Ewijk scoort ook MAXimaal tegen GVA: 2-1 winst

Onder een prachtige lentezon mocht Ewijk het drieluik aan thuiswedstrijden aftrappen. Achtereenvolgens GVA, DVOL en VDZ komen naar de Blatenplak deze weken. De 1e van deze 3 bracht GVA als tegenstander. De uitwedstrijd leverde een kansloze nederlaag op, en met de stand in het achterhoofd was duidelijk dat Ewijk er alles aan moest doen om goed voor de dag te komen. Het begin van de wedstrijd was voor GVA dat de bal rond liet gaan en na 2 minuten vanaf links een voorzet gaf. De spits van GVA werkte buitenkant voet feilloos af: 0-1. Niet bepaalt het begin waar de oranje zwarten op gehoopt hadden, en ook de minuten erna kwam Ewijk er nog niet aan te pas. Na een kleine 10 minuten kort na elkaar 2 kleine mogelijkheden. De laatste kwam voort uit een ingooi waarna een doorgekopte voorzet door Sjoerd van der Hagt net over werd gewerkt. Het restant van de eerste helft was niet goed van Ewijk zijde: te weinig in de duels, geen diepgang. Tegelijkertijd had GVA wel veel de bal maar kwam ook niet echt meer tot kansen, zonder zich daartoe overigens ook bovenmatig in te spannen. Kortom, het beloofde een lastige middag te worden voor Ewijk toen de teams de kleedkamers opzochten voor de rust.

Hoe anders zag de wereld er 10 minuten na rust uit… Bij Ewijk kwam Tom Diebels in het veld. Het was duidelijk dat hij er zin in had, met zijn eerste actie gleed hij al zwevend bijna de 1-1 binnen maar landde daarbij hardhandig tegen de paal.  Maar duidelijk was dat hij met zijn felheid en gerichtheid naar voren iets toevoegde waar Ewijk naar op zoek was. Na 4 minuten spelen bracht Ewijk de bal in die door GVA werd weggewerkt. Net buiten de 16 stond Max Wattenberg klaar en schoof beheerst en mooi binnen 1-1. Nog geen 2 minuten later bijna de 2-1 als Brian de Groot goed anticipeert en bijna kan binnenwerken. Maar na 10 minuten in de 2e helft alsnog de 2-1: Ewijk komt over links goed door, de bal wordt keurig afgelegd en Max Wattenberg zet met een droog schot de voorsprong voor Ewijk op het bord.

Duidelijk was dat Ewijk anders voetbalde: de verdedigers zaten er al scherp op in de aanname en GVA kwam er daardoor eigenlijk een fase niet meer aan. Met een goed bezette bank is duidelijk dat trainer Bram Remkes in deze cruciale fase keuzes kan maken en daarmee meer mogelijkheden heeft. Ewijk creëerde in de 74e minuut nog een goede mogelijkheid toen Tom Diebels met een fraaie pass Brian de Groot op pad stuurde die net naast mikte.

Het slotakkoord ging naar GVA. Waar de ploeg in de fase ervoor niet schroomde hard in te grijpen, wierp de ploeg in de laatste minuten alles op de aanval om de gelijkmaker te forceren. In de 89e minuut leek dat te lukken toen uit een scrimmage de bal in één actie, 2 maal op de lat kwam.

Dat bleek het laatste gevaarlijke wapenfeit. Ewijk trok de wedstrijd met 2-1 over de streep. Een goede overwinning die met hard werken tot stand kwam.

Zo heeft de ploeg de weg naar boven een beetje ingezet. Met de komende wedstrijd tegen DVOL kan die ploeg in punten worden bijgehaald en mogelijk de afstand naar de onderste plaatsen wat worden vergroot. Daar zal echter wederom maximale inzet, liefst vanaf minuut 1, voor nodig zijn.