Ewijk pakt thuis tegen DVOL eerste puntje van het seizoen: 0-0

Vorige week ging Ewijk onderuit in Haalderen doordat het niet in staat was de kansen in de eerste helft te benutten, zondag was er in Ewijk echter een compleet andere wedstrijd te zien. Dat het wel eens minder enerverend kon zijn dan tegen HAVO, werd ingegeven door de wedstrijd die beide teams vorig jaar speelden. Toen was er een redelijke saaie 0-0 met weinig kansen. Ewijk miste zondag de geblesseerden Jesse Bredewout en Sjoerd van der Hagt.

In de eerste helft had Ewijk erg veel moeite met DVOL en dan met name op het middenveld. Er werd echter weinig gecreëerd door de voorwaartsen van DVOL ondanks dat ze veelvuldig balbezit hadden op het middenveld. De kort, maar prima leidende scheidsrechter Croesen had de wedstrijd onder controle en de teams gunden elkaar genoeg om dat mogelijk te maken. Ewijk probeerde het wel een aantal keren met snelle uitbraken maar de laatste pass kon net niet goed genoeg worden ingespeeld om echt gevaarlijk te worden.

In de 2e helft werd er door beide teams veel gewisseld, ten gevolge van blessures en tactische omzettingen van beide trainers. Zo kwam bij Ewijk Danny Kuypers voor de geblesseerde Cas Thomassen waardoor Jordy Poppelier een linie terugschoof. Ook Bas Jacobs kwam de aanval versterken en verving Luuk Könning die samen met Tom Diebels voorin streed. De paar keer dat mannen er goed doorheen speelden werden er door rood witten slimme overtredingen gemaakt. Die Ewijk alles bij elkaar toch 4 goede mogelijkheden vanaf 20-25 meter opleverden in de vorm van kansrijke vrije trappen, maar helaas geen doelpunten.

Ewijk kwam meer in het spel in die 2e helft maar moest bedacht blijven op de Lentse tegenstoten. De tandem op het middenveld met Dennis Logister, Luuk Reuvers en Max Wattenberg had het wat beter staan. Ewijk zelf creëerde een paar goede aanvallen via de rechterkant waar Brian de Groot weer ouderwets aan het bikkelen was. Dat leverde een aantal goede rushes op, maar de voorzetten kwamen net niet goed aan of werden goed verdedigd. Een goede steekpass bracht Bas Jacobs nog op een plek om een lobje te proberen over de keeper maar de bal kon net voor het over de lijn rollen worden weggewerkt.

Meestal had de verdediging deze middag toch goed grip op de Lentse aanvallers en stonden Cas Thomassen, later Jordy Poppelier, Sander Leenders en Lars van de Coolwijk hun mannetje. Desondanks kwam DVOL nog een keer door met een goed schot welke door Jan Cobussen wel kon worden tegengehouden maar niet geklemd. De inlopende aanvaller van DVOL schoot vervolgens over, maar stond ook al buitenspel.

Dat bleek uiteindelijk ook het laatste serieuze wapenfeit in deze wedstrijd. Ewijk haalt daarmee het eerste puntje binnen. Zal daar uiteindelijk tevreden mee moeten zijn, in de wetenschap dat het veldspel beter moet om overwinningen binnen te halen.

De eerste mogelijkheid daartoe is a.s. zondag als de oranje zwarten van Bram Remkes uit bij Eldenia mogen aantreden om 14.30 uur. Zal het daar onder de rook van Gelredome wel lukken?