Ewijk onderuit in krankzinnig slot tegen Brakkenstein: 2-4

Voor diegenen die er op deze prachtige Moederdag niet waren, neem ik jullie mee naar de Blatenplak. Want als je er niet bij was, kun je het niet geloven wat er allemaal gebeurde.

Direct na de aftrap scheurt Brakkenstein de Ewijk verdediging open en knalt op de lat. Ewijk komt dus al meteen goed weg.

Maar dat leek slechts van korte duur, want in de 4e minuut legde scheidsechter van dienst de bal resoluut op de stip. Hands gemaakt in de muur met de arm tegen het lichaam…hoe dan? De inzet werd naast geschoten, zodat dit onrecht in ieder geval werd afgewend.

Na 6 minuten kwam Ewijk tot het eerste wapenfeit en kon een voorzet van Tom Diebels net niet worden binnen gewerkt. Na een kwartier de 2e kans als Sjoerd van der Hagt en Tom Diebels een aanval opzetten en Brian de Groot net niet kan afronden.

Brakkenstein was de betere ploeg en trof na een klein half uur voor de 2e keer het aluminium, de scrimmage die volgde leverde ook niets op.

De stemming op het veld was toen al onder vriespunt. Reden was de volstrekte willekeur aan besluiten die de leidsman uitstrooide over het veld. De bal raken in het fluitsignaal leverde direct geel op. Verder miste de scheidsrechter een aantal stevige overtredingen op Ewijk spelers, maar zag ze weer wel wanneer er werkelijk niets fout gebeurde, aan 2 kanten overigens.

Brakkenstein teisterde na een goed half uur nog maar eens het aluminium, waarna Ewijk een minuut later logischerwijs de score opende via Brian de Groot die na een goede pass netjes afrondde :1-0

Na rust al snel een hachelijk moment als Cas Thomassen als sluitpost in de goal de bal koppend verwerkt en zo een goede redding verricht. Ewijk kreeg zelf na 55 minuten een enorme kans als Tom Diebels vrij op de keeper afgaat, maar helaas niet weet te scoren. 2 minuten later Sjoerd van der Hagt met een geweldige uithaal, maar ook die raakte slechts de lat.

Na 72 minuten verschalkt Dennis Logister diverse verdedigers en de keeper die samen een stuntelend nummertje opvoerden: 2-0

Ewijk had nu het momentum en nog geen 4 minuten later lijkt Tom Diebels de wedstrijd te beslissen als hij scoort maar de grensrechter van Brakkenstein en de scheidsrechter samen vinden dat het buitenspel is.

Als keeper Jan Cobussen in de 84e minuut met een vliegende duik redding brengt, lijkt het iedereen wel duidelijk dat Brakkenstein zelf niet gaat scoren die middag.

In minuut 86 landt een vrije trap in de 16, waar keeper Jan Cobussen de bal eenvoudig verwerkt. De leidsman besluit dat nu zijn moment gekomen is en geeft tot ontsteltenis van heel Ewijk weer een penalty 2-1. Het commentaar wat de scheidsrechter aan betrokken spelers meegaf voor deze penalty laten we hierbij maar voor wat het is.

Vanaf de aftrap raakt Ewijk de bal snel kwijt, Brakkenstein geeft een diepe bal welke meters buitenspel wordt aangenomen. Logischerwijs een vlagsignaal, maar de leidsman die toch op ca.30 meter staat laat doorgaan :2-2

Voordat we kunnen aftrappen een dubbele gele kaart en dus rood voor een Ewijk speler.

Waarna in complete gekte Brakkenstein nog 2 x scoorde en de scheidsrechter elke 5 seconden floot om Brakkenstein een vrije trap te geven of een gele kaart aan een Ewijk speler.

Tegen 11 man was het al lastig zat maar tegen een scheidsrechter kun je niet voetballen. Dure en zure nederlaag voor Ewijk dus dat snel de rug moet rechten om inde resterende wedstrijden punten te halen.