vv Ewijk 1

Ewijk 1 bindt ook Estria aan de zegekar: 3-0

Estria is voor Ewijk een van de grote onbekenden in deze competitie. Afkomstig uit de regio Zuid maken zij na het kampioenschap in de 4e klasse een zeer moeizaam jaar door. Met slechts éen punt en 4 doelpunten voor is wel duidelijk waar het probleem van deze formatie zit.

Ewijk was deze week vooral nog bezig met de wedstrijd, en nasleep, van de wedstrijd bij Beuningse Boys. Nu de laatste rookwolken vanuit Beuningen zijn opgetrokken kan iedereen zich daar vanaf nu weer bezighouden met directe handhaving. Wij verheugen ons nu al op 10 mei als de Boys naar Ewijk komen.

Ewijk wist dat het beter moest dan tegen Beuningse Boys een week eerder. Trainer Bram Remkes had een wel erg volle reservebank, en met Max Wattenberg, Brian de Groot, Lars van de Coolwijk, Rick Verploegen, Dennis Logister en Pim Mahu zaten daar ook niet de minsten. In het basiselftal maar één wijziging, Sjoerd van der Hagt startte voorin vanaf het begin. Ewijk deed in de beginfase wat het moest doen, er werd meer gecombineerd, vooral meer over de grond gevoetbald met gebruikmaking van het middenveld en al gauw werd zo duidelijk hoe de krachtsverschillen lagen. Estria groepeerde zich op eigen helft, maakte de ruimtes klein en liet Ewijk de bal. Ewijk leek daar na 5 minuten al door heen te prikken met een doelpunt van Tom Diebels maar de uitstekend leidende scheidsrechter van dienst dhr. Blok had het duwen van Bas Jacobs goed gezien. Na een klein kwartier een vlotte combinatie via Guus Derks naar Tom Diebels, diens voorzet op Bas Jacobs kon alleen glijdend worden bereikt waardoor de bal over ging. Wat later goed doorjagen van Sjoerd van der Hagt, diens voorzet had afgemaakt mogen worden door Tom Diebels maar dat gebeurde niet. Voor de rust had Ewijk zeker al met 3-0 voor mogen staan qua kansen. De aanvallende rushes van Sjoerd van der Hagt waren een constante plaag voor de rechtsback die een moeilijke middag speelde en direct na rust uit zijn lijden werd verlost. Maar het lukte allemaal nog niet in de afronding, en waar is waar, de keeper van Estria stond een aardige wedstrijd te keepen. Rust dus met een 0-0 stand waarbij het spel wel het vertrouwen gaf dat die goal er nog wel ging komen. Maar dat dachten ze in Beuningen vorige week ook…

Na rust eenzelfde spelbeeld: Ewijk drong aan, Estria ging terug en kwam voetballend niet over de middenlijn. Al gauw joeg Tom Diebels na een goede actie de bal vanaf rechts in het zijnet. Na 53 minuten was het wel raak. Het middenveld wat vandaag voetballend meer in het spel betrokken was opende via Bas Loeffen een aanval op Bas Jacobs. Diens voorzet om de keeper heen maakte het afronden voor Tom Diebels een koud kunstje: 1-0. Na een uur loste Brian de Groot Bas Jacobs af. Even later gevolgd door de wissel van Max Wattenberg voor Patrick Tromp.

In de 74e minuut de eerste en enige mogelijkheid van de middag voor Estria. Vanaf links een kans om te schieten maar het schot ging hoog over. In de laatste 10 minuten besliste Ewijk het duel juist toen Estria voorin meer druk wilde zetten.

Eerst door een snelle ingooi van Brian de Groot op Tom Diebels. Die passeerde de keeper en stelde met zijn inzet Sjoerd van der Hagt in staat de 2-0 binnen te werken. 2 Minuten later gaat Brian de Groot, die sterk inviel, goed door en stelt met een voorzet Sjoerd in staat om zijn 2e van de middag binnen te schieten: 3-0

Dat werd ook de eindstand deze koude middag. Ewijk liet bij vlagen goed voetbal zien met verzorgd spel. Met 18 punten en nog één wedstrijd te gaan voor de winterstop tegen DVOL,16 december 14.30 uur, staat de ploeg er uitstekend voor. De voorsprong op de veilige plekken is gegroeid en dat in combinatie met het spel en getoonde felheid in het team maakt duidelijk dat Ewijk zich snel veilig moet kunnen spelen dit jaar.