Ewijk slaat in slotfase toe tegen Eldenia: 2-1

Na 2 moeizame en matige uitwedstrijden tegen Blauw Wit (1-1) en HAVO (1-0 nederlaag) zat Ewijk weer in een lastig parket. De veilige plaatsen zijn inmiddels redelijk onbereikbaar geworden en zelfs RODA was op de ranglijst 2 punten boven Ewijk terecht gekomen.

De thuiswedstrijd tegen Eldenia was dus van groot belang. Enerzijds om als team weer tot een goede wedstrijd te komen.  Maar zeker zo belangrijk om punten binnen te slepen in de strijd onderin.

Ewijk schoot goed uit de startblokken en wist via Cas Thomassen al direct gevaarlijk te worden, de tegenstoot van Eldenia maakte duidelijk dat ook zij er vol voor wilden gaan.  Het eerste kwartier ging redelijk gelijk op, wel kon Ewijk 2 kansen noteren. Eerst werd een counter via Tom Diebels door Sjoerd van der Hagt net niet afgerond. En Sander Leenders kon redelijk vrij inkoppen bij een corner maar zag de keeper van Eldenia redding brengen. Toch was het Eldenia wat de score vlak daarna opende: via een prachtig opgezette aanval van de rechtsback die mooi combinerend tot voor de goal kwam en daar netjes afrondde: 0-1

Daarna een lastige fase voor Ewijk wat moeite had om tot kansen te komen. En aangezien ook Eldenia niet tot echte kansen kwam was er veel strijd maar weinig goed voetbal.  Toch kwam Ewijk nog voor de rust wel op gelijke hoogte.  Vanaf minuut 38 werd Ewijk toch weer wat gevaarlijker. De beloning kwam in minuut 41e toen Sjoerd van der Hagt op links doorbrak, hij gaf strak voor waar Tom Diebels beheerst afrondde 1-1.

Rust met een gelijke stand en de slotfase van de 1e helft gaf goede hoop voor de 2e helft. Ewijk kreeg meteen in de 2e helft een corner welke vanaf rechts door Jesse Bredewout werd ingebracht. Met een lage variant werd Brian de Groot bereikt die bijna meteen succesvol was met de afronding. Een paar minuten later een grote kans als Brian doorgaat, een voorzet geeft waar Tom prachtig een overstap maakt maar Sjoerd net niet tot afronding komt. Iets later weer een kans als Brian de Groot, de bal bij Tom Diebels krijgt dien net zijn schot gekeerd ziet worden. Het is duidelijk, Ewijk is sterker en verdient een voorsprong. Het team stopt veel energie onder zware omstandigheden in de wedstrijd. Helaas lukt het net niet binnen het uur te scoren als Tom een prachtige kopkans krijgt op slechts luttele meters van de goal, maar naast mikt.

In de slotfase wisselt Ewijk, eerst komt Sil Bredewout voor Max Wattenberg en even later Bas Jacobs voor de moegestreden Dennis Logister. Alles op de aanval voor Ewijk waarbij opgemerkt dat de verdediging, met Lars van de Coolwijk en Jesse Bredewout voorop, de boel achterin goed dicht hielden. Maar ook aanvallend waar Sjoerd van der Hagt in de laatste fase nog vanaf het middenveld kwam en ontzettend veel vuile meters moest maken.

De laatste minuten werden lastig omdat Ewijk al zoveel mogelijkheden niet benut had dat je zou denken dat de goal niet meer zou vallen. De klok stond al op 90, de blessuretijd liep toen Brian de Groot, wie anders, de bal op rechts meekreeg in de diepte. Hij vervolgde met een uitstekende actie, met de van hem bekende tomeloze inzet. Aangekomen in de 16 werd de bal netjes afgekapt om vervolgens keurig af te ronden :2-1

Een terechte maar zwaarbevochten overwinning die Ewijk in de stand weer boven de mannen van RODA brengt. De inzet van het team om weer te knokken zowel verdedigend als aanvallend, geeft hoop. Met nog 2 wedstrijden te gaan (volgende week SML uit ,2e pinksterdag thuis tegen Arnhemse Boys) is er zelfs nog een theoretische kans om DVOL(veilige plaats) bij te halen. Maar dan zal Ewijk zelf eenzelfde energieniveau dienen te brengen als in deze pot om in ieder geval bij SML een kans te maken.