Ewijk 1 met 3-2 onderuit bij Blauw Wit in eerste wedstrijd van 2020

Ewijk mocht deze eerste wedstrijd in het nieuwe jaar aftrappen bij Blauw Wit uit Nijmegen.

Het weer was heerlijk en met een lekker zonnetje op een prachtig kunstgrasveld leken alle ingrediënten aanwezig voor een lekkere pot. Ewijk trad aan zonder Kay Thomassen, die door Lars van de Coolwijk werd vervangen. Ewijk startte goed en was na 10 minuten als eerste gevaarlijk door een schot van Sjoerd van de Hagt na een mooie aanval. Tot dan toe was Blauw Wit nog niet voor de Ewijk goal geweest, maar dat was 5 minuten later wel anders. Met een messcherpe pass door het midden kwam de spits ineens volledig vrij voor keeper Jan Cobussen die echter bekwaam redde op zijn inzet.

Nadat een goede voorzet van Sjoerd van der Hagt, mooi werd afgelegd door Tom Diebels, maar net niet door Brian de Groot tot doelpunt kon worden bekroond, was het even later wel raak. Een voorzet van Sjoerd van der Hagt werd door Patrick Tromp keurig afgemaakt, een verdiende 0-1 stond daarmee op het bord. In de volgende fase was Blauw Wit direct gevaarlijk. Ewijk werkte onrustig weg en de inzetten uit corners en aanvallen leverden al snel enkele hectische momenten op. Blauw Wit riep alleen wel erg gauw om penalty’s terwijl de bal werd gespeeld. Gelukkig bleef scheidsrechter van dienst dhr. Van Zuijlen dicht op het spel en leidde bekwaam. In de omschakeling kwam Ewijk nog eens gevaarlijk door maar een schot van Sjoerd van der Hagt zeilde over. In de 33e minuut kwam de verdiende gelijkmaker op het bord. Niet voor het eerst, en zeker niet voor het laatst deze middag, werd een actie opgezet door de uitstekend spelende Joep Martens op het middenveld, uiteindelijk tot doelpunt bekroond.

In de laatste fase voor de rust was het spel onderhoudend, maar niet goed. Beide teams kregen nog enkele kleine mogelijkheden de stand te veranderen, maar slaagden daar niet in. 1-1 was dus de terechte ruststand.

Meteen na rust een eerste wissel bij Ewijk waar Patrick Tromp door Max Wattenberg werd vervangen. Blauw Wit mocht daarna de eerste kans noteren, gevolgd door een goede mogelijkheid voor Ewijk waar Tom Diebels wellicht sneller Sjoerd van der Hagt had kunnen inspelen, maar nu liep de actie ongelukkig dood.

Na ca. 10 minuten 2 cruciale momenten in korte tijd, eerst werd in de 16 meter Tom Diebels met 2 handen vastgehouden en zo van scoren afgehouden. De overduidelijke penalty werd niet gegeven, maar een minuutje later, bij een onoverzichtelijke situatie aan de andere kant wel op de stip gelegd. Dat buitenkansje werd door de blauw witten uitgepakt en Ewijk moest nu in de achtervolging. In die periode had Ewijk veel moeite met de gebroeders Martens op het middenveld die het Ewijk moeilijk maakten. Ewijk had, behoudens een vrije trap van Sjoerd van der Hagt welke nog net door de keeper kon worden gekeerd, weinig kansen. De 3-1 na een prachtige aanval, was een mooie bekroning voor het betere spel van de Nijmegenaren in die fase.

Ewijk wisselde aanvallend, eerst verliet Jordy Poppelier het veld voor Bas Jacobs en vlak voor tijd kwam Dennis Logister voor Guus Derks. Door de wissels van de gebroeders Martens aan Blauw Wit zijde was duidelijk waar het verschil zat aangezien Blauw Wit daarna niets meer in de melk te brokkelen had. Ewijk kreeg via de snelheid van Bas Jacobs wel 3 uitgelezen kansen maar de laatste pass of het afwerken waren net niet goed genoeg. Vlak voor tijd dan toch nog een, makkelijke, penalty voor Ewijk, welke door Sjoerd van der Hagt feilloos werd binnen geschoten: 3-2.

De resterende tijd voor de mannen van Bram Remkes was echter te kort om ook nog de gelijkmaker te kunnen binnenwerken zodat met een terechte, maar dan toch ook weer niet zo nodige nederlaag, werd afgesloten.

A.s. zondag mag Ewijk thuis proberen tegen Vitesse 08 uit Gennep de punten aan de Blatenplak te houden. Een belangrijke wedstrijd voor oranje zwarten die dan ook op uw aller steun hopen, als om 14.30 wordt afgetrapt.