Ewijk met slechte seizoenstart direct onder de streep

Het 1e elftal onder leiding van Bram Remkes beleefde al een matige voorbereiding die zich kenmerkte door diverse blessures, late vakanties en bekerwedstrijden tegen 4e en 5e klassers.  Die overigens alle drie met wat kunst en vliegwerk nog wel winnend werden afgesloten.

Maar toen het er in de competitie echt om ging werd Ewijk vakkundig afgeschminkt.

Een nederlaag tegen Trekvogels die veel zwaarder had kunnen uitvallen als de Trekvogels door hadden gehaald. Daarna een terechte nederlaag tegen Brakkenstein waarin Ewijk wel wat creëerde maar vooral in de achtervolging moest. De hoop was er dat beide verliespartijen mogelijk ook kwamen doordat de tegenstanders als kampioenskandidaten mochten worden gezien.

Toch bleek zondag al dat die beide ploegen punten verspeelden en met name het gelijkspel van Driel tegen Brakkenstein (!) voor komend weekend alvast een waarschuwing mag zijn.

Een wedstrijd tegen Winssen, ook met 0 punten onderaan bungelend, was dus een belangrijk meetpunt. Door ook hier tegen een nederlaag aan te lopen is duidelijk dat Ewijk vol aan de bak zal moeten om uit de degradatiezorgen te komen.

Een nederlaag tegen RODA die niet terecht was maar daar gaat het in derby’s niet om. Ewijk kwam 2x voor en met name de fase na de 1-2 had meer overtuigend moeten zijn  om winnend van het veld te gaan.

Nu bleef het bij één makkelijke en één onterechte afgevlagde mogelijkheid voor Ewijk in de omschakeling. Die laatste was wel erg zuur en erg onterecht gevlagd. Voor de rest zakten de oranje zwarten te veel terug. Aangezien Ewijk niet al te handig met de wisselmomenten was omgegaan waren de mogelijkheden om met wissels het spelbeeld te beïnvloed weg en moest lijdzaam worden toegekeken in de slotfase.

Roda kreeg dus het initiatief in de schoot geworpen en dat was niet handig gezien de gedachte die ze na de achterstand had opgepikt: bal erin gooien en hopen op de kluts.

Die klutsmomenten kwamen er twee stuks. Bij de eerste werd een weggewerkte bal opnieuw ingeschoten en van richting veranderd waardoor de 2-2 op het bord kwam. Bij de 3-2 net voor tijd werd een verre ingooi niet goed verwerkt en pardoes tot doelpunt gepromoveerd.

Kortom een slechte seizoen opening en dus moet alle hens aan dek de komende weken om dit als groep met elkaar om te buigen om tot betere resultaten te komen.