Ewijk pakt bij Eldenia de eerste volle winst: 0-1

In een troosteloze ambiance op het sportpark in Elden trad Ewijk voor het eerst in de 2e corona golf aan zonder publiek. Op een paar verdwaalde Bosjesmannen na (we zagen er zowel van Eldenia als Ewijk zijde) mocht er geen publiek aanwezig zijn. In een voor Ewijk zwaar weekje voor alles wat met gezondheid te maken heeft, trad de oranje zwarte formatie van Bram Remkes met wat wijzigingen aan. Achterin schoof Jordy Poppelier een linie terug, net zoals Luuk Könning dat deed naar het middenveld toe. Daarmee kwam er een plaatsje vrij voor Bas Jacobs die weer eens in de basis mocht beginnen.

Het begin was voor Eldenia dat graag en lang de bal had. Via veel geschuif werd getracht bewegende middenvelders te lanceren maar de verdediging met naast Jordy Poppelier, Sander Leenders en Lars van de Coolwijk gaf geen krimp. En als de boel onverhoopt toch eens verder kwam stond Jan Cobussen op de goede plek om redding te brengen.

Ewijk zelf kwam pas na een kwartier uit de schulp gekropen en kwam er via Luuk Reuvers en Max Wattenberg een paar keer uit. Via Dennis Logister werd getracht dan de aansluiting naar beide spitsen, Bas Jacobs en Tom Diebels te bereiken. Die de veelvuldig opkomende Brian de Groot of Luuk Könnings dan konden lanceren. Toch ging dat in de eerste helft nog wat moeizaam. Ook Eldenia had moeite tot kansen te komen en kwam slechts een keer gevaarlijk door. De opbouw van Ewijk leidde tot balverlies en via de combinatie kon de spits van de zwart-witten zomaar aanleggen voor de 1-0. Om onverklaarbare reden ging de bal hard naast en kwam Ewijk goed weg. De rust werd bereikt met 0-0.

Na de rust stond de wind wat harder dwars over het veld. Geen echt voordeel voor een der ploegen maar het bemoeilijkte wel het spel. Meteen na rust een grote mogelijkheid voor Eldenia. Via de combinatie komt de spits vrij naar het doel van Ewijk toe. Keeper Jan Cobussen dwingt hem de hoek in, maar wordt voorbij gespeeld. De hoek was lastig genoeg want afwerken bleek niet meer zo eenvoudig getuige het schot naast.

Ewijk kwam er nu wel vaker uit. Soms werden de spitsen goed bereikt ofwel door een individuele actie, dan wel de tomeloze inzet van Luuk Könnings en Brian de Groot leidde diverse mogelijkheden in. Voor de goal was het nog niet scherp genoeg zodat de stand vooralsnog 0-0 bleef. Daar kwam na 63 minuten verandering in. Goede pass van Sander Leenders op Luuk Könnings die Bas Jacobs in de stelling bracht. Zijn voorzet werd na een lange loop actie van Brian de Groot binnengeschoven 0-1.

Danny Kuijpers kwam nu voor de moegestreden Max Wattenberg. Eldenia had ongetwijfeld allerlei plannen maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de kansen voor Ewijk waren. Regelmatig kwam Ewijk er snel en goed uit. Maar helaas, afwerking, laatste pass, of foute keuzes leidden niet tot meer doelpunten. Eldenia creëerde nauwelijks iets, behalve een vlammend schot wat deer Jan Cobussen uit de goal werd geranseld. Sil Bredewout kwam Dennis Logister in de slotfase vervangen. Een extra slot op de deur om de stroom aan extra aanvallers te beteugelen. Dat lukte goed, Ewijk kwam er zelfs nog een keer goed uit, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel.

Na goed 95 minuten kwam er een eind aan de wedstrijd en had Ewijk de eerste, maar terechte, overwinning binnen. De weg naar boven lijkt ingezet door de Ewijkenaren die in de grote middenmoot terecht komen, en alweer boven RODA’28 en Beuningse Boys staan.

11 oktober treedt Ewijk aan tegen Driel om 14.30 uur. Helaas is ook die wedstrijd zonder publiek, maar de echte die hards kunnen wellicht wat op neer wandelen langs de Blatenplak, om een glimp op te vangen.