkheden.

Na rust het eerste kwartier een zelfde spelbeeld. Beuningen speelde prima tot aan de goal, waar het afronden steeds niet lukte. Jan Cobussen toonde zijn kwaliteiten wederom met een aantal prima safes. Daarbij ging linksbuiten Twan Arnts ook mee in kansen missende malaise bij de Beuningenaren. De oranje zwarten onder leiding van trainer Bram Remkes werkten nu hard zonder dat het goed werd. Ewijk wisselde en bracht Sjoerd van der Hagt voor Bas Jacobs. Die wissel pakte goed uit want Sjoerd slaagde er in meer rust te brengen door de bal voorin beter vast te houden. Dreigend werd het echter nog niet want de schoten die Ewijk produceerde landden bijna op het hockeyveld.

Met de wissels van Dennis Logister en Max Wattenberg voor Bas Loeffen en Patrick Tromp kwam Ewijk iets aanvallender voor de dag. Beuningen speelde in die fase ook al lang niet meer goed voetbal want ging ook steeds vaker de lange bal hanteren. Wel kwamen ze nog een keer tot een doelpoging door een schot van  links back Arvid Daniëls welke  ternauwernood door keeper Jan Cobussen  kon worden gekeerd.

Zo leek het op een 0-0 af te stevenen. Simpelweg omdat wel duidelijk was dat Beuningen deze dag niet ging scoren en Ewijk niet bij machte leek tot een echte fatsoenlijke doelpoging te komen. Maar een derby blijft een strijd tot de letterlijk laatste seconde. Zo kreeg Ewijk in blessuretijd nog een vrije trap welke door Kay Thomassen werd voorgezet en daar door Dennis Logister zomaar tot doelpunt werd gepromoveerd. Direct daarna floot scheidsrechter Rutten af, waarmee Ewijk de 3 punten mee naar huis nam. Onterecht wellicht, maar je moet scoren om te winnen. Het afsluitende feestje in kantine van Beuningen toonde aan dat Ewijk de 3e helft moeiteloos naar zich toe trok ondanks de vroege kantine sluiting.

A.s. zondag 14.30 uur de belangrijke wedstrijd tegen Estria. Met een overwinning kunnen deze 3 punten nog meer glans mee worden gegeven.