Ewijk sluit 2019 af op een 4e plaats, na een gelijkspel tegen DVOL

De laatste wedstrijd voor de winterstop bracht ons DVOL op het programma.

De Lentenaren waren het seizoen goed begonnen, kregen net als Ewijk een terugval, maar versloegen vorige week wel koploper Brakkenstein. De ploeg staat op een 9e plaats alhoewel het verschil met Ewijk als nummer 4, slechts 4 punten bedraagt.

Ewijk heeft na de 2 zeges in de laatste wedstrijden weer wat lucht gekregen, maar wil tegelijkertijd niet verliezen om DVOL op afstand te houden. De wedstrijd werd gespeeld in een troosteloze ambiance. Bewolkt, koud, wat regen zo nu en dan en te weinig publiek. Ewijk speelde met een vergelijkbare opstelling als de week ervoor. Ook de bank kon weer goed worden gevuld aangezien het tweede elftal vrij was dit weekeinde.

We gaan het verslag over de wedstrijd kort houden. Het voetbal had geen hoge amusementswaarde. De trainer omschreef het achteraf als een tactische wedstrijd. Dat klopt, maar dan nog steeds was de conclusie dat we daar als toeschouwers niet warm van waren geworden. Er waren hoegenaamd geen kansen te noteren, aan beide kanten overigens. Ewijk was er na een aanval dichtbij nadat Tom Diebels en Brian de Groot Sjoerd van der Hagt een mogelijkheid boden. Maar al glijdend kon hij net niet binnenwerken. Ook DVOL mocht welgeteld een kansje noteren.

De inzet was prima van beide kanten, enige minpunt was wel de continu stroom van kritiek vanaf de DVOL bank. Op elke overtreding, op elk fluitsignaal van de scheidsrechter werd er door ca. 5 man tegelijk opgesprongen en geschreeuwd, meestal om een kaart. In de 2e helft was de beste man het een keer zat en stuurde een van de begeleiders terecht weg. Sportiviteit begint op de bank qua uitstraling en daar valt dus nog wel wat te winnen bij de Rood Witten.

Resultaat kon uiteindelijk dan ook alleen maar 0-0 zijn, de enige juiste uitslag deze middag.

Het tussenrapport voor Ewijk halverwege is prima.

Als debutant in de 3e klasse, met het afscheid van 2 sterkhouders in de vorm van Koen de Waal en Tim van de Mortel, is een 4e plek een keurig resultaat. Met niet altijd even goed voetbal maar wel altijd met goede inzet en mentaliteit.

Er is maar een zorg en dat is de enorme middenmoot in deze klasse. Die begint op de 2e plek en eindigt met de nacompetitie plaatsen. Het lijkt er op dat Vitesse 08 en Estria zekere degradanten/nacompetitie clubs zijn. Er van uitgaand dat Hapse Boys de inhaalwedstrijd tegen Vitesse een resultaat haalt, staat Ewijk slechts 4 punten los van die laatste “te vergeven “nacompetitie plaats.

Maar als Ewijk echter blijft doen wat tot nu toe is gedaan komt het goed. Hard werken, compact voetballen en de kansen die er altijd komen zo af en toe eens benutten.

Op 26 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij Blauw Wit in Nijmegen, aanvang 14.00 uur

Fijne feestdagen!