Ewijk wint van Arnhemse Boys, maar verliest van Trekvogels

Donderdag 17 maart Arnhemse Boys-Ewijk 1-4

Na de prachtige overwinning tegen SML thuis met 3-0 stond op donderdag de inhaalwedstrijd tegen Arnhemse Boys op het programma. Deze ploeg was door de winst van Ewijk tegen SML onderaan komen te staan.  Ewijk had de punten natuurlijk ook nodig om aansluiting met de groep daarboven in de stand te maken.

Ewijk begon moeizaam. De ploeg had veel moeite met de bewegende, behendige voorhoede. Deze werden veel gelanceerd met cross ballen. Uit dat overwicht van de Arnhemmers kreeg Ewijk met een kopbal op de lat na 5 minuten de eerste waarschuwing. Maar nog geen 3 minuten later de verdiende 1-0 voor Arnhemse Boys dat scherper oogde in die fase. Ewijk had die achterstand nodig om te ontbranden. Al gauw kwamen de mogelijkheden. Werd een doelpunt in de 15e minuut nog afgekeurd vanwege buitenspel, een paar minuten maakte Bas Jacobs de verdiende 1-1 uit een voorzet van Sjoerd van der Hagt.

Tot aan de rust golfde het spel weer wat meer op en neer, Jan Cobussen redde nog eens fraai op een goede inzet van de Arnhemmers, de fase erna creëerde Ewijk wat meer. We gingen aan de koffie met een gelijke stand, maar na rust werden de bakens snel verzet. In de 49e minuut kopte Bas Jacobs zijn 2e doelpunt binnen uit een corner. Een kwartiertje later was de wedstrijd wel beslist toen een schot van Sjoerd door de keeper niet goed werd verwerkt en Max Wattenberg meteen afrondde 1-3.

Een kwartier voor tijd was het slotakkoord voor Sjoerd van der Hagt die een penalty onberispelijk binnenschoot.  In het laatste kwartier was Ewijk vooral bezig om weg te blijven bij opstootjes of tackles te ontwijken want de frustraties aan Arnhemse zijde namen iets te veel de overhand.

Hard gewerkt door het team van Bram Remkes, en een meer dan verdiende overwinning.

Zondag 20 maart Trekvogels Ewijk 5-1

Op zondag moesten de oranje zwarten via een hermetisch door verkeersregelaars ontwricht Nijmegen naar Trekvogels. Uw reporter vertrok ruim op tijd, maar met een half uur vertraging en een flinke dosis chagrijn verder, stond er al 1-0 op het bord toen hij aankwam. Over het restant kunnen we kort zijn. Ewijk speelde tegen misschien wel de best voetballende club uit deze klasse. Met fris aanvallend positiespel van goed niveau werd het Ewijk heel erg lastig gemaakt. En toch werden de goals iets te gemakkelijk weggegeven: een van richting veranderde vrije trap zorgde voor 2-0. Na een niet bestrafte terugspeelbal van Trekvogels kreeg aan de andere kant Jan Cobussen de bal niet klem en kon simpel de 3-0 worden binnen gewerkt. Ewijk rechtte nog wel de rug voor rust en kwam netjes terug tot 3-1 via Dennis Logister uit een mooie aanval.

Na de rust bleef Ewijk verdedigend lang goed weerstand bieden maar werden de counter mogelijkheden te weinig benut door matige passing of kiezen van niet juiste posities. Na een sterke fase van de Trekvogels vielen toch weer gemakkelijk de 4- en 5-1. Daarna onderscheidde keeper Jan Cobussen zich wel door een penalty te stoppen.

Met 5-1 gingen de ploegen uit elkaar, een terechte nederlaag voor Ewijk dat zo een week afsloot waarin de aansluiting met ploegen als RODA, Driel en DVOL bijna is gemaakt.

Nu komt een belangrijk blok van 3 thuiswedstrijden op rij: GVA, DVOL en VDZ. Dé mogelijkheid voor Ewijk om verder in de stand te klimmen. De ploeg kan de steun op de vertrouwde Blatenplak goed gebruiken in de strijd om handhaving.