Ewijk legt Germania over de knie met ruime 3-1 winst

Nadat Ewijk twee weken geleden de thuiswedstrijd tegen Vitesse ’08 met 4-1 opvallend gemakkelijk naar zich toe trok, werd er vorige week een rustpauze door de KNVB ingelast met het oog op de storm die Nederland teisterde.

Zondag werd er wel gevoetbald, maar was er toch ook een behoorlijke windkracht 6 die dwars over het veld stond. Daarmee wel van invloed op het spel, maar niet leidend tot een specifiek voordeel in de wedstrijd zelf.

De mannen van Bram Remkes hadden één mutatie in de opstelling: Rick Verploegen keerde terug op rechtsback, Luuk Reuvers schoof door naar links om de afwezige Jordy Poppelier op te vangen. Ewijk begon stormachtig en al na 2 minuten passeerde Tom Diebels de keeper van Germania met een bekeken schuiver: 1-0. Een mooie opsteker voor de oranje zwarte equipe: een scenario als in de uitwedstrijd leek voor de hand te liggen. Germania kreeg de bal, schoof deze zorgvuldig op en neer, maar kwam nimmer dreigend tot kansen. Ewijk counterde er regelmatig goed onderuit en kwam al snel tot meer kansen via Sjoerd van der Hagt en Brian de Groot. Achterin stond het uitstekend en Sander Leenders en Kai Thomassen kwamen regelmatig met goede intercepties gevolgd door lange ballen die splijtende openingen werden. Na een half uur veranderde dat beeld. De aanleiding zat in een opstootje, waar de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Blok niet veel mee kon.

Daarna kreeg Ewijk ineens zelf meer moeite met Germania en voetbalde niet meer genoeg mee. Het tegenhouden ging ineens ook wat moeizamer en er werden wat gemakkelijke vrije trappen rondom de 16 weggeven. In de 39e minuut kwam via een prachtige vrije trap dan ook de terechte 1-1- op het bord.

Iedereen kon even uit de wind aan de koffie in de rust, maar daarna nam Ewijk het initiatief weer over. Eerst kwam Brian de Groot goed door, maar kon de kans net niet verzilverd worden. Even later goed doorzetten van Rick Verploegen, wiens inzet door Brian net niet afgerond kon worden. Germania verviel in de oude fouten en was vooral druk met commentaar op de scheidsrechter en tegenstanders. De ploeg kwam helemaal niet meer tot voetballen en Ewijk was de betere ploeg ,waarbij het wachten was op de voorsprong. Die kwam er na een klein uur, een inzet in de 16 werd door de verdediger met de hand verwerkt en de bal ging terecht op de stip. Tom Diebels legde aan voor zijn 2e van de middag en zo stond het 2-1.

In korte tijd veel blessures en wisselingen. Guus Derks werd vervangen door Max Wattenberg, die al snel de 3e op de schoen had uit een corner maar woest over de bal maaide. Vlak daarna een grote kans als de sterk spelende Brian de Groot onreglementair wordt gestopt door een verdediger. De scheids was coulant (een 2e gele kaart had gekund) maar de vrij trap leverde niets op.

Toch viel de 3-1 ook al snel. Na een mooie solo en prachtig bekeken binnenschuiven door Sjoerd van der Hagt was de wedstrijd ook gelijk beslist. Meteen daarna bijna ook nog de 4-1 als de terug gekopte bal door de keeper in tweeën net achter de lijn wordt verwerkt. Helaas hadden de grens- en scheidsrechter niet het goede beeld om de treffer te kunnen toekennen.

Bas Jacobs kwam Tom Diebels aflossen maar tot verandering van de stand leidde dat niet meer: 3-1.

Ewijk mag tevreden zijn. Een goede overwinning op een redelijke tegenstander zonder echt in de problemen te zijn geweest. Na de carnaval gaat Ewijk inhalen bij Rood Wit, aanvang 14.00 uur. De mannen van Ewijk kijken naar boven: de 2e plaats is slechts een puntje weg, maar om daar te blijven bivakkeren is een resultaat wel gewenst.