Ewijk pakt 2e zege op rij en bindt ook Driel aan de zegekar

Na de winst vuit bij Eldenia traden de oranje zwarten, onder leiding van trainer Bram Remkes op de eigen Blatenplak aan tegen Driel. Die ploeg heeft 2 verdienstelijke gelijke spelen tegen niet de minsten, Trekvogels en Brakkenstein.  Maar verloor wel van het verassende GVA thuis.

Ewijk moest één wijziging doorvoeren i.v.m. afwezigheid van een der spelers. Achterin dezelfde samenstelling met Jan Cobussen in de goal, Lars van de Coolwijk, Sander Leenders en Jordy Poppelier. Op het middenveld 2 controleurs met Max Wattenberg en Sil Bredewout en op de flanken Luuk Könnings en Brian de Groot. Dennis Logister in de punt met voor hem de 2 spitsen Tom Diebels en Bas Jacobs.

Zonder toeschouwers óp het sportcomplex, maar wel met veel toeschouwers buiten de hekken, werd er 14.30 uur afgetrapt. Driel schoot uit de startblokken en zo was er al na 2 minuten een goede voorzet waar Lars van de Coolwijk nog net weg kon werken voor een van de inkomende spitsen af kon ronden. Uit de tegenstoot het eerste gevaar van Ewijk zijde na een actie van Dennis Logister die Bas Jacobs een mooie kans bood. Ewijk bleef de betere ploeg daarna. Het had weinig moeite op het middenveld en verdediging om Driel onschadelijk te houden. Zelf kwam de ploeg in de eerste helft een aantal keren goed door. In de 19e minuut een mooie pass van Tom Diebels op Brian de Groot. Voorzet op maat maar Bas Jacobs mikt net naast. Een paar minuten later komt Bas in een mooie positie voor de goal maar deze poging strandt met een vlagsignaal welke niet terecht lijkt. Nog geen minuut later een mooie kans voor Tom Diebels maar de controle om tot een schot te komen duurt te lang.

Ewijk doet zichzelf tekort door nog steeds op 0-0 te staan na 3 honderd procent kansen te missen. Driel had zich een hele tijd niet meer voor de goal getoond maar toch was het na 37 minuten bijna 0-1: de spits draait behendig weg en schiet ineens, Jan Cobussen tikt de bal vakkundig over de lat.  Meteen volgt Driel met een volgende aanval welke door Sil Bredewout goed wordt onderbroken. Zijn goede pass op de vleugel zet Tom Diebels aan het werk. Het onterechte vlagsignaal wordt door de scheidsrechter weggewuifd. De voorzet van Tom bereikt Brian de Groot die beheerst 1-0 binnen werkt.  De rust breekt met 1-0 aan en heeft Ewijk zich ondanks de voorsprong wat te mager beloont.

Met een gesloten kantine wordt de koffie uit de achterbak geschonken en het bier vanaf de krat verdeeld. Het oranje zwarte clubgevoel kreeg zo weer een extra dimensie.

Na rust eerst hetzelfde spelbeeld. Meteen levert Brian de Groot een voorzet af welke door Bas Jacobs net over wordt gekopt. Even later een ietwat gelukkige interceptie voor Luuk Könnings die besluit voor te zetten waar wellicht meer inhad gezeten door zelf verder te lopen. De herkansing van die voorzet levert vervolgens een paar mooie passeer acties op van Bas Jacobs, maar geen doelpunt. Cas Thomassen en even later Danny Kuijpers komen voor Jordy Poppelier en Dennis Logister. Even later komt A junior Marijn Weijers in de spits voor Tom Diebels.

Driel creëert weinig uit het vele balbezit en komt niet verder dan een afgefloten scrimmage in de 16 vanwege hands, en een kopbal over. Maar gezien het feit dat het nog steeds maar 1-0 staat is de overwinning nog geen zekerheid voor Ewijk. Even later een mogelijkheid voor de rood witten uit Driel, welke wordt weggewerkt en in de tegenstoot een pass op Bas Jacobs die gaat de 16 in, om de keeper heen en wordt neergelegd. De penalty, anders eigenlijk altijd een zekerheid in “penaltybokaal” dorp Ewijk, wordt slordig ingeschoten en gestopt. Nog niet beslist dus... Na nog wat onrustige minuten een counter voor Ewijk waar Marijn Weijers knap met links de 2-0 binnenschiet in blessuretijd. Weer 3 punten voor Ewijk wat zich stevig in de middenmoot nestelt en, ondanks de verschillen in gespeelde wedstrijden, goed met spelerswisselingen lijkt om te kunnen gaan.