Ewijk start seizoen met 3 punten: 1-0 tegen UHC

Na de dramatische degradatie en het vertrek van diverse spelers, moet Ewijk weer opbouwen met haar eerste elftal. Met een nieuwe trainer, Bas Hendriks, en een groot aantal jonge selectiespelers moet een nieuw team worden opgebouwd. Ewijk begon behoorlijk gehavend aan de wedstrijd want er was wel een hele waslijst aan blessures te noteren. Dat resulteerde in volledig gerenoveerd Ewijk 1. In wisselende samenstellingen was dat team in de beker niet opgewassen tegen 3e klasser DVOL en werd tegen twee 5e klassers gelijkgespeeld en ruim gewonnen. Tegenstander was UHC, een team wat in de beker een foutloze serie had neergezet en onder meer twee 3e klassers had verslagen.

Ewijk startte met in het doel Jan Cobussen. Achterin op de vleugels 2 jonge backs: Gijs van der Heiden en Wout Megens. Centraal duo zijn de backs van vorig jaar Jesse Bredewout en Cas Thomassen. Op het middenveld speelden de oranje zwarten met een bekend trio, te weten Max Wattenberg, Luuk Reuvers en Dennis Logister. Voorin jongelingen Guus Boerakker en Niels Jacobs, welke centraal met de van Ewijk 5 getransfereerde Jelle Hock werden gecompleteerd.

Het was de eerste keer in deze samenstelling. Dus is het makkelijk om aan te geven wat er allemaal niet goed ging. Belangrijker echter in dit stadium was dat er erg hard werd gewerkt en dat er nauwelijks kansen werden weggegeven. Het team stopte er de hele wedstrijd veel energie in en bleef dat ook de hele wedstrijd volhouden. Op een onoplettend momentje na werd de veel scorende Jordy Hachmang perfect opgevangen door het centrale duo. Uit die mogelijkheid werd de bal overigens wel snoeihard onderkant lat geknald. Ewijk had via Jelle Hock na een mooie Ewijk aanval de kans op de 1-0 toen al gemist.

Dus qua kansen was de zaak voor de rust wel in evenwicht.  Zonder de in de rust geblesseerd achtergebleven Max Wattenberg werd met Kees van Koolwijk nog wat extra snelheid voorin gebracht na rust. De kansen waren ook in de 2e helft erg schaars. De scheidsrechter van dienst, de heer Rutgers van Eck leidde de boel ondertussen prima. Ewijk wisselde behoorlijk door zo mochten Tycho Reuvers en Joep van Zuylen ook nog hun minuten maken in de loop van de 2e helft.

Iedereen leek zich ondertussen al te richten op een puntendeling in het laatste kwartier.

Toch kwamen de oranje zwarten er nog eens doorheen en dwongen zo 2 corners kort achter elkaar af. Uit die 2e in de 83e minuut werd een prachtige aangesneden bal van Guus Boerakker perfect tot doelpunt gebombardeerd: 1-0 door Jesse Bredewout met een goede kopbal.

De angst dat de jongelingen van Ewijk met een voorsprong terug zouden gaan lopen bleek daarna ongegrond. Met fanatiek afjagen van de bal voorin kwam UHC geen moment meer onder de druk uit en creëerde niets meer. Zo kon Ewijk meteen 3 punten noteren, een onverwachte meevaller.

Ewijk speelt nu 2 wedstrijden op rij uit:

As. Zondag uit naar OSC, aanvang 14.15 uur. 9 oktober gaan we dan uit naar RODA ’28 voor een onvervalste derby in Winssen.