Ewijk kraakt SML: 3-0

Na de moeizame pot vorige week thuis tegen Blauw Wit, was al duidelijk dat het anders moest. Door een aantal terugkerende spelers konden meer mensen op hun vaste plaatsen worden geposteerd wat de rust in het veld maar ook de vechtlust ten goede kwam.

De teneur van de middag was al snel duidelijk. SML heeft een technisch aardig elftal wat graag en makkelijk combineert. Ewijk speelde teruggetrokken, dicht op elkaar en probeerde vanuit de omschakeling snel de uitbraak te zoeken.

In de eerste minuut ging het al bijna fout voor Ewijk, een op het oog buitenspelactie van SML mocht door maar het schot ging gelukkig ternauwernood naast. Ewijk moest in het eerste kwartier alle zeilen bij zetten om de gaatjes dicht te lopen die SML trok.  Na 11 minuten een eerste wapenfeit van de oranje zwarten door een schuiver van Sjoerd van der Hagt. In die actie werd al duidelijk dat Ewijk in de omschakeling kansen kon creëren mits de spitsen goed zouden worden bediend. Na 23 minuten werd een steekpass niet goed ingeschat door SML en kon Sjoerd van der Hagt zo maar de 1-0 binnenschuiven. Maar ook daarna via Brian de Groot en Bas Jacobs werden de uitbraken vormgegeven, helaas nog zonder doeltreffend succes. SML had steeds meer moeite om tot kansen te komen, speelde de bal wel veel rond tot zo’n 20 meter van de goal. De Ewijk verdediging stond als een huis en kwam niet meer in de problemen. Met veel energie werden de duels gewonnen, met ondersteuning van het dynamische middenveld.

Na rust eenzelfde speelbeeld: meteen al een goed schot, maar naast, vanaf de aftrap voor SML. Het combineren ging echter steeds moeizamer en, voor Ewijk gunstig, verder van de goal af. Toch moest Jan Cobussen na 5 minuten nog eens handelend optreden bij een vrije trap die pas laat kon worden gekeerd. Na een kwartier ging de storm weer wat liggen en kwam Ewijk er een paar keer goed uit. Na een goed uur een goede uitbraak gevolgd door een strakke voorzet waar de voorwaartsen klaar stonden om af te werken. Een SML-verdediger werkte de bal echter al pardoes in de goal: 2-0 voor Ewijk, wat een weelde.

Nog een kwartiertje later was het wel voorbij toen een natrappende beweging met een directe rode kaart werd bestraft door de uitstekend fluitende scheidsrechter de heer Reijnen. Die even later genadig was door niet nog een keer rood te geven voor natrappen van een der SML’ers. Ewijk werd nu wel wat te slordig met de kansen, SML gooide de boel open, maar de aanvallers wisten overtal situaties of open kansen voor de goal niet af te ronden. Het slotakkoord was echter voor Dennis Logister die wel rustig bleef en na een prachtige pass mooi afrondde 3-0.

Een enorme opsteker voor Ewijk die hard nodig was. Met deze driepunter in de tas moet a.s. donderdag alweer aangetreden worden.

In een regelrechte degradatiekraker tegen Arnhemse Boys kan Ewijk deze bonuspunten verzilveren door ook Arnhemse Boys te verslaan en het gaatje richting RODA, DVOL en Driel grotendeels te dichten. Zondag volgt dan weer een uitwedstrijd , op het menu staan dan de Trekvogels.

Alle support is nodig dus we hopen op een vol uitvak.