Ewijk trekt zegereeks door: 3-1 tegen DVOL

In de 2e thuiswedstrijd op rij, trof Ewijk deze zondag DVOL. Uit ging de wedstrijd totaal onnodig verloren, maar zagen we wel een tegenstander waar veel voetbal in zat. Toch had Ewijk ook daar mogelijkheden genoeg op een beter resultaat.

Het weer t.o.v. de week ervoor was behoorlijk omgeslagen en het was dan ook een stuk minder druk langs de kant. Ewijk trad aan met Tom Diebels in een 4-3-3, met Sander Jacobs in de goal vanwege de afwezigheid van Jan Cobussen.

DVOL kwam voortvarend uit de startblokken met een paar mooie combinaties en mede door wat te ruim dekken kwam Ewijk meteen in de problemen. Via een vlotte aanval 0-1 uit een mooie combinatie stond de DVOL-voorsprong al met 8 minuten op het bord. Weer een achterstand…

Ewijk knokte zich goed terug de wedstrijd in, zonder overigens deze middag tot echt goed spel te komen. Na 18 minuten ging Bas Jacobs goed door en bood een kans aan Tom Diebels die daar wel raad mee wist 1-1. Ewijk zat nu goed in de wedstrijd en kwam zelfs voor toen Bas Jacobs de 16 in ging en onreglementair ten val werd gebracht. De penaltybokaal investering betaalde zich weer uit want Sjoerd van der Hagt schoot onberispelijk binnen: 2-1.

Tot aan de rust gebeurde niet zo veel meer, daarvoor lag het spel ook te vaak stil, onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Van Tintelen. DVOL was vooral druk met tegenstanders en scheidsrechter, maar verzuimde zelf nog te voetballen. Zij speelden de bal wel veelvuldig rond maar kwamen niet verder dan tot ca. 25 meter van de goal. Daar verzandde het meeste in schoonheid of balverlies.

Na de thee, veelal hetzelfde beeld. DVOL kwam nog steeds niet tot echte kansen ondanks dat het veel de bal had. Ewijk bleek veel scherper en gevaarlijker richting de goal en toen Bas Jacobs binnen het kwartier de 3-1 binnen werkte was het eigenlijk wel gespeeld. Ewijk wilde en kon niet beter deze middag, DVOL bleef volharden in rondspelen en mopperen. Los van een kopballetje welke boven op de lat eindigde creëerde DVOL dan ook hoegenaamd niets.

Ewijk had in een aantal countermomenten er meer uit kunnen halen, maar daarvoor speelde de ploeg te onrustig. Wederom wel 3 punten dus voor de ploeg van Bram Remkes die tevreden mocht zijn met de inzet én overwinning. Daarmee achterhaalde het qua punten DVOL in de stand, dat nog wel een inhaalwedstrijd tegoed heeft tegen HAVO.

Volgende week de laatste thuiswedstrijd in deze trilogie tegen VDZ. Een overwinning tegen de gasten uit Arnhem zou weer een sprongetje op de ranglijst kunnen betekenen.

Daarna volgen 2 moeilijke derby’s tegen Beuningse Boys (uit) en RODA (thuis).