Ewijk maar moeizaam op gang na corona pauze

Ewijk herstelt zich na de winterstop nog maar moeilijk van alle corona beslommeringen.

In de 3 wedstrijden na de winterstop kon slechts één schamel puntje worden genoteerd. Ewijk zit overduidelijk in de hoek waar de klappen vallen qua resultaat, schorsingen en blessures.

De eerste wedstrijd na de winterstop uit bij Eldenia werd een gelijkspel genoteerd. Op zich een prima resultaat. Maar zuur, als je bedenkt dat Ewijk een groot deel van de wedstrijd met 10 man speelde, en bij een 0-1 voorsprong nog een uitgelezen kans op 0-2 kreeg. De penalty werd echter gemist en de tegenstander maakte in de slotfase gelijk.

De derby tegen Beuningen was een op voorhand en lastig verhaal. Beuningse Boys als trotse koploper, Ewijk als nummer laatst. De oranje zwarten maakten het de buurmannen lastig door gegroepeerd en enthousiast te verdedigen. Beuningen creëerde hoegenaamd niets. Maar in de 70e minuut trok de scheidsrechter na een tackle op de bal ineens rood voor een Ewijk verdediger. Een compleet verkeerd geïnterpreteerde actie van de leidsman die daarmee Beuningen wel in het zadel hielp. Waar keeper Jan Cobussen in de stromende regen nog een paar keer redde moest hij ook uiteindelijk het hoofd buigen: 0-1 verlies.

Het slotstuk van het drieluik afgelopen zondag tegen Blauw Wit. Ewijk in een lastig parket door blessures, schorsingen en corona in een soort van fantasie opstelling. Blauw Wit had daarvoor te veel individuele kwaliteit en liep naar 0-2 uit via bekeken schoten. Na de rust kwam Ewijk via Dennis Logister op 1-2, meteen daarna bijna ook nog op 2-2, maar zijn boogbal ging net naast. Daarna liep Blauw Wit toch nog te gemakkelijk weg naar 1-5.

De stormbal kan dus gehesen worden want Ewijk is in acute nood: aan het eind van het seizoen degradeert de nummer laatst (nu Ewijk) en treden de 2 ploegen daarboven aan voor een nacompetitie. De plek naar een veilige 11e positie, waar toevalligerwijs RODA staat, is nu al op 7 punten afstand.

A.s. zondag mag de eerste stap voor de reddingsoperatie worden ingezet tegen SML uit Arnhem. Een lastige opgave want die ploeg staat 5e. Maar met de juiste mentaliteit zullen er toch in dit soort wedstrijden met gemak punten dienen te worden gehaald. Het team van vertrekkend trainer Bram Remkes zal met mogelijk wat terugkerende spelers daartoe in staat moeten zijn, mits iedereen zich doordrongen is van de penibele situatie waar het team zich bevindt.