Ewijk naar kortste route voor handhaving: 4-3 tegen Arnhemse Boys

In de uitwedstrijd tegen SML  kwam de definitieve bevestiging dat Ewijk alleen via de nacompetitie klasse behoud kon veiligstellen.

In een knotsgekke en vermakelijke wedstrijd bij SML trok Ewijk volstrekt onnodig aan het kortste eind. Er werden legio goede kansen om zeep geholpen, maar ook de oranje zwarten overleefden een paar kansen en een penalty tegen. Het leek wel de middag van keeper Jan Cobussen te worden die met een paar onwaarschijnlijke reddingen de mogelijkheden van SML onschadelijk wist te maken. Helaas ging het in het laatste kwartier toch nog mis en ging Ewijk er met 2-0 af.

De laatste wedstrijd tegen Arnhemse Boys was desondanks toch nog van belang. Bij winst van RODA zouden zij over Ewijk heen gaan. Ondanks dat beide teams sowieso nacompetitie moeten spelen is de hoogst geklasseerde zeker van een wedstrijd minder, en thuisvoordeel in de 2e ronde.

Ewijk begon goed en kwam al snel op een 1-0 voorsprong na een mooie aanval waarbij Dennis Logister kon afronden. Dat gecombineerd met een vroege achterstand van RODA gaf al wat ontspanning op de Ewijkse bank.

Helaas bracht die voorsprong niet de rust in het veld bij het team van Bram Remkes. Ewijk was slap in de duels, slordig in de passing en kwam overal te laat. Ook werd een aantal keren niet goed of tijdig ingegrepen. Zo kon Arnhemse Boys veel te gemakkelijk de 1-1 en 1-2 aantekenen voor de rust. Met een eerste wissel meteen na rust moest Jordy Popelier meer zekerheid aan de rechterkant bieden, maar toch kwam na mistasten achterin eerst nog de 1-3 op het bord.

Dat in combinatie met de inmiddels 4-1 (!)voorsprong van RODA gaf een somber perspectief voor de Ewijkse kansen.

Toch rechtten de mannen in het oranje nog een keer de rug. Brian de Groot zorgde voor de belangrijke 2-3 waardoor Ewijk weer kon geloven in een stunt. Toen waren er nog wel een 10-tal minuten plus blessuretijd te gaan. Scheidsrechter Breunessen, die een prima pot floot had al in de gaten dat Arnhemse vlagger een aantal keren miszat en volgde op korte afstand toen Sjoerd van der Hagt de 3-3 binnen werkte. Hij liet het doelpunt dan ook terecht doorgang vinden.

In de absolute dying seconds van de blessuretijd sloeg Ewijk nog eens toe toen Tom Diebels beheerst afrondde. Wederom ging de vlag onterecht omhoog en wederom liet scheidsrechter Breunessen terecht zijn oordeel daar niet van af hangen.

Een zeer moeizame overwinning van Ewijk dat in de nacompetitie echt uit een ander vaatje moet tappen wil het kans maken op klasse behoud.

Die strijd start op woensdag 15 juni, thuis tegen Angeren, aanvang waarschijnlijk om 20.00 uur.

Bij een overwinning is dan zondag 19 juni een beslissingswedstrijd op neutraal terrein, tegen de winnaar uit de wedstrijden tussen AD’69-Reunie of Kilder.

De Ewijk 1 mannen kunnen alle support gebruiken, in deze lastige strijd. Komt allen!